Ulei de Masline ExtraVirgin PDO, BIO – Biolea, Grecia

Ulei de Masline ExtraVirgin PDO, BIO – Biolea

Ulei de masline organic Biolea, Grecia

Cultivare

Uleiul de masline extravirgin de la BIOLEA este obtinut din masline cultivate ecologic prin agricultura arida (fara fertilizatori, pesticide si fara irigatii).

BIOLEA este un mic producator “artizanal” din zona Kolymbari, Chania, din vestul insulei Creta, care a ajuns la a cincea generatie de cultivatori. Este unul dintre putinii producatori din lume care mai folosesc macinarea cu pietre si presarea traditionala la rece.

BIOLEA are o stransa colaborare cu Mediterranean Agronomic Institute of Chania si Agronomic University of Athens.

Uleiul de masline single estate provine dintr-un singur terroir care reflecta calitatea si gustul specifice, precum si caracteristicile unice ale solului, altitudinii, soiului de masline, microclimatului local si ale metodei traditionale de producere.

Certificare:
– Bio Hellas Organic;
PDO (Protected Designation of Origin).

Regiune: Kolymbari/Creta, Grecia
Soi de masline: Koroneiki

Recoltare

Recoltarea are loc inainte de coacerea completa a maslinelor, pentru obtinerea celei mai bune calitati a uleiului. Se realizeaza exclusiv manual, iar fructele sunt asezate in cutii speciale din plastic care permit circularea aerului pentru a pastra maslinele proaspete si la o temperatura cat mai scazuta.Recoltare manuala masline Biolea

Zdrobirea maslinelor

Maslinele sunt prelucrate in mod traditional, folosind pietre de moara (fiecare dintre cele trei pietre cantarind cel putin 2 tone), aceasta metoda fiind transmisa din antichitate, din generatie in generatie, dar cu echipamente moderne, si apoi presate la rece (<23oC) fara adaos de apa. Astfel, toti antioxidantii, vitaminele si nutrientii solubili in apa raman in componenta uleiului si nu sunt spalati sau degradati termic. In plus, prin rostogolirea pietrelor peste masline, pielea maslinelor sau frunzele nu sunt taiate, evitandu-se astfel eleberarea principiilor amare din ele. Rezultatul este un ulei mai dulce decat cel obtinut prin metode industriale in care gustul amar este pregnant. Datorita aceastei metode de obtinere, rezulta cel mai delicat, fin si sanatos ulei de masline.

Uleiul de masline obtinut prin aceste metode presupune o munca intensa in care randamentul nu este foarte mare si cere experienta si specializare deosebite.

Zdrobirea maslinelor Biolea   ulei-de-masline-extravirgin-cu-lamaie-biolea

Biolea produce trei sortimente de ulei de masline BIO presat la rece:

  • Ulei de Masline ExtraVirgin, BIO, 500 ml
  • Ulei de Masline ExtraVirgin, LemoniO, Presat cu Lamai, BIO, 250 ml
  • Ulei de Masline ExtraVirgin, Nerantzio, Presat cu Portocale Amare, BIO, 250 ml

 

Ulei de masline ExtraVirgin, BIO – 500 ml Biolea, GreciaUlei de masline extravirgin organic Biolea Grecia

Acest ulei de masline poate fi consumat ca si condiment pe felia de paine,  poate acompania diverse ingrediente fine precum fructe de mare, paste, salata verde cruda sau legume la gratar.

Uleiul este imbuteliat exclusiv de proprietar in recipiente de sticla neagra pentru a proteja continutul de expunerea la lumina. Uleiul este nefiltrat, decantarea facandu-se in rezervoare de otel inoxidabil inainte de imbuteliere in sticla.
Fiecare sticla de ulei este verificata si numarul lotului este scris manual.

Proprietati organoleptice: mediu-fructat, echilibrat, cu note erbacee, de mere verzi, o usoara amareala si final condimentat.

Este excelent cu salate, cu paste, cu mozzarella proaspata, tomate, feta sau telemea, salata de vinete sau de icre, legume la cuptor, la gratar sau la abur, fructe de mare.

  • Aciditate: < 0,5%
  • Polifenoli: 141 mg/kg
  • Protuctie anuala totala: 20.000 de sticle.
  • Producator: Astrikas Estate, Grecia

Ulei de Masline ExtraVirgin, LemoniO, Presat cu Lamai, BIO, 250 ml – Biolea, Grecia

Ulei de masline organic cu lamaie Biolea Grecia

Formula acestui ulei de masline este inspirata de Ladolemono,  un sos folosit in bucataria mediteraneeana, in special cea greceasca, sos ce are la baza suc de lamaie si ulei de masline.
Uleiul LemoniO se bazeaza pe aceasta reteta traditionala, dar aroma si gustul sunt intensificate de faptul ca lamaile sunt zdrobite intregi (inclusiv coaja) si amestecate cu maslinele. In urma decantarilor repetate, uleiul obtinut contine o doza mare din antioxidantii prezenti in coaja de lamaie ramasi nealterati in urma macinarii cu piatra de moara.  Acest produs este un ingredient extraordinar si poate fi folosit in toate modurile de gatit: salate, fructe de mare, friptura la cuptor, supe sau deserturi.
Uleiul de masline LemoniO este ingredientul ideal in sosurile de lamaie sau ca dressing.
Un ulei excelent, cu gust si aroma fina de lamaie.

Proprietati organoleptice: mediu-fructat, echilibrat, note placute de lamaie, dulceag.

  • Aciditate: < 0,5%
  • Polifenoli: 141 mg/kg
  • Protuctie anuala totala: 3.000 de sticle.
  • Protuctie anuala totala: 20000 de sticle.
  • Producator: Astrikas Estate, Grecia

Ulei de Masline ExtraVirgin, NerantziO, Presat cu Portocale Amare, BIO, 250 ml

Ulei de masline organic cu portocale amare Biolea Grecia

Maslinele Koroneiki recoltate din plantatiile de maslini Astrikas Estate, Grecia, zdrobite cu pietre de moara si presate la rece impreuna cu portocale amare (nerantzi in limba greaca)  dau nastere unui ulei de masline cu gust exotic ce are un inconfundabil buchet de flori de portocal si un placut gust de coaja de portocala.

Uleiul de masline extravirgin NerantziO este marinada perfecta pentru fripturile la cuptor sau gratar din carne de pasare, vita, porc sau vânat. De asemenea furnizeaza un gust excelent gust de portocale pentru prajituri, biscotti, fursecuri.

Gust si Aroma
Are gust exotic, cu aroma inconfundabila de flori de portocal si note de coaja de portocala.

Proprietati organoleptice: mediu-fructat, echilibrat, note placute de portocala, dulceag.
Este excelent pentru salate amare, legume inabusite, peste gras, pui, carne de vanat, marinade, fripturi la gratar sau la cuptor, chiar si pentru deserturi.

  • Aciditate: < 0,5%
  • Polifenoli: 141 mg/kg
  • Productie anuala totala: 2.500 de sticle.
  • Producator: Astrikas Estate, Grecia

Vezi si alte sortimente de ulei de masline pe www.ft-shop.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.