Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Bucatarie Moleculara

Bucatarie Moleculara - ingrediente, dispozitive

In bucataria moleculara, textura unui aliment poate fi schimbata intr-un mod spectaculos cu ajutorul aditivilor naturali. Acestia sunt extrasi in special din alge si oligozaharide. Cu ajutorul aditivilor naturali este posibil sa se produca spuma, pudra sau spaghetti din, de exemplu, suc de mazare obisnuit sau sa se creeze o incapsulare a unui suc de morcovi.

Bucataria de avangarda foloseste si noi metode de gatit spectaculoase, cum ar fi gatitul sous-vide, la temperatura joasa, sau marinarea (impregnarea) in vid. Cele mai importante principii ale bucatariei de avangarda sunt tratamentul delicat si respectuos al alimentelor, puritatea gustului, textura si aprecierea preparatelor cu toate cele cinci simturi.

In 1988, un profesor de fizica de la Oxford, de origine ungara, Nicholas Kurti pe numele lui, si chimistul francez Hervé This, ambii cu pasiune si deschidere pentru arta culinara, au decis sa organizeze niste seminarii anuale in care sa se discute, impreuna cu bucatarii, despre stiinta alimentelor si aplicarea ei in gastronomie.

Citeste tot articolul pe blogul nostru: Despre Bucataria Moleculara

Filtre
  • Pret
  • Producatori
  • 1Lei
  • 15972Lei

Lei  –  Lei

SOS38675
8500 Lei
+
TF0103012B58777
14900 Lei
+
B59361
19800 Lei
+
B53282
22744 Lei
+
B59187
1320 Lei
+
SOS39598B59433
34980 Lei
+
B45008
34525 Lei
+
B49788
20005 Lei
+
SOS39282
39930 Lei
+
SOS37653
21800 Lei
+
TRG504931701B51941
14104 Lei
+
SOS38987
38720 Lei
+
B13493
38452 Lei
+
B30056
52226 Lei
+
B19643
19391 Lei
+
B56334
45870 Lei
+
TF0103015B56333
62799 Lei
+