Cuburi de Somon Afumat, Salmon Cubes Smoked, 250g - Balik

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
OG8926

Producator: Caviar House & Prunier, Elvetia

Info STOC: STOC FURNIZOR


29900 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 14.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale

DESCRIERE produs Cuburi de Somon Afumat, Salmon Cubes Smoked, 250g - Balik | Caviar, Peste si Fructe de mare

Cuburi din Somon Afumat, Salmon Cubes Smoked, 250g - Balik

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabilaPretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Probabil cel mai bun somon afumat din lume. O adevarata capodopera. Numai somonul de Atlantic selectionat ajunge sa fie afumat traditional in Alpii Elvetieni. Este pregatit si afumat conform unei retete vechi de peste 150 de ani, trecand prin 25 de etape pe parcursul procesarii.

  • Extrem de fraged
  • Gust placut, cu note de fum, textura delicata
  • Somon de Altalntic selectionat, afumat traditional

Somonul este unul dintre cei mai apreciati pesti pentru uz gastronomic. Acesta poate fi savurat intr-o multitudine de feluri: de la crud, ca sushi sau carpaccio, la fript sau gatit la abur, somonul are o savoare splendida.

Balik Smoked Cubes

Pentru prepararea Balik Smoked Cubes, somonul (salmo salar) special selectionat este afumat delicat in afumatoarea traditionala a Caviar House & Prunier. Apoi ambele fileuri ale somonului sunt fasonate manual cu atentie, fiind indepartate oasele si pielea, dupa care se taie cuburi.

Sunt excelente in salate si poke bowls.

Balik - somonul de la curtea tarilor Rusiei

Este considerat si astazi cel mai bun somon afumat din lume. Ca si in cazul multor alte specialitati, somonul Balik a fost uitat odata cu trecerea timpului, fiind redescoperit la mijlocul anilor 1970. Numai la Balik se mai pastreaza inca reteta secreta de afumare a somonului, asa cum era livrat la curtea Romanovilor din Saint Petersburg pana in 1918. Israel Kaplan, nepotul ultimului furnizor al tarului Rusiei, a pastrat cunostintele bunicului sau si, in anii ’70, i-a invatat pe proprietarii Balik cum sa prepare si sa afume somonul.

Calitatea fara compromisuri este pe primul plan, numai cele mai bune piese fiind suficient de bune pentru a purta numele “Balik”.

Traditia de la curtea tarilor Rusiei este inca pastrata si astazi, ca garantie a acestor capodopere culinare.

Somonul Balik este si ramane o delicatesa pentru momente speciale, pentru a savura arta culinara la superlativ.

Conform protocolului curtii, fileul de somon afumat se servea numai la receptii de stat si la ocazii speciale. 

  • Ingrediente: 98% SOMON (salmo salar), sare, fum.   
  • Alergeni: contine peste.
  • Origine: Atlanticul de nord-est. Acvacultura - Atlanticul de nord-est (Norvegia), prelucrat in Alpii Elvetieni.
  • Recomandari: salate, poke bowls.
  • Pachet: 250g
  • A se pastra la rece (+2 / +5oC).
  • Producator: Caviar House & Prunier, Elvetia

Valori Nutritionale (Per 100g/100ml produs)

  • Valoare Energetica: 853 kJ/205kcal
  • Grasimi: 13 g
  • din care, acizi grasi saturati: 1,8 g
  • Carbohidrati: 1 g
  • din care, zahar: 1 g
  • Proteine: 21,30 g
  • Sare: 1,17 g

Caviar - perlele negre pline de savoare

Numele Prunier este recunoscut pe piata caviarului de peste 140 de ani. In anul 1872, Alfred Prunier a deschis primul restaurant de fructe de mare din Paris si, deoarece oaspetilor ca Oscar Wilde si Sarah Bernhardt le placea caviarul, Prunier il importa direct din Rusia; familia Prunier a primit dreptul de import exclusiv, la nivel mondial, in anul 1918. In anul 1925 Emile Prunier a deschis magazinul “Prunier” pe bulevardul Victor Hugo oferind nu numai caviar rusesc ci si sturion din Gironde, care inca mai exista in salbaticie la vremea aceea.   

Chiar si astazi, aceasta delicatesa costisitoare nu si-a pierdut deloc reputatia. Mai ales deoarece produsele de calitate sunt la mare cautare si au devenit din ce in ce mai rare.

In anul 2004 Prunier a fuzionat cu Caviar House, cel mai mare importator de caviar iranian. Icrele de sturion se transforma in caviar numai prin maturare si sarare cu sare gema iraniana, conform retetelor vechi de secole; iranianul Cahv-Jar inseamna “turta care-ti da putere” - facand referire la vechea practica persana de a consuma caviarul sub forma de turta, ca un fel de elixir. Gustul caviarului are note usor iodate, cu tonuri marine si de mirodenii. Cunoscatorii considera ca icrele trebuie sa alunece pe cerul gurii, daca sunt de calitate. Similar cu maturarea sampaniei, dozele cu caviar, pastrate in camera de maturare, trebuie intoarse, ciocanite si rotite timp de cateva saptamani.

Somonul Balik. Dupa disparitia ultimului tar al Rusiei, in 1918, secretul afumarii nobilului file de somon Balik* a fost dat uitarii. Totusi, zeci de ani mai tarziu, nepotul ultimului furnizor al curtii imperiale a Rusiei a devoalat reteta. Acum, somonul afumat atat de apreciat de tarul Rusiei este prelucrat si afumat manual acolo unde ne-am astepta mai putin: in regiunea alpina Toggenburg, localitatea Ebersol din Elvetia. Somonul afumat Balik este apreciat si exportat in toata lumea. Prunier se afla in continuare pe bulevardul Victor Hugo din Paris, unde se poate gasi si somonul Balik. 

*Balyk (in rusa: балык) este peste sarat si maturat, in special specii valoroase (sturion, somon). Inseamna “peste” in limbile turcice (se scrie Balik in turca). In rusa inseamna “cea mai buna bucata din peste”.     

Detalii speciale

Origine:
CH
Producator:
Caviar House & Prunier, Elvetia
Info STOC:
STOC FURNIZOR

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs