Zaharul Turbinado

Zaharul Turbinado – ce este si cum se obtine acest zahar

Zaharul Turbinado este un tip de zahar ce are la baza trestia de zahar, un zahar cu un nivel minim de rafinare. Numele dat acestui tip de zahar provine de la turbinele folosite pentru procesarea acestuia. 

Cum se obtine Zaharul Turbinado

Acesta este un zahar de culoarea maro deschis, avand cristalele de dimensiune mare. Datorita culorii pe care o are, zaharul Turbinado este adesea confundat cu zaharul brun obisnuit, traditional.

Cele doua tipuri de zahar, insa, au metode de productie diferite. Multi oameni considera ca zaharul Turbinado este cel mai sanatos zahar. Asta deoarece Turbinado trece prin mai putine etape de procesare si este doar partial rafinat.

Cum se obtine zaharul Turbinado?

Pentru a face zahar Turbinado, mai intai este extras sucul din trestia de zahar, iar in urma incalzirii lente, apa este evaporata, acest proces ducand la cristalizarea sucului din trestia de zahar.

Cristalele formate astfel, sunt puse in turbine sau sunt centrifugate, acest proces ducand la uscarea cristalelor. Odata evaporata apa, nutrientii ramasi in cristalele de zahar sunt aceiasi cu nutrientii pe care ii are si trestia de zahar aflata in crestere. 

Mai exact: calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor si potasiu. O lingurita de zahar Turbinado contine 20 de calorii si 5 grame de carbohidrati complecsi.

Cum, unde utilizam zaharul Turbinado?

Zaharul Turbinado este folosit in diferite preparate ca si un inlocuitor al zaharului brun obisnuit, traditional. Zaharul Turbinado este un tip de zahar care contine mult mai multa umiditate decat zaharul alb sau zaharul brun obisnuit.

Este un aspect benefic pentru prajituri sau diferite

Zahar-brun-Turbinado

produse de patiserie. Insa, zaharul brun obisnuit nu trebuie sa fie inlocuit cu zaharul Turbinado, atunci cand este folosit in preparate in alcatuirea carora mai sunt adaugate ingrediente cu un continut ridicat de umiditate. Zaharul Turbinado poate fi deasemenea folosit ca topping pentru fursecurile cu scortisoara sau chiar pentru painea prajita.

Bucatarii, mai pot folosi zaharul Turbinado in prepararea cremelor din caramel. Acest tip de zahar se va topi si se va carameliza foarte bine, dand un gust excelent cremei de caramel. Avand in vedere continutul ridicat de umiditate, zaharul Turbinado se poate intari odata ce este expus pentru o durata indelungata la aer.

Zaharul Turbinado are un gust cu fine note de miere, melasa sau caramel. Acest tip de zahar are o aroma intensa insa, in acelasi, timp usoara, fara a deveni coplesitoare.

Sumar articol
Zaharul Turbinado
Nume articol
Zaharul Turbinado
Descriere
Zaharul Turbinado. Zaharul Turbinado este un tip de zahar ce are la baza trestia de zahar, un zahar cu un nivel minim de rafinare. Acesta este un zahar de culoarea maro deschis, avand cristalele de dimensiune mare.
Autor
Publicat de
FT-Shop.ro
Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.