Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Cutit Deba, 22,5 cm, Pentru Mana Stanga - Bunmei, Japonia

ÎN STOC
GLOBAL 1801/225L
|  Producator: YOSHIKIN, Japonia

1.022 Lei TVA inclus

Cutit Deba, 22,5 cm, Pentru Mana Stanga | Cutite Deba (cutite japoneze) Cutit traditional japonez perfect pentru dezosarea si curatarea pestelui, pasarilor si a diferitelor feluri de carne. Se foloseste si pentru tocarea legumelor. Este caracterizat prin simplitate, farmec si...
+

Cutit Deba, 22,5 cm, Pentru Mana Stanga | Cutite Deba (cutite japoneze)

Cutit traditional japonez perfect pentru dezosarea si curatarea pestelui, pasarilor si a diferitelor feluri de carne. Se foloseste si pentru tocarea legumelor.

Este caracterizat prin simplitate, farmec si performanta. 

Acest cutit este versiunea japoneza a cutitului masiv al bucatarului occidental. Este un cutit greu si cu lama groasa, ideal pentru dezosarea pasarilor, a pestelui si a carnii. Se foloseste in general atunci cand oasele sau semintele ar putea deteriora taisul delicat al cutitului Usuba sau al cutitului Yanagi Sashimi. Acest cutit se foloseste si ca satar pentru activitati usoare.

  • Lama: 22,5 cm
  • Material lama: otel-carbon inoxidabil, cu molibden si vanadiu
  • Tais: unilateral
  • Duritate lama: 56 - 57 HRC
  • Maner din honoki (magnolie japoneza)

Producator: YOSHIKIN, Japonia (aceeasi companie care produce cutitele GLOBAL)

Cutitele Bunmei sunt produse de aceeasi companie care produce si cutitele Global, Yoshikin. Cutitele Bunmei nu reprezinta o inovatie recenta ci au aparut de foarte mult timp in Japonia, fiind cutite traditionale. Acest gen de cutite au o istorie de cel putin 150 de ani. Caracteristicile si formele diferite ale cutitelor traditionale japoneze sunt foarte mult influentate de bucataria japoneza. Chiar si astazi, bucatarii profesionisti japonezi, inca mai folosesc acest tip de cutite. In Occident (Europa si Statele Unite), din ce in ce mai multi bucatari de top folosesc cutite traditionale japoneze cum ar fi Bunmei.

Diferenta majora dintre cutitele traditionale japoneze si cele occidentale este evidenta. Cutitele traditionale japoneze sunt ascutite numai pe o singura parte si au un tais foarte proeminent. Prin comparatie, taisul cutitelor de tip occidental oarecum “rotunjit” sub forma de U. 
Motivul pentru care cutitele Bunmei sunt ascutite pe o singura parte este pentru a imbunatati ascutimea. Taisul unilateral proeminent este mult mai subtire decat taisul bilateral al cutitelor occidentale. Puteti sa va inchipuiti un cutit ascutit pe ambele parti si apoi despicat longitudinal pe mijloc pentru a rezulta doua cutite mai subtiri. Acest tais mai subtire si mai ascutit este perfect pentru taierea pestelui. Un cutit occidental, cu taisul mai putin ascutit si cu lama groasa, ar strivi textura delicata a carnii crude de peste, distrugand prospetimea pestelui. Taisul subtire al cutitelor Bunmei este mai sensibil decat al celor occidentale, deci trebuie mare atentie la ce taiem si cum taiem. Pentru taierea alimentelor mai solide, inclusiv a oaselor mari de peste, este de preferat sa se foloseasca cutite de tip occidental.

Echilibrul cutitelor Bunmei este foarte diferit de cel al cutitelor occidentale. Lama cutitelor Bunmei este mult mai grea, nu au guler, iar coada nu se intinde pe toata lungimea manerului. Aceast design este tipic tuturor cutitelor traditionale japoneze. 

Cutitele Bunmei sunt produse dintr-un otel inoxidabil cu continut ridicat de carbon. Aliajul contine si molibden si vanadiu, rezultand un tais cu retentie excelenta.

Producator:
YOSHIKIN, Japonia

Pretul produselor, afisat in pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucratoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "DISPONIBIL LA COMANDA", timpul de livrare poate sa fie mai mare de 3 zile (lucratoare), depinzand de stocul furnizorului. Aceasta informatie va fi furnizata odata cu confirmarea telefonica a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • in Bucuresti - 20 lei
  • in tara (in toate localitatile din tara) - 25 lei

Pentru BUCURESTI si Ilfov exista posibilitatea livrarii in aceeasi zi, alegand serviciul Express Loco (Fan Courier). Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteti obtine la unul dintre urmatoarele numere de telefon:

- 0723 179 259 / 031 431 1115.

AVANTAJE

Profita de Reduceri