Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Carticica Meseriei de Bucatar - Cartea de bucate de la Cluj tiparita în 1695 - traducere de József Lukács

ÎN STOC
978-606-94595-3-9

58 Lei (TVA inclus)

Carticica Meseriei de Bucatar - Cartea de bucate de la Cluj tiparita în 1695 - traducere de József Lukács  Carticica meseriei de bucatar - Cartea de bucate de la Cluj tiparita in 1695 este o traducere in premiera din maghiara medievala realizata de istoricul clujean József Lukács, cel care...
+

Carticica Meseriei de Bucatar - Cartea de bucate de la Cluj tiparita în 1695 - traducere de József Lukács 

Carticica meseriei de bucatar - Cartea de bucate de la Cluj tiparita in 1695 este o traducere in premiera din maghiara medievala realizata de istoricul clujean József Lukács, cel care semneaza si notele explicative si studiul introductiv.

Cartea de fata marcheaza multe alte premiere mai mult decat demne a fi mentionate si subliniate: cea mai veche reteta de sarmale de la noi, cea mai veche reteta de varza à la Cluj, cea mai veche reteta de paine de pe actualul teritoriu romanesc.

Nu in ultimul rand, "pe baza argumentelor putem afirma ca Sofia Tofeus poate fi recunoscuta drept autoarea primelor patru parţi ale Carticelei meseriei de bucatar si, implicit, prima autoare de pe teritoriul Romaniei careia i s-a tiparit o lucrare".

"Desigur, varza a la Cluj si sarmalele sunt primele retete care apar in carte. Trebuie sa specificam faptul ca nu se adauga orez in aceste prime retete. Sarmalele se preparau din carne de vita taiata in bucati, la care se adaugau bucaţi de slanina. In aceasta carte inca nu apar sortimente precum sarmale in foi de viţa, apare doar varza. Varza era leguma cea mai consumata, chiar exista marturii care consemneaza ca varza ar putea sa fie blazonul Transilvaniei! Sa ne gandim ca in acea perioada inca nu era cultivat si consumat cartoful.

Inca un ingredient principal: se adauga ghimbir. In perioada bucatariei renascentiste, cele trei ingrediente de baza au fost piperul, ghimbirul si sofranul, acestea apareau mai in toate retetele de sosuri", József Lukács. 

József Lukács este clujean si absolvent al Universitatii Babes-Bolyai. A studiat teatrologia la nivel de licenta si istoria la nivel de masterat, doctorat si studii postdoctorale. In anul 2012 a obtinut titlu de coctor in istorie cu distinctia Summa Cum Laude, sub indrumarea academicianului Ioan-Aurel Pop. Din 2013 este cadru didactic asociat la Univeristatea Babes-Bolyai. 

Detalii:

  • Brosata: 255 pagini
  • Format: 210 x 130 mm
  • Ilustratii: 25
  • Editura: GastroArt
  • Limba: Romana
  • Anul publicarii: 2019 

Prețul produselor, afișat în pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucrătoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "LA COMANDĂ", timpul de livrare poate să fie mai mare de 3 zile (lucrătoare), depinzând de stocul furnizorului. Această informație este furnizată odată cu confirmarea telefonică a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • în București - 20 lei
  • în restul localităților din țară - 25 lei

Pentru BUCUREȘTI și Ilfov există posibilitatea livrării în aceeași zi (pentru produsele aflate ÎN STOC), alegând serviciul Express Loco (Fan Courier).

Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteți obține la unul dintre următoarele numere de telefon:

- 0787 348 274 / 0723 179 259.

AVANTAJE

Profita de Reduceri