Zaharul Muscovado

Ce este Zaharul Muscovado

Zaharul Muscovado reprezinta un tip de zahar brun, nerafinat, cu o aroma consistenta si puternica de melasa. Au fost create confuzii legate de semnificatia pe care o are numele acestui tip de zahar, „muscovado”. Termenul initial a fost inventat in secolul al 17-lea pentru a denumi un zahar de o calitate nu foarte buna, care continea o cantitate destul de mare de melasa.

Zahar-Muscovado

Intr-un context mai modern, termenul „muscovado” este folosit pentru a defini zaharul obtinut din evaporarea sucului trestiei de zahar, pana la obtinerea de cristale de zahar. In prezent, exista doua zone care inca mai produc si comercializeaza zaharul muscovado, mai exact, Mauritius si Filipine.

Zaharul Muscovado mai este cunoscut deasemenea ca si zaharul „barbados”, „melasa de zahar” sau „zahar umed”. Numele „muscovado” dar si intelesul acestuia sunt legate de modul de productie al zaharului la sfarsitul secolului al 18-lea, inceputul secolului al 19-lea, cand zaharul mai putin rafinat era considerat a fi un produs inferior in industria acestui aliment, astfel, literalmente, muscovado face referire la un zahar de o calitate inferioara.

De-a lungul Imperiului Britanic, zaharul care a fost rafinat suficient astfel incat sa piarda cea mai mare cantitate de melasa era numit zahar brut sau zahar de calitate superioara, pe cand zaharul de calitate inferioara, cu un continut ridicat de melasa era cunoscut sub numele de zahar muscovado. In secolul al 19-lea, zaharul era produs printr-o varietate de metode, metode ce variau de la cele traditionale la cele mai moderne, ce includeau cele mai noi tehnologii.

Zaharul importat in Marea Britanie de la colonii (India de Vest, Mauritius), dar si de pe piata straina (Cuba, Java, Brazilia, Puerto Rico, Filipine, Louisana sau din Vestul Indiei) a fost adus pentru a fi vandut fie ca zahar brut pe piata, fie ca zahar muscovado in rafinariile britanice, precum Glasgow sau Londra.Zaharul Muscovado

Zaharul Muscovado reprezinta o sursa naturala de hrana dar si o sursa mare de energie, fiind facut din trestie de zahar. Zaharul Muscovado nu are o culoare uniforma, insa detine un aspect foarte natural, cu un continut bogat in vitamine, dar si minerale precum potasiu, magneziu sau calciu. Muscovado are 11 calorii/4 grame (aproximativ 1 lingurita).

Zaharul Muscovado este un zahar de culoare maro inchis, cu o constistenta usor aspra si lipicioasa, in comparatie cu majoritatea tipurilor de zahar brun. Muscovado isi ia aroma si culoarea de la sursa acestuia, mai exact de la sucul trestiei de zahar. Acest tip de zahar prezinta o mare rezistenta la temperaturile ridicate . Zaharul Muscovado este cel mai adesea utilizat in prepararea produselor de panificatie sau mai poate fi, deasemenea, adaugat in bauturi precum romul.  Deasemenea, zaharul Muscovado mai este indicat a se utiliza si la prepararea de prajituri, biscuiti, gemuri, inghetata etc.

Puteti comanada Zaharul Muscovado de pe FT-Shop.ro

Sumar articol
Zaharul Muscovado
Nume articol
Zaharul Muscovado
Descriere
Zaharul Muscovado. Zaharul Muscovado reprezinta un tip de zahar brun, nerafinat, cu o aroma consistenta si puternica de melasa.
Autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.