Fusion Technique (FT-Shop.ro) este intotdeauna la dispozitia dumneavoastra pentru a va ajuta si sfatui in ceea ce priveste folosirea si intretinerea cutitelor metalice.
Echipa noastra are cunostinte aprofundate dobandite prin prisma colaborarii cu cei mai buni producatori de cutite din lume. In plus, multi dintre colaboratorii nostri au o mare experienta in gastronomie ca chef-i si proprietari de restaurante, noi putand aprecia nevoile clientilor nostri printr-o multitudine de aspecte.
Se recomanda ca toate cutitele sa fie spalate in mod individual si imediat dupa folosire - ideal cu apa calduta si cu un burete moale. Apoi, cutitele trebuie uscate si depozitate. Otelul inoxidabil, indiferent de producator, nu este complet ferit de rugina si poate fi atacat de acizii din alimente aparand astfel mici pete care pot fi inlaturate cu solutie de curatat metale (metal cleaner).
Recomandam ascutirea cutitelor cu regularitate, de preferat dupa fiecare folosire, o sa taie mai bine si vor fi mai sigure la folosire. Un cutit ascutit este un cutit sigur - accidentele se intampla cel mai adesea cand se folosesc cutite neascutite.
Cutitele nu trebuie niciodata pastrate "la gramada" intr-un sertar - este periculos si taisul se toceste mai repede. Stativele si suporturile magnetice speciale pastreaza cutitele in siguranta si le protejeaza taisul.
Cutite din otel carbon sau aliaje speciale sunt recomandate pentru taierea fructelor, legumelor si carnii fara os. Numai satarele se fosolesc pentru taiat oase!
Intotdeauna, folositi-le pe un tocator de lemn sau plastic.
A se evita taierea pe marmura, piatra, sticla, farfurii sau placi ceramice.
Cu cat lama unui cutit este mai ascutita si mai dura, cu atat devine mai sensibila.
A SE EVITA:
A se pastra in suportul special pentru cutite, intr-o teaca din piele sau material textil sau pe bara magnetica pentru cutite.
Atentie la introducerea si scoaterea cutitului din suportul special pentru cutite pentru a evita avarierea lamei sau a suportului.
Toate cutitele se tocesc cu timpul. Lamele metalice moi (inox) se "ruleaza" pe masura ce sunt folosite. Metalele mai dure (cum ar fi otelul carbon) isi pastreaza ascutimea mai mult timp, dar se tocesc in mod diferit - au tendinta de a se debavura treptat dar fara a se rula.
Pentru ascutire se recomanda folosirea masatului ceramic sau a pietrelor speciale de ascutit cutite.
© 2011 - 2024 FTShop.ro - Gastronomie la Superlativ. Implementare DesignStart.ro - SEO & Web Design
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.
Citeste mai multCookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.
Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.
Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmări pe utilizatori de la un site la altul. Intenţia este de a afişa anunţuri relevante şi antrenante pentru utilizatorii individuali, aşadar ele sunt mai valoroase pentru agenţiile de puiblicitate şi părţile terţe care se ocupă de publicitate.