Ulei Virgin de Argan BIO, SOSA Modern Gastronomy
[stextbox id=”cumpara”] Cumpara acum Uleiul de Argan – cel mai rar ulei comestibil din lume![/stextbox]
Uleiul Virgin de Argan este un ulei BIO presat la rece.
Doza: 250 ml
Producator: SOSA Modern Gastronomy, Spania
Sunt necesare aproximativ 100 Kg de fructe proaspete de argan si 12 ore de munca pentru a produce 1 litru de ulei virgin de argan.
Uleiul virgin de argan este extras din samburele (“nuca”) fructelor copacului de argan Argania Spinosa, care este un mic copac tepos ce se gaseste numai in Maroc, in zona de sud-vest (regiunea Essaouira-Agadir).
Rar si pretios, acest ulei este apreciat de secole de catre berberii din Muntii Atlas pentru calitatile sale culinare, nutritionale si cosmetice.
Uleiul virgin de Argan BIO – Home Chef, Sosa este obtinut din prima presare la rece a nucilor de argan usor pajite si decojite, iar apoi este filtrat.
Uleiul virgin de argan, este o sursa foarte importanta de de acid linoleic (cel mai apreciat acid gras esential poli-nesaturat), tocoferoli (vitamina E) si polifenoli. Este bogat in Omega-3, 6 si 9.
Culoare usor galbuie, transparent.Are aroma complexa de dafin si lemn de cedru, iar gustul are usoare tente fumeé de salvie, alune de padure si rozmarin. Textura este fina si cremoasa.
Utilizari ulei de argan
Uleiul virgin de argan se foloseste in preparate reci sau calde, la fructe de mare, preparate sarate dar si pentru cele dulci.
Amestecat cu zeama de lamaie, este un excelent dressing pentru salata.
Consumat crud, uleiul virgin de argan, se asociaza armonios cu morcovul, sparanghelul, prazul, salatele, anghinarea, cartoful, conopida, fasolea verde, dar si cu ciupercile, avocado, ardeiul gras, dovlecelul, vanata, tomatele, portocalele si chiar cu mierea.
Folosit in preparate calde, numai cateva picaturi, confera o tenta gastronomica pestelui fript, crustaceelor, carnii, dar si deserturilor si chiar inghetatelor.
Finetea, calitatea si autenticitatea sa au sedus deja marii bucatari ce reinventeaza gastronomia mondiala.