Zaharul Demerara zahar natural NERAFINAT

Zaharul Demerara zahar NERAFINAT

Ce este Zaharul Demerara?

Zaharul Demerara este un tip de zahar nerafinat, un zahar cu cristale mari, de culoare galben-auriu. Zaharul Demerara este un tip de zahar care se diferentiaza de celelalte tipuri, in special prin modul in care este produs.

Zaharul Demerara zahar natural NERAFINAT

Pentru a produce zaharul Demerara, producatorii de zahar obtin sucul de la trestia de zahar, formand astfel siropul de trestie de zahar. Siropul de trestie de zahar este apoi deshidratat, lasand in urma cristale mari si rumene de zahar.  Astfel, cristalele de zahar care sunt bogate in melasa sunt puse intr-un anumit recipient si acolo sunt centrifugate. In urma acestui proces, cristalele de zahar se vor usca si vor fi eliminate bucatile de planta ramase. 100 de grame de zahar Demerara prezinta un numar de 377 calorii, in ceea ce priveste valoarea energetica a acestui tip de zahar.

Zaharul Demerara nu este rafinat, avand astfel un gust bogat si cremos de malasa, care imbunatateste gustul preparatelor de patiserie. Cristalele mari de zahar Demerara raman crocante in urma procesului de gatit la care sunt supuse, ceea ce face din zaharul Demerara o buna alegere atunci cand se prepara in special produse de patiserie.

Numele zaharului Demerara provine de la numele unei zone colonizate din statul independent Guyana, o zona ce purta numele Demerara, prima care a inceput sa produca si sa vanda zahar Demerara in canatitati foarte mari. Cea mai mare parte a productiei de zahar Demerara are loc in prezent pe Insula Mauritius. Zahar-brun-DemeraraExtras din trestie de zahar, zaharul Demerara tinde sa fie mult mai costisitor decat zaharul obisnuit. Procesarea minima ii da zaharului Demerara o textura si un gust unic.

Datorita cresterii popularitatii zaharului Demerara, acest tip particular de zahar este produs acum si in Mexic, India, Hawaii, dar si alte tari. Spre deosebire de zaharul brun obisnuit, care are adaugata aroma de melasa, zaharul Demerara are o aroma deosebita, naturala cu note de caramel. Adaugat in orice preparat, zaharul Demerara  raspandeste aroma dulce de caramel.

Zaharul Demerara este un tip de zahar cu o bogata valoare nutritiva, avand un continut mare de minerale, ce nu s-au pierdut in timpul procesului de rafinare.  Acest tip de zahar este perfect pentru pentru a fi folosit in prepararea produselor de patiserie, putand fi deasemenea folosit si ca indulcitor pentru ceai sau cafea.

Cu toate ca, odata adaugat in ceai sau cafea, zaharul Demerara se topeste, in aluatul de prajituri acesta ramane crocant. Zaharul Demerara mai poate fi presarat deasemenea si peste suprafata fursecurilor, brioselor sau a altor deserturi.

Puteti comanada Zaharul DEMERARA de la www.FT-Shop.ro

Sumar articol
Zaharul Demerara
Nume articol
Zaharul Demerara
Descriere
Zaharul Demerara. Zaharul Demerara este un tip de zahar nerafinat, un zahar cu cristale mari, si de culoarae galben auriu.
Autor
Publicat de
FT-Shop
Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.