Bucatarie Moleculara

Bucatarie Moleculara - ingrediente, dispozitive

In bucataria moleculara, textura unui aliment poate fi schimbata intr-un mod spectaculos cu ajutorul aditivilor naturali. Acestia sunt extrasi in special din alge si oligozaharide. Cu ajutorul aditivilor naturali este posibil sa se produca spuma, pudra sau spaghetti din, de exemplu, suc de mazare obisnuit sau sa se creeze o incapsulare a unui suc de morcovi.

Bucataria de avangarda foloseste si noi metode de gatit spectaculoase, cum ar fi gatitul sous-vide, la temperatura joasa, sau marinarea (impregnarea) in vid. Cele mai importante principii ale bucatariei de avangarda sunt tratamentul delicat si respectuos al alimentelor, puritatea gustului, textura si aprecierea preparatelor cu toate cele cinci simturi.

In 1988, un profesor de fizica de la Oxford, de origine ungara, Nicholas Kurti pe numele lui, si chimistul francez Hervé This, ambii cu pasiune si deschidere pentru arta culinara, au decis sa organizeze niste seminarii anuale in care sa se discute, impreuna cu bucatarii, despre stiinta alimentelor si aplicarea ei in gastronomie.

Citeste tot articolul pe blogul nostru: Despre Bucataria Moleculara

Filtre
  • Pret
  • Produse BIO - filtreaza
  • Producatori
  • 0.49Lei
  • 15972Lei

Lei  –  Lei

SOSHTID099
11011 Lei
+
SOS35825
47800 Lei
+
SOSHTID056
6.72540 Lei
+
B11646
14000 Lei
+
SOS02180000
13600 Lei
+
SOS36218
1.33100 Lei
+
SOS36838
35600 Lei
+
SOS37874B22258
16003 Lei
+
SOS38686B43738
12700 Lei
+
SOS38687B50192
1.16828 Lei
+
SOS38689B46120
27400 Lei
+
SOS38691B40339
24500 Lei
+
SOS38692B44968
65000 Lei
+
SOS38694B49699
36100 Lei
+