Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Dragi clienti,

Pentru a preintampina raspandirea coronavirus (COVID-19), va rugam sa acceptati livrarea numai prin curier si sa limitati la minimum vizitele la showroom-ul nostru. Astfel vom fi toti mai bine protejati. Tinem sa va anuntam ca purtarea mastii este obligatorie in incinta showroom-ului nostru. Va multumim pentru intelegere!

Costata alla Fiorentina, de Chianina, Congelata, cca. 1,1Kg - Otto Gourmet

Pret aproximativ: 495 Lei
PRECOMANDĂ Ce înseamnă Precomandă?
OG3610

495 Lei (TVA inclus)

Costata alla Fiorentina, de Chianina, Congelata, cca. 1,1Kg - Otto Gourmet ATENTIE! Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia. Pret brut: 450 Lei/Kg Cotlet de vita Chianina. Costata = coasta (It). = côtelette...
+

Costata alla Fiorentina, de Chianina, Congelata, cca. 1,1Kg - Otto Gourmet

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Pret brut: 450 Lei/Kg

Cotlet de vita Chianina.

Costata = coasta (It). = côtelette (Fr.) = cotlet (Ro.) 

Vitele din rasa Chianina sunt cele mai mari vaci de carne din lume. Rasa este una dintre cele mai vechi din lume - carnea lor fiind apreciata inca de vremea romanilor.   

  • Aduce Toscana pe farfurie
  • Carne macra cu gust intens
  • Se prepara dupa gust 

 

  • Crescator: Tenuta la Fratta
  • Origine: Italia
  • Regiune: Toscana
  • Rasa: Chianina
  • Alimentatie: Iarba
  • Maturare: wet-aged
  • Transa: Spate
  • Structura: Cu os
  • Pregatire: gratar, tigaie, temperatura joasa 
  • Pachet (ambalat in vid): cca. 1,1Kg

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 1,1Kg. 

A se pastra congelat (min. -18OC). 

Ambalat de Otto Gourmet, Germania 

Chianina, Toscana/Italia

Cea mai mare rasa de vite pentru carne

Originea acestei rase, exclusiv pentru carne, este in Toscana, in zona Val di Chiana. Aceasta rasa gigantica (1,9m inaltimea la greaban si greutatea de peste 1600Kg) a aparut acum aproximativ 2500 de ani (490 i.Hr.). Animalele traiesc in mici grupuri de circa 30 de capete si se hranesc numai cu fan si cereale cultivate in regiune si imbogatide, de exemplu, cu malt.

Vacile Chianina prefera miscarea dar, pentru ca miscarea excesiva intareste carnea, animalele sunt crescute in grajduri cu tarcuri. Crescatorii aduc lunar pentru sacrificare, la acelasi abator, cate 1 vaca Chianina IGP de fiecare ferma.

Vitele din rasa toscana Chianina furnizeaza unul dintre cele mai mari T-bone steak-uri.

“Razza Chianina” se caracterizeaza si prin parul alb si lucios. La nastere au parul rosu-brun dar la maturitate ajunge sa fie de un alb portelanat de la care s-au inspirat si sculptorii Romei Antice. 

Are carnea slaba, numai exemplarele cele mai mari prezentand infiltratii de grasime intramusculara (marmorare) care accentueaza savoarea. Doar de la aceasta rasa se obtine renumita “bistecca alla Fiorentina IGP” care trebuie sa fie foarte groasa si sa aiba o greutate de minimum 1Kg. Savoarea acestei transe depinde si de timpul de maturare care nu trebuie sa fie mai mic de 15 zile, astfel incat sa se imbunatateasca fragezimea si sa creasca proteoliza musculara, rezultatul fiind formarea de polipeptide si aminoacizi care ii confera savoarea caracteristica.  

Traditional, in Italia, carpaccio se prepara din fricandoul de Chianina. 

Ce este un cotlet?

Cotletul este o parte a muschiului trunchiului. Cotletele provin din partea din spate a gatului si contin coastele incarnate. Cotletele nedesfacute se numesc careu, fiecare bucata de muschi avand atasata o coasta. 

Care este etimologia denumirii de cotlet?

Originea denumirii cotlet este latinul “costa” care inseamna latura sau coasta. Cotlet fiind mai inrudit cu frantuzescul "côtelette" (côte = coasta, côtelette = costita). 

Cum se prepara un cotlet?

Cotletele de vita sunt excelente la gratar (sau la cuptor). 

Ce garnitura merge la cotlet?

Legume diferite (morcov, ceapa, fasole verde, usutroi), cartofi, ierburi aromatice. 

Cotletele de vita matura/bou, Côte de Boeuf, sunt delicioase cu sos de vin rosu sau in crusta de mustar cu ceapa. 

Pret aproximativ:
495 Lei

Prețul produselor, afișat în pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucrătoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "PRECOMANDĂ", timpul de livrare poate să fie mai mare de 3 zile (lucrătoare), depinzând de stocul furnizorului. Această informație este furnizată odată cu confirmarea telefonică a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • în București - 20 lei
  • în restul localităților din țară - 25 lei

Pentru BUCUREȘTI și Ilfov există posibilitatea livrării în aceeași zi (pentru produsele aflate ÎN STOC), alegând serviciul Express Loco (Fan Courier).

Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteți obține la unul dintre următoarele numere de telefon:

- 0787 348 274 / 0723 179 259.

AVANTAJE

Profita de Reduceri