Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Dragi clienti,

Pentru a preintampina raspandirea coronavirus (COVID-19), va rugam sa acceptati livrarea numai prin curier si sa limitati la minimum vizitele la showroom-ul nostru. Astfel vom fi toti mai bine protejati. Tinem sa va anuntam ca purtarea mastii este obligatorie in incinta showroom-ului nostru. Va multumim pentru intelegere!

Carne Tocata de Vita Chianina Dry-Aged, Congelata, cca. 400g - Otto Gourmet

Pret aproximativ: 84 Lei
PRECOMANDĂ Ce înseamnă Precomandă?
OG3672

84 Lei (TVA inclus)

Carne Tocata de Vita Chianina Dry-Aged, Congelata, cca. 400g - Otto Gourmet ATENTIE! Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia. Pret brut: 210 Lei/Kg Carne tocata de vita Chianina, maturata. Vitele din rasa...
+

Carne Tocata de Vita Chianina Dry-Aged, Congelata, cca. 400g - Otto Gourmet

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Pret brut: 210 Lei/Kg

Carne tocata de vita Chianina, maturata.

Vitele din rasa Chianina sunt cele mai mari vaci de carne din lume. Rasa este una dintre cele mai vechi din lume - carnea lor fiind apreciata inca de vremea romanilor.   

  • Carne tocata, cu gust intens
  • Din carne de vita Chianina maturata
  • Suculenta
  • Confera savoare oricarui preparat 

Carne tocata de vita Chianina veritabila. Maturarea timp de 21 de zile ii potenteaza gustul natural intens. Excelenta pentru ragu bolognese, chiftele, chili con carne, sloppy joe sau pentru burgeri preparati in casa. Asezonarea este foarte putin necesara datorita gustului intens al carnii. 

  • Crescator: Tenuta la Fratta
  • Origine: Italia
  • Regiune: Toscana
  • Rasa: Chianina
  • Alimentatie: Iarba
  • Maturare: dry-aged 21 de zile
  • Trasa: din bucati de muschi
  • Structura: tocata
  • Pregatire: se consuma gatita 
  • Pachet (ambalat in vid): cca. 400g

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 0,4Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate

A se pastra congelat (min. -18OC). Membrana de plastic nu este comestibila si trebuie inlaturata inainte de consum. 

Ambalat de Otto Gourmet, Germania 

Chianina, Toscana/Italia

Cea mai mare rasa de vite pentru carne

Originea acestei rase, exclusiv pentru carne, este in Toscana, in zona Val di Chiana. Aceasta rasa gigantica (1,9m inaltimea la greaban si greutatea de peste 1600Kg) a aparut acum aproximativ 2500 de ani (490 i.Hr.). Animalele traiesc in mici grupuri de circa 30 de capete si se hranesc numai cu fan si cereale cultivate in regiune si imbogatide, de exemplu, cu malt. Vacile Chianina prefera miscarea dar, pentru ca miscarea excesiva intareste carnea, animalele sunt crescute in grajduri cu tarcuri. Crescatorii aduc lunar pentru sacrificare, la acelasi abator, cate 1 vaca Chianina IGP de fiecare ferma.

Vitele din rasa toscana Chianina furnizeaza unul dintre cele mai mari T-bone steak-uri.

“Razza Chianina” se caracterizeaza si prin parul alb si lucios. La nastere au parul rosu-brun dar la maturitate ajunge sa fie de un alb portelanat de la care s-au inspirat si sculptorii Romei Antice. 

Are carnea slaba, numai exemplarele cele mai mari prezentand infiltratii de grasime intramusculara (marmorare) care accentueaza savoarea. Doar de la aceasta rasa se obtine renumita “bistecca alla Fiorentina IGP” care trebuie sa fie foarte groasa si sa aiba o greutate de minimum 1Kg. Savoarea acestei transe depinde si de timpul de maturare care nu trebuie sa fie mai mic de 15 zile, astfel incat sa se imbunatateasca fragezimea si sa creasca proteoliza musculara, rezultatul fiind formarea de polipeptide si aminoacizi care ii confera savoarea caracteristica.  

Traditional, in Italia, carpaccio se prepara din fricandoul de Chianina. 

Dry Aged - gust specific

Maturarea uscata (dry aging) este un proces de maturare traditional si lent pentru transele de carne cu valoare gastronomica deosebita. Se foloseste aer uscat (circulat prin placi de sare de Himalaya), la temperatura de 0 - 4oC, umiditatea de 60 - 90% si o vantilatie a aerului de 0,5 - 2mp/s, fibrele musculare rupandu-se sub actiunea enzimelor naturale din carne rezultand transe cu fragezime crescuta pentru fripturi perfecte.

Dupa 21 de zile carnea pierde aprox 15% din greutate (umiditatea), iar gustul s-a intensificat prin concentrare. Carnea devine foarte frageda, iar culoarea este un rosu-caramiziu inchis.

Deasemenea, oxidarea grasimilor si actiunea bacteriilor pe suprafata carnii converg catre cele mai profunde schimbari ale savorii (aroma de cheddar, branza albastra, unt din smantana cruda maturata).

Dry-Aged Beef dezvolta o savoare specifica si rafinata pe durata maturarii uscate. Este o metoda care cere timp dar merita asteptarea datorita aromei si gustului intens al carnii maturate usccat.

In urma procesului de maturare, pe carne pot aparea zone mai inchise la culoare fara a afecta deloc calitatea acesteia. 

Pret aproximativ:
84 Lei

Prețul produselor, afișat în pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucrătoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "PRECOMANDĂ", timpul de livrare poate să fie mai mare de 3 zile (lucrătoare), depinzând de stocul furnizorului. Această informație este furnizată odată cu confirmarea telefonică a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • în București - 20 lei
  • în restul localităților din țară - 25 lei

Pentru BUCUREȘTI și Ilfov există posibilitatea livrării în aceeași zi (pentru produsele aflate ÎN STOC), alegând serviciul Express Loco (Fan Courier).

Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteți obține la unul dintre următoarele numere de telefon:

- 0787 348 274 / 0723 179 259.

AVANTAJE

Profita de Reduceri