Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Colatura di Alici, Extract de Ansoa, 50ml - AcquaPazza, Italia

DISPONIBIL LA COMANDA Ce inseamna Disponibil la Comanda?
B52885
|  Producator: Acquapazza Gourmet

120 Lei (TVA inclus)

Colatura di Alici, Extract de Ansoa, 50ml - AcquaPazza, Italia Esenta de ansoa , un adevarat elixir al marii! Deriva din celebrul Garum roman. Este un suc chihlimbariu si aromat obtinut prin maturarea la sare a ansoa-ului, printr-un procedeu tipic.    Un condiment ideal pentru o...
+

Colatura di Alici, Extract de Ansoa, 50ml - AcquaPazza, Italia

Esenta de ansoa, un adevarat elixir al marii! Deriva din celebrul Garum roman.

Este un suc chihlimbariu si aromat obtinut prin maturarea la sare a ansoa-ului, printr-un procedeu tipic.   

Un condiment ideal pentru o multitudine de preparate pe baza de carne (ragù alla bolognese, chili con carne, boeuf bourguinion, tocanite etc), supe, peste, legume (amestecata cu putin ulei de masline pentru sfecla rosie, cartofi fierti, salata verde, brocolli, conopida) sau leguminoase (fasole, naut, mazare). Excelent pentru paste cu fructe de mare, cu spaghetti aglio olio e peperoncino sau paste cu sos de rosii. Deasemenea, se asociaza foarte bine cu preparatele estivale.

Colatura se poate considera un potentiator de gust (umami), fiind folosita si ca inlocuitor aromat de sare pentru paste, peste, verdeturi si legume.

Salsetta: se amesteca o lingurita de colatura di alici cu putin ulei de masline, coaja rasa de lamaie, un pic de usturoi si patrunjel toat si se obtine un excelent sos pentru paste sau se poate combina cu mangold, cicoare sau cartofi fierti.

Spre deosebire de sosurile de peste asiatice, colatura di alici are savoare mult mai eleganta si mai complexa, iar gustul este mai placut.

Este obtinut din ansoa proaspete, decapitate si eviscerate, tinute 24 de ore intr-un vas cu saramura pentru a elimina tot sangele. Apoi sunt sarate cu sare de mare de Trapani (Sicilia) si marinate in butoiase din lemn acoperite cu greutati. Dupa 5 luni, lichidul limpede ce se ridica la suprafata, datorita presarii, este colectat si tinut inca  6 luni la soare (pentru a se concentra), iar apoi este turnat din nou peste ansoa-ul deshidratat din butoiasele de lemn pentru a absorbi savoarea pestelui maturat. Acest lichid se scurge prin toate straturile de peste si se colecteaza printr-o mica perforatie de la baza butoiului.  Timpul total de maturare, in butoiase de castan (terzigni), este de minimum 18 luni. Intr-un butoias incap 20Kg de ansoa din care se obtin circa 2 litri de colatura. 

Aspect: lichid de culoare brun-inchis, reflexe chihlimbarii si textura matasoasa.

Gust: intens, sarat dar echilibrat, cu note marine. Confera savoare si potenteaza gustul preparatelor culinare.

Pipeta ajuta la dozare: se recomanda 1 lingurita/portie.

Este un condimet “secret”, de nelipsit din nicio bucatarie gourmet.

Ingrediente: extract de ansoa sarate, sare.

Alergeni: contine peste.

Zona de pescuit: FAO: 37.1.3

Metoda de capturare: navod, cu lampa.

Acquapazza Gourmet este o mica intreprindere fondata in Cetara, de patru asociati pasionati de traditie si de produsul simbol al regiunii - alici (ansoa). Ei prepara, dupa metode stravechi si traditionale, mici cantitati din pretioasa Colatura, respectand cu sfintenie timpul de maturare in butoiase de castan. Pestele provine exclusiv din Golful Salenro si este pescuit numai intre sfarsitul lunii Martie si inceputul lunii Iulie.  

Un produs unic ce aduce la masa toata savoarea si traditia din Cetara, din zona Coastei Amalfi.

Sticla cu pipeta: 50ml

A se pastra in loc uscat, racoros si lipsit de lumina.

Origine: Campania, Italia

Producator: Acquapazza Gourmet, Italia

Valori Nutritionale (Per 100g/100ml produs)

Valoare Energetica: 541 kJ/130kcal

Grasimi: 0,19 g

din care, acizi grasi saturati: 0,01 g

Carbohidrati: 8,8 g

din care, zahar: 0,1 g

Proteine: 23,31 g

Sare: 20 g

Reteta:

Vermicelli cu colatura di alici de Cetara

4 portii

  • Vermicelli: 400g
  • Usturoi: 2 catei
  • Ulei de masline extravirgin: 150ml
  • Patrunjel
  • Colatura di alici: 1 lingurita/portie

Se fierb vermicelli in apa abundenta nesarata. Intr-o tigaie, se toarna uleiul, se adauga usturoiul si patrunjelul tocate. Se adauga colatura si se amesteca totul cu putina apa in care au fiert pastele. Se adauga vermicelli fierti al dente si se amesteca. Pofta buna!

Tip Fond:
  • Concentrate & Extracte
Producator:
Acquapazza Gourmet

Pretul produselor, afisat in pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucratoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "DISPONIBIL LA COMANDA", timpul de livrare poate sa fie mai mare de 3 zile (lucratoare), depinzand de stocul furnizorului. Aceasta informatie va fi furnizata odata cu confirmarea telefonica a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • in Bucuresti - 20 lei
  • in tara (in toate localitatile din tara) - 25 lei

Pentru BUCURESTI si Ilfov exista posibilitatea livrarii in aceeasi zi, alegand serviciul Express Loco (Fan Courier).

Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteti obtine la unul dintre urmatoarele numere de telefon:

- 0787 348 274 / 0723 179 259.

AVANTAJE

Profita de Reduceri