+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Cutite Metalice - Folosire si Intretinere

Cutite Metalice - Sfaturi Folosire si Intretinere

 
   Fusion Technique este intotdeauna la dispozitia dumneavoastra pentru a va ajuta si sfatui in ceea ce priveste folosirea si intretinerea cutitelor metalice. Echipa noastra are cunostinte aprofundate dobandite prin prisma colaborarii cu cei mai buni producatori de cutite din lume. In plus, multi dintre colaboratorii nostri au o mare experienta in gastronomie ca chef-i si proprietari de restaurante, noi putand aprecia nevoile clientilor nostri printr-o multitudine de aspecte.

 

  • SFATURI PENTRU FOLOSIREA SI INTRETINEREA CUTITELOR METALICE

       - Se recomanda ca toate cutitele sa fie spalate in mod individual si imediat dupa folosire - ideal cu apa calduta si cu un burete moale. Apoi, cutitele trebuie uscate si depozitate. Otelul inoxidabil, indiferent de producator, nu este complet ferit de rugina si poate fi atacat de acizii din alimente aparand astfel mici pete care pot fi inlaturate cu solutie de curatat metale (metal cleaner).
       - Se recomanda ascutirea cutitelor cu regularitate, de preferat dupa fiecare folosire, o sa taie mai bine si vor fi mai sigure la folosire. Un cutit ascutit este un cutit sigur - accidentele se intampla cel mai adesea cand se folosesc cutite neascutite.
       - Cutitele nu trebuie niciodata pastrate "la gramada" intr-un sertar - este periculos si taisul se toceste mai repede. Stativele si suporturile magnetice speciale pastreaza cutitele in siguranta si le protejeaza taisul.
       - Nu taiati/tocati niciodata pe metal, sticla, portelan sau marmura – aceste suprafete sunt prea dure si vor afecta taisul foarte rapid. Sunt recomandate plansetele de plastic sau lemn.
       - Nu abuzati niciodata de cutite, nu le folositi pentru desfacut conserve si nici pentru taiat oase - numai satarele sunt recomandate pentru taiat oase!
       - NU folositi cutitele pentru taiat alimente inghetate sau alte materiale dure deoarece vor fi afectate in mod ireparabil!
       - Nu tineti cutitele la indemana copiilor.

       Cutitele metalice premium va vor fi de folos multi ani cu conditia sa:
     
    • Le pastrati in suportul special pentru cutite, intr-o teaca din piele sau material textil sau pe bara magnetica pentru cutite;
    • Le folositi pentru a taia perpendicular, pe planseta din lemn sau plastic;
    • Le clatiti si le stergeti;
    • Le puneti inapoi in suportul special pentru cutite, in teaca sau pe bara magnetica.
         Sus
  • FOLOSIRE:

       Cutite din otel carbon sau aliaje speciale sunt recomandate pentru taierea fructelor, legumelor si carnii fara os. Numai satarele se fosolesc pentru taiat oase!
       Intotdeauna, folositi-le pe un tocator de lemn sau plastic. A se evita taierea pe marmura, piatra, sticla, farfurii sau placi ceramice.

       Cu cat lama unui cutit este mai ascutita si mai dura, cu atat devine mai sensibila.

       Nu folositi cutitele pentru alt scop decat acela pentru care au fost concepute, ex: NU taiati oase sau alimente inghetate si NU-l folositi niciodata pe post de surubelnita sau desfacator de conserve!     Sus
  • INTRETINERE:

       Se spala cu apa si detergent lichid pentru vase; a NU se spala in masina de spalat vase.

       Cutitele se spala dupa fiecare folosire si se sterg cu atentie!     Sus
  • A SE EVITA:

       Lovirea de suprafete dure.

       Folosirea extremitatilor ca punct de rasucire, lama ascutita poate sa se intepeneasca in planseta si sa crape.

       Expunerea cutitului la flacara sau temperaturi ridicate.

       Utilizarea lamei pentru zdrobirea usturoiului sau a altor elemente.

       Lasarea cutitelor la indemana copiilor.      Sus
  • PASTRAREA:

       A se pastra in suportul special pentru cutite, intr-o teaca din piele sau material textil sau pe bara magnetica pentru cutite.

       Atentie la introducerea si scoaterea cutitului din suportul special pentru cutite pentru a evita avarierea lamei sau a suportului.     Sus
  • UZURA:

       Toate cutitele se tocesc cu timpul. Lamele metalice moi (inox) se "ruleaza" pe masura ce sunt folosite. Metalele mai dure (cum ar fi otelul carbon) isi pastreaza ascutimea mai mult timp, dar se tocesc in mod diferit - au tendinta de a se debavura treptat dar fara a se rula.

       Pentru ascutire se recomanda folosirea masatului ceramic sau a pietrelor speciale de ascutit cutite.     Sus
Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115