Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Bucatarie Moleculara

Bucatarie Moleculara - ingrediente, dispozitive

In bucataria moleculara, textura unui aliment poate fi schimbata intr-un mod spectaculos cu ajutorul aditivilor naturali. Acestia sunt extrasi in special din alge si oligozaharide. Cu ajutorul aditivilor naturali este posibil sa se produca spuma, pudra sau spaghetti din, de exemplu, suc de mazare obisnuit sau sa se creeze o incapsulare a unui suc de morcovi.

Bucataria de avangarda foloseste si noi metode de gatit spectaculoase, cum ar fi gatitul sous-vide, la temperatura joasa, sau marinarea (impregnarea) in vid. Cele mai importante principii ale bucatariei de avangarda sunt tratamentul delicat si respectuos al alimentelor, puritatea gustului, textura si aprecierea preparatelor cu toate cele cinci simturi.

In 1988, un profesor de fizica de la Oxford, de origine ungara, Nicholas Kurti pe numele lui, si chimistul francez Hervé This, ambii cu pasiune si deschidere pentru arta culinara, au decis sa organizeze niste seminarii anuale in care sa se discute, impreuna cu bucatarii, despre stiinta alimentelor si aplicarea ei in gastronomie.

Citeste tot articolul pe blogul nostru: Despre Bucataria Moleculara

Filtre
  • Pret
  • Produse BIO - filtreaza
  • Producatori
  • 0.49Lei
  • 15972Lei

Lei  –  Lei

SOS42151B63454
39600 Lei
+
SOS38863
14000 Lei
+
B58794
29100 Lei
+
B58761
19800 Lei
+
UMP139
11600 Lei
+
SOS38675
8500 Lei
+
B58777
14795 Lei
+
B59361
19800 Lei
+
B53282
22737 Lei
+
B59187
1600 Lei
+
SOS39598B59433
34696 Lei
+
B45008
34518 Lei
+