Untul Ghee – Unt Clarifiat

Untul Ghee Unt Clarifiat

Untul Ghee reprezinta o clasa a untului clarifiat, ce isi are originea in India Antica, fiind frecvent utilizata in bucatariile din Asia de Sud, in medicina traditionala cat si in ritualuri religioase.

Unt-Clarifiat,Ghee

Untul clarifiat este untul care a fost topit la foc mic si lasat sa fiarba pana cand cea mai mare cantitate de apa a fost evaporata. Ghee se obtine printr-un proces de fierbere a untului pana in momentul in care are loc separarea grasimilor de partile solide, cum ar fi zaharul, proteinele, urmat de caramelizarea partilor solide, dand astfel untului un gust de alune cat mai aromat. Un motiv pentru care untul ghee este mult mai sanatos decat untul obisnuit il reprezinta cantitatea mai mare de acizi grasi. In timp ce untul obisnuit contine aproximativ 12-15% din acesti acizi grasi, untul clarifiat, untul ghee, contine aproximativ 25% .

Deasemenea, untul ghee are un punct de fum mult mai ridicat decat untul obisnuit. Astfel, daca untul obisnuit are un punct de fum situat intre 163˚-191˚C, untul ghee are un punct de fum mult mai ridicat ce se incadreaza in urmatorul interval: 204˚-260˚C. Acest punct de fum mai ridicat reprezinta un avantaj, in special in momentul in care se gateste la foc mare. Punctul de fum reprezinta acel moment cand caldura deterioreaza unele componente ale grasimii sau ale uleiului, acest lucru fiind vizibil sub forma de fum.

Atunci cand vorbim despre beneficiile pe care untul clarifiat, ghee, le ofera, acestea sunt numeroase. In primul rand, untul ghee este indicat pentru persoanele care au intoleranta la lactoza, datorita eliminarii impuritatilor din lapte si separarii grasimilor de partile solide (zahar, proteine). Desemenea, consumul de unt ghee ajuta la lubrifierea tesutului Ghee, Unt Clarifiatconjunctiv ducand la o flexibilitate mult mai buna a articulatiilor. Acesta este si motivul pentru care multi practicanti de yoga consuma acest aliment. Acest tip de unt clarifiat este extrem de bogat in vitamine liposolubile sanatoase, precum vitaminele: A, D, E si K. Aceste vitamine sunt importante in stimularea sistemului imunitar, ajutand deasemenea si la buna functionare a creierului. Untul ghee intervine deasemenea si in imbunatatirea sistemului digestiv, transformand fibrele in acid butiric, un proces benefic pentru bacteriile intestinale, ajutand si la cresterea poftei de mancare dar si la pierderea in greutate.

Studii numeroase au aratat ca untul clarifiat, ghee intervine si in scaderea colesterolului, proces posibil datorita unor secretii biliare crescute.

Puteti comanda Ghee, Unt Clarifiat de pe FT-Shop.ro

Sumar articol
Untul Ghee Unt Clarifiat
Nume articol
Untul Ghee Unt Clarifiat
Descriere
Ghee reprezinta o clasa a untului clarifiat, ce isi are originea in India Antica, fiind frecvent utilizata in bucatariile din Asia de Sud, in medicina traditionala cat si in ritualuri religioase.
Autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.