Uleiul de migdale Presat la rece

Uleiul de migdale Presat la rece

Migdalele sunt semintele comestibile care cresc in copacul Prunus Dulcis, numit cel mai frecvent migdal sau copacul de migdale. Migdalele sunt de origine din Orientul Mijlociu, insa in prezent, cel mai mare producator de migdale este reprezentat de Statele Unite ale Americii.

Migdalele sunt surse importante de vitamine si minerale, reprezentand o importanta sursa de energie, precum si substante nutritive. Beneficiile oferite de consumul de migdale sunt numeroase, acestea ajutand la prevenirea constipatiei, tulburarilor respiratorii, tulburarilor cardiace, diabet, anemie, impotenta etc.

Ulei de migdale, Presat la rece

Deasemenea, migdalele sunt o sursa importanta de vitamina E, mangan, biotina si cupru, esentiale pentru mentinerea unei sanatati corespunzatoare.

Un aliment esential si benefic pentru sanatatea corpului uman este uleiul de migdale presat la rece, ulei ce se obtine in urma procesului de presare mecanica a samburilor de migdale, selectate si filtrate ulterior.

Cele mai bune uleiuri sunte uleiurile presate la rece. Aceste uleiuri sunt obtinute prin presarea si macinarea semintelor, utilizand in acest scop o piatra de moara grea, din granit, sau mai pot fi folosite si prese moderne din otel inoxidabil. Desi macinarea si presarea produc prin frecare caldura, temperatura nu trebuie sa depaseasca 40 grade C, uleiurile presate la rece fiind uleiuri produse la temperaturi mici, pastrand gustul aroma si elementele nutritive.

Uleiul de migdale presat la rece este un ulei cu un continut de 24 % acid linoleic. Acidul linoleic este un acid esential fiind unul extrem de bogat in proteine, acizi grasi nesaturati, minerale dar si numeroase vitamine, precum: A, B1, B2, B6 dar si vitamina E. Uleiul de migdale se situeaza printre cele mai populare uleiuri vegetale, fiind folosit si ca baza pentru amestecurile cu uleiurile esentiale utilizate in tehnica masajului, pentru sanatatea pielii si parului, dar si in consum.

Gustul migdalelor este unul aromat si dulce, iar uleiul care este extras din aceste fructe poseda un gust dulce dar si o aroma extrem de placuta, iar culoarea esteUleiul-de-migdale de un galben deschis.

Datorita faptului ca uleiul de migdale presat la rece pastreaza proprietatile migdalelor din care a fost extras, acest ulei reprezinta o sursa naturala de sanatate, avand numeroase beneficii pentru corpul uman, precum: previne imbatranirea pielii, atenueaza ridurile, previne aparitia vergeturilor, a dermatozei; este deasemenea un excelent remediu pentru pielea uscata, pentru pielea iritata, dar si pentru pielea catifelata a bebelusilor.

Uleiul de migdale presat la rece este un adevarat ajutor pentru problemele de gastrita si ulcer gastric, stimuleaza buna functionare a sistemului digestiv, previne afectiunile aparatului urinar, contribuie la scaderea colesterolului si previne riscul de infarct miocardic, poate fi si un usor laxativ, imbunatateste memoria, amelioreaza durerile musculare, hraneste celulele nervoase. Acestea sunt doar cateva dintre multitudinea de beneficii pe care uleiul de migdale presat la rece le ofera.

Uleiul de migdale presat la rece, un ulei cu un punct de fum mediu, este foarte des folosit si in pregatirea diferitelor preparate, fiind regasit in bucatarii din intreaga lume. Fiind un ulei cu grasimi monosaturate, proprietate ce claseaza uleiul de migdale presat la rece printre uleiurile cele mai sanatoase, si datorita aromei placute de migdale, uleiul este folosit pentru a da un gust desavarsit preparatelor. Uleiul de migdale este folosit la sauté, atunci cand se gatesc preparate ce au la baza puiul, rata sau pestele, dar si atunci cand se gateste la wok, in special la foc mic. Pentru a i se pastra gustul delicat si extrem de aromat, uleiul de migdale presat la rece este indicat a se folosi in principal in preparatele reci. Desemenea uleiul de migdale mai este folosit in pregatirea produselor de patiserie, incorporat in creme sau folosit la tapetarea tavilor.

Puteti comanda Ulei de Migdale Presat la Rece de pe FT-Shop.ro

 

Sumar articol
Uleiul de migdale, Presat la rece
Nume articol
Uleiul de migdale, Presat la rece
Descriere
Uleiul de migdale, Presat la rece. Uleiul de migdale presat la rece se obtine in urma procesului de presare mecanica a samburilor de migdale, selectate si filtrate ulterior.
Autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.