Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Clapon de Bresse AOP, Effilée (partial eviscerat), Roulée (infasurat in panza), Refrigerat, cca. 4,5Kg - Miéral, Franta

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
OG5003

Greutate aproximativa: 4.5Kg

Pret/kg: 630Lei

Info STOC: STOC FURNIZOR


2.83500 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse

Descriere produs

Clapon de Bresse AOP, Effilée (partial eviscerat), Roulée (infasurat in panza), Refrigerat, cca. 4,5Kg - Miéral, Franta

PRODUS SEZONIER - disponibil in luna decembrie! 

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Chapon de Bresse, effilé.

Un clapon de Bresse AOP de extra-clasa, cu carne frageda dar ferma si savoare specifica. 

Cel mai bun dintre cei mai buni. Friptura frantuzeasca traditionala pentru masa de Craciun, de la legendarul Miéral. Fraged si suculent, cu pielea sidefie. 

  • Perfect pentru masa de Craciun
  • Carne excelent marmorata si suculenta
  • Calitate imbatabila Miéral, Franta 

Clapon de Bresse Miéral

Un clapon de Bresse, chapon in limba franceza, este un cocos care a eclozat la inceputul primaverii si a fost castrat inainte de 15 iulie. Este friptura clasica frantuzeasca pentru Craciun si este crescut special pentru aceasta sarbatoare. Claponii au o dieta speciala care consta in general din ceea ce este disponibil pe pajiste (iarba, insecte, mici moluste), suplimantata cu lapte si derivate din lapte precum si cereale (porumb, hrisca, grau, ovaz, secara, triticale, orz).

Fiind un produs de sezon, calponul de Bresse AOP Miéral este disponibil incepand cu 1 noiembrie pana la 31 ianuarie. Respectand zicala “primul venit primul servit”, recomandam comandarea claponilor in avans.

Pentru o experienta gustativa perfecta, claponul este complet rulat (cu exceptia gatului) intr-o panza din fibre vegetale cusuta manual. Aceasta tehnica ajuta la infiltrarea grasimii in muschi, carnea devenind chiar si mai gustoasa. 

  • Pachet: cca. 4,5Kg

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 4,5Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate.

A se pastra la rece (+2 / +4oC). 

  • Furnizor: Jean Claude Miéral
  • Origine: Franta
  • Regiune: Bresse
  • Alimentatie: porumb, grau fiert, hrisca, smantana
  • Transa: clapon intreg, cu organe, fara intestin
  • Clasa comerciala: A
  • Disponibilitate: numai la comanda
  • Recomandari: cuptor 

JEAN CLAUDE MIÉRAL

Puiul de Bresse este de departe cel mai renumit si cel mai gustos din lume, fiind considerat un “Rolls Royce” al pasarilor.

Cei mai apreciati sunt puiul de Bresse (Poulet de Bresse) si claponul (Chapon) de Bresse de la Jean Claude Miéral, din Montrevel en Bresse. Miéral a reusit sa obtina, de la statul francez, protectia AOP (Appellation d’Origine Protégée) pentru puiul de Bresse, dobandita pana atunci numai de vin si branzeturi. Impreuna cu remumitii bucatari Paul Bocuse si Alain Chapel, Miéral a reusit renasterea puiului de Bresse in gastronomia franceza. In cercurile expertilor, Miéral este considerat gardianul puiului de Bresse deoarece perspectiva sa in ceea ce priveste puiul ideal este intruchiparea perfectiunii.

Volaille effilée: conform legislatiei franceze, unei pasari partial eviscerate (effilée) i s-a scos intestinul prin orificiul cloacal, fara indepartarea celorlalte viscere (gusa, ficat, pipota, inima si plamani) si nici a maruntaielor (gheare, cap si gat). Este o procedura care se realizeaza manual astfel incat pasarea sa nu fie incizata, prevenind raspandirea bacteriilor. Toate celelalte organe raman intacte, precum si capul si ghearele. Prin acest sistem se prelungeste termenul de valabilitate al pasarii.

Volaille roulée: este o tehnica unica in felul sau si provine dintr-o experienta ancestrala. Invelirea pasarii in panza se practica numai pentru o mica parte din productie, acest mod de prezentare constand in anveloparea pasarii intr-o panza de bumbac sau de in cusuta strans. Metoda a fost conceputa in trecut pentru a facilita atat conservarea cat si transportul pasarilor sacrificate, aceasta practica ajutand si la cresterea calitatii carnii. Dupa infasurarea in panza, durata de conservare poate creste pana la aproximativ 21 de zile. In plus, este de dorit ca pasarea sa fie lasata la maturat intre 12 si 15 zile pentru o subtilitate si o finete incredibile! De fapt, datorita compresiei, grasimea se infiltreaza in carne si o face mai suculenta si implicit mai gustoasa.   

Detalii speciale

Info STOC:
STOC FURNIZOR
Greutate aproximativa:
4.5Kg
Pret/kg:
630Lei

Informatii Utile

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul produsului.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs