Cotlet de Bou Hereford, Cote de Boeuf, Dry-Aged, Congelat, cca. 800g - Irlanda

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
OG316

Carne DRY-AGED: Dry-Aged Beef & More

Greutate aproximativa: 0.8Kg

Pret/kg: 660Lei

Tip Produs: CONGELAT

Info STOC: STOC FURNIZOR


52800 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare Produse Congelate/Refrigerate
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale

DESCRIERE produs Cotlet de Bou Hereford, Cote de Boeuf, Dry-Aged, Congelat, cca. 800g - Irlanda | Carne si Preparate din Carne

Cotlet de Bou Hereford, Cote de Boeuf, Dry-Aged, Congelat, cca. 800g - Irlanda 

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Cote de boeuf.

  • Maturat 21 de zile
  • Gust delicios
  • Suculent si bun

Cotlet de bou, cu gust intens de carne. O adevarata specialitate culinara. Maturat uscat, cu os, in conditii controlate, timp de 21 de zile. O carne suculenta si savuroasa. Cotletul de bou este transat din zona antricotului, nu din vrabioara.

Datorita climei umede dar extrem de balnde, si a solului fertil, Islanda este plina de pasuni cu iarba verde si grasa. Este un mediu ideal pentru cresterea vitelor, care pasc de primavara si pana tarziu in toamna. Rasa Hereford a fost initial folosita pentru muncile agricole, dar s-a constatat ulterior ca este o rasa foarte buna pentru carne.   

Carnea de Irish Hereford Prime este furnizata de Asociatia Irlandeza a Crescatorilor de Vite Hereford, care are standarde stricte de calitate in ceea ce priveste pedigree-ul, varsta de sacrificare si marmorarea carnii. 

Gradele de gatire a fripturii de vita in functie de temperatura din centrul termic:

Rare (in sange): 45 - 50°C

Medium rare (mediu - spre in sange): 50 - 54°C

Medium (mediu): 54 - 56 ° C

Medium well (mediu - spre bine facut): 56 - 60°C 

  • Pachet: cca. 800g

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 0,8Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate.  

Congelat ultra-rapid, prin soc termic. Ambalat in folie.

A se pastra la congelator (-18°C). Dupa decongelare, nu se recongeleaza si se consuma cat mai rapid.

  • Crescator: comunitatea crescatorilor din Irlanda
  • Origine: Irlanda
  • Rasa: Herford
  • Alimentatie: iarba
  • Maturare: 21 de zile Dry-Aged
  • Transa: spate
  • Structura: cu os
  • Recomandari: gratar, tigaie, temperatura joasa, sos-vide 

Ambalat de Otto Gourmet, Germania 

Rasa de Vita Hereford

Rasa Hereford a fost recunoscuta inca din secolul XVII, fiind originara din regiunea Herefordsshire (orasul Hereford este situat in vestul Angliei, in apropiere de Tara Galilor). Conditiile climatice ideale din Irlanda permit tinerea vitelor afata incepand cu luna martie si pana in Octombrie. Umiditatea ridicata din aer – in Irlanda ploua constant – confera suculenta ierbii si o pastreaza verde, formand baza ideala de furajare. 

Irish Beef Hereford Prime provine de la o comunitate de crescatori care, de peste 10 ani, s-au angajat sa livreze carne premium. Animalele si carnea sunt supuse unor criterii stricte de calitate in ceea ce priveste pedigree-ul, varsta de sacrificare si marmorarea carnii. Numai circa 250, din 7000 de animale sacrificate saptamanal, intrunesc aceste criterii. 

Ce gust are carnea de vita Hereford?

Vacile Irish Hereford Prime se hranesc in exclusivitate cu iarba cu un continut ridicat de fier, iar carnea are culoare rosu-intens. Carnea se caracterizeaza prin finetea fibrelor, gustul intens si fragezime. 

De ce este carnea de vita Hereford asa speciala?

Carnea de vita Irish Hereford Prime provine de la o comunitate de crescatori din Irlanda, care s-au asociat in anii ’90 si care sunt preocupati de calitatea carnii de vita crescuta in libertate, selectand numai exemplarele de vita Hereford pur-sange cele mai promitatoare. 

Stiati ca?

Rasa de vite Hereford este cea mai raspandita din lume.

 Côte de Boeuf - Cotlet de Bou

Careul provine din zona antricotului si, in mod clasic, are circa 5 coaste. Aceste coaste pastreaza carne suculenta si gustoasa in timpul prepararii. Feliile cu os se numesc cotlete, cunoscute si sub numele frantuzesc de Côte de Boeuf. 

Care este diferenta intre carnea de vita si carnea de bou?

Spre deosebire de vita clasica, taurul castrat se numeste bou. Ca urmare a castrarii, boul pierde hormonii sexuali, ceea ce inseamna ca animalul are nevoie de semnificativ mai mult timp pentru a fi gata de sacrificare. In timp ce taurii ingrasati se sacrifica la 18 - 20 de luni, un bou necesita trei ani si jumatate pentru a atinge calitatea dorita a carnii.

In mod traditional, boi erau tinuti de fermieri ca animale de povara. Datorita muschilor puternic dezvoltati, erau predestinati pentru munca campului. Astazi, totusi, campurile se lucreaza in alte moduri, dar nimeni nu vrea sa renunte la carnea de bou - suculenta si cu gust intens.  

Ce gust are carnea de bou?

Carnea de bou este renumita ca avand savoarea cea mai intensa dintre toate tipurile de carne de vita. Datorita lipsei testosteronului, boii se feminizeaza si depoziteaza mai multa grasime intramusculara, formand fibre musculare mai fine. Deoarece necesita aproape de doua ori mai mult timp pana este gata de sacrificare, carnea are vreme sa dezvolte gustul puternic, cu savoare specifica.  

Cum se prepara cotletul de bou?

Cotletul de bou este ideal pentru gatit la tigaie. Fie pe gratar sau la tigaie, cotletul de bou se rumeneste pe ambele parti, la temperatura medie spre mare. Dupa rumenirea rapida, se lasa la odihnit cateva minute pentru relaxarea fibrelor si distribuirea uniforma a scurutilor interioare. 

I-ati prins gustul? Puteti trece la urmatorul nivel: careul de bou Irish Hereford.

Cumparate frecvent impreuna

Detalii speciale

Origine:
XI
Tip Produs:
CONGELAT
Info STOC:
STOC FURNIZOR
Greutate aproximativa:
0.8Kg
Pret/kg:
660Lei

Carne DRY-AGED

Carne DRY-AGED:
  • Dry-Aged Beef & More

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs