Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Cutitul Bucatarului, Gyuto, 15cm - Haiku Itamae Suminagashi - CHROMA

DISPONIBIL LA COMANDA Ce inseamna Disponibil la Comanda?
CHROMA I-03
|  Producator: Chroma

14.400 Lei (TVA inclus)

Cutitul Bucatarului | Cutitul Bucatarului Gyuto - cutitul bucatarului japonez . Perfect echilibrat pentru tocat mare sau fin, taiat si transat. Excelent pentru taiat carne, peste, fructe si legume. Lungime lama: 15 cm Material lama: otel Damasc Suminagashi, cu miez din otel albastru...
+

Cutitul Bucatarului | Cutitul Bucatarului

Gyuto - cutitul bucatarului japonez. Perfect echilibrat pentru tocat mare sau fin, taiat si transat. Excelent pentru taiat carne, peste, fructe si legume.

  • Lungime lama: 15 cm
  • Material lama: otel Damasc Suminagashi, cu miez din otel albastru (Blue Steel) YASUKI - 32 straturi, forjat manual
  • Tais: bilateral
  • Duritate lama: 61°HRC
  • Maner octogonal: lemn de abanos, cu guler din corn de bivol si mekugi

Cutitele CHROMA Haiku Itamae Suminagashi sunt unice in toate privintele: unifica maiestria cu cele mai bune materiale si traditia cu eleganta. Sunt cutie Takumi cu cea mai nobila lama din otel Damasc. Produse manual in Sakai. Fiecare cutit este unicat.

Sigiliul Dento-Kogei-shi este marca inregistrata pentru obiectele de artizanat traditional japonez.   

Se livreaza ambalat in hartie japoneza autentica, in kiribako (cutie de lemn), si cu o sticluta de hamono abura (ulei care previne oxidarea).

CHROMA Haiku Itamae: Handmade in Sakai, Japan

CHROMA Haiku Itamae Suminagashi. Cutite profesionale japoneze Takumi.

Cutitele CHROMA Haiku Itamae Suminagashi fac parte din clasa Takumi. Cutitele Takumi combina cea mai buna indemanare, traditia, eleganta, materialele de calitate si maiestria in fiecare produs.

Clasa de cutite Takumi include, pe langa seria CHROMA Haiku Itamae Suminagashi, si gamele CHROMA Haiku Pro si CHROMA Haiku Kurouchi. Takumi, in limba japoneza, inseamna maestru artizan.

CHROMA Haiku Itamae sunt cutite din otel Damasc

Cutitele CHROMA Haiku Itamae Suminagashi nu sunt doar cutite din otel Damasc, ci sunt niste obiecte cu totul speciale. Sunt cutite realizate cu cea mai buna indemanare, pastrand traditia, eleganta si materialele de cea mai buna calitate, avand o valoare practica deosebita. Ascutimea fantastica a acestora incanta orice pasionat de cutite.

Fiecare cutit este unicat si este produs prin mai mult de 100 de etape realizate manual de catre cei mai buni maestri din Sakai. Cutitele profesionale CHROMA Haiku Itamae sunt folosite de catre cei mai renumiti Sushi Masters din Japonia (Itamae este denumirea pentru sushi chef-ul japonez, echivalentul bucatarului sef european).

Sakai City este zona cea mai renumita din Japonia pentru producerea manuala a cutitelor traditionale. Cu multe secole in urma aici se realizau deja sabii, cutite si alte obiecte de taiat, inclusiv pentru curtea imperiala japoneza.

Bucatarii imparatului Japoniei folosesc chiar si astazi cutite produse manual in Sakai.

Cutite produse manual in Sakai

Cutitele produse manual in Sakai sunt, fara indoiala, printre cele mai bune cutite din lume. Uneori, la sfarsitul celor sapte ani de ucenicie, sushi chefii japonezi primesc un astfel de cutit din partea mentorului lor. Cei mai buni dintre ei primesc un cutit pe care instructorul l-a primit si el de la profesorul lui. Aceste cutite pot fi trecute de la generatie la generatie, cu conditia sa fie folosite cu grija. La incheierea carierei, maestrii de sushi ingroapa un cutit in mod simbolic pentru a marca retragerea din profesie.

Un cutit trece prin patru ateliere diferite, care conlucreaza la realizarea lui, pana in momentul in care un reprezentant al Federation of Sakai Cutlery Commerce and Industry Association, dupa o analiza amanuntita, aplica mult ravnita stampila a calitatii cu seria unica a cutitului.

Numai cutitele produse in Sakai City in mod traditional si cu cele mai bune materiale vor primi dreptul la aceasta stampila. Dupa seria unica se pot determina toate persoanele care au contribuit la realizarea cutitului - de la maestrul fierar pana la specialistul in tocilarie.

Lama neinoxidabila este realizata manual de Ebuchi Kouhei san, in aproximativ 50 de etape. Se foloseste numai otel de cea mai buna calitate. Lama are un miez foarte dur din otel-carbon albastru (blue steel). Acest miez este acoperit cu 32 de straturi de otel Suminagashi mai moale.

Spre deosebire de lamele de Damasc traditionale, otelul Suminagashi este compus din doua tipuri diferite de otel, forjate si impaturite in mod repetat. Granulatia specifica otelului Suminagashi se obtine alternand alinierea verticala si orizontala a straturilor de otel. Suminagashi (sumi = cerneala, nagashi = curgere) reprezinta o tehnica traditionala in arta japoneza: pe o suprafata linistita de apa, intr-un bazin, se toarna in mod alternativ cerneala si sapun, rezultand un model din cercuri. Apoi, acestea se amesteca in mod lent, prin ridicarea la suprafata, ajungandu-se la modele si forme foarte complexe - similare modelului de pe lamele cutitelor CHROMA Haiku Itamae Suminagashi.

Aceasta este o procedura foarte complexa si solicitanta, necesitand o experienta enorma. Si totusi, in ciuda experientei deosebite, numai o lama din 3 reuseste sa ajunga la standardele de calitate stabilite.

Lamele ajung la o duritate de 61o Rockwell in zona taisului. Ca multi alti excelenti maestri fierari, dl. Kouhei san a invatat meseria de la tatal sau, dupa o ucenicie de 10 ani. De atunci, dl. Kouhei a dobandit o excelenta reputatie pentru crearea de produse de o inalta calitate, ca fauritor de lame de cutit in SAKAI. Se obtin extrem de putine lame respectand tehnologia traditionala.

Regula forjarii: adesea, in micul lui atelier, temperatura depaseste cu mult 50o Celsius.

In general, pot sa treaca in jur de doi ani pana cand o bucata de otel brut devine un cutit realizat traditional in Sakai. Dupa forjare, lama este lasata sa se odihneasca o perioada lunga de timp in care otelul se relaxeaza in cel mai adevarat sens al cuvantului.

Numai dupa aceasta faza, lama fiind complet neascutita si neatractiva, Fujii Keiichi san, tocilarul, o preia in atelierul sau vechi de trei generatii si incepe slefuirea pana obtine taisul perfect. Drumurile sunt scurte in Sakai, asa ca dl. Keiichi isi ia pe bicicleta lamele brute de la dl. Kouhei. Aceast ritual este repetat aproape zilnic de peste 40 de ani.

Inainte de finisarea completa a cutitelor, cu o mica piatra de ascutit, lamele au trecut deja prin 20 de etape diferite, in mainile experimentate ale lui d-lui Keiichi, ajungand pas cu pas la perfectiune.

Tot Keiichi san este cel care confera lamelor un lustru final aproape “dragastos”.

In urmatorul atelier se realizeaza imbinarea perfecta a manerului octogonal, din abanos de inalta calitate, si a gulerului din corn lustruit de bivol. Apoi, coada cutitului este incinsa si introdusa fortat in maner,  totul fiind fixat cu mekugi - boltul tipic din bambus pentru cutitele japoneze traditionale Haiku.

Pentru ascutirea cutitelor CHROMA Haiku Itamae se folosesc numai pietre de ascutit de foarte buna calitate. Recomandam CHROMA ST1000 si ST3/8.

Fiecare cutit CHROMA Haiku Itamae Suminagashi se livreaza impachetat in hartie anti-rugina, intr-o cutie clasica din lemn “Kiribako” care ajuta la absorbtia umiditatii in exces. Este inclusa si o sticluta cu ulei Hamono Abura pentru intretinerea lamei.

Intretinerea cutitelor CHROMA Haiku Itamae Suminagashi:

Otelul carbon nu este inoxidabil. Dupa curatare, recomandam aplicarea unui strat subtire de ulei Hamono Abura sau a unui ulei fara aciditate (ex: ulei din samburi de prunus armeniaca). Pentru scoaterea petelor se foloseste radiera Chroma KC-90. Aceste cutite se ascut numai pe pietre de ascutit. Nu se folosesc masaturi.

Nu se spala in masina de spalat vase. Dupa fiecare folosire, se curata manual cu apa calda, se sterg si se aplica pe lama uleiul Hamono Abura. Se pastreaza in cutia kiribako, in hartia anti-rugina.

“In Europa, bucatarii taie pentru a gati. Noi taiem pentru a evidentia gustul specific al fiecarui ingredient. Gustul este dat de modul de taiere a fiecarui ingredient, nu de gatirea lui! De aceea, pentru japonezi, sunt atat de importante cutitele de bucatarie. “ Hirohisa KOYAMA - maestru bucatar japonez si fondator al Nippon Culinary Exchange Institute; foloseste doar cutitele Takumi produse in Sakai.

Producator: Chroma, Japonia

Producator:
Chroma

Pretul produselor, afisat in pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucratoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "DISPONIBIL LA COMANDA", timpul de livrare poate sa fie mai mare de 3 zile (lucratoare), depinzand de stocul furnizorului. Aceasta informatie va fi furnizata odata cu confirmarea telefonica a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • in Bucuresti - 20 lei
  • in tara (in toate localitatile din tara) - 25 lei

Pentru BUCURESTI si Ilfov exista posibilitatea livrarii in aceeasi zi, alegand serviciul Express Loco (Fan Courier).

Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteti obtine la unul dintre urmatoarele numere de telefon:

- 0787 348 274 / 0723 179 259.

AVANTAJE

Profita de Reduceri