Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Cutitul Bucatarului, Gyuto, 21cm - Haiku Kurouchi - CHROMA

ÎN STOC
CHROMA B-08
|  Producator: Chroma

1.990 Lei (TVA inclus)

Cutitul Bucatarului, Gyuto | Cutitul Bucatarului Gyuto - cutitul bucatarului japonez . Perfect echilibrat pentru tocat mare sau fin, taiat si transat. Excelent pentru taiat carne, peste, fructe si legume. Lungime lama: 21 cm Material lama: otel albastru (Blue Steel) AOKO - 3...
+

Cutitul Bucatarului, Gyuto | Cutitul Bucatarului

Gyuto - cutitul bucatarului japonez. Perfect echilibrat pentru tocat mare sau fin, taiat si transat. Excelent pentru taiat carne, peste, fructe si legume.

  • Lungime lama: 21 cm
  • Material lama: otel albastru (Blue Steel) AOKO - 3 straturi, forjat manual
  • Tais: bilateral
  • Duritate lama: 61°HRC
  • Maner: lemn de honoki (magnolie japoneza)

Cutitul primordial, ascutit si cu un caracter arhaic.

Cutitele CHROMA HAIKU ITAMAE Suminagashi fac parte din clasa TAKUMI. Cutitele TAKUMI combina cea mai buna indemanare, traditia, eleganta, materialele de calitate si maiestria din fiecare produs. Clasa de cutite TAKUMI include, pe langa gama CHROMA HAIKU ITAMAE Suminagashi, si gamele CHROMA HAIKU PRO si CHROMA HAIKU KUROUCHI. TAKUMI in limba japoneza inseamna “munca artizananala”.

Cutitele CHROMA HAIKU KUROUCHI sunt realizate exclusiv in maniera traditionala din regiunea Tosa, in sudul Japoniei. Regiunea Tosa este cunoscuta atat pentru traditia in forjarea cutitelor cat si pentru peisajele dure si salbatice, imaginea aceastor peisaje extinzandu-se si la cutitele Kurouchi carora le confera un caracter aparte. Cutitele CHROMA HAIKU KUROUCHI nu sunt slefuite dupa forjare astfel incat lama sa ramana cu o patina de culoare neagra; numai taisul, extrem de ascutit, este stralucitor. In limba japoneza KUROUCHI inseamna “forjare neagra”. Bazandu-se pe manufacturarea extrem de laborioasa si pe aspectul original, japonezii il numesc cu mandrie “cutitul primordial” si este foarte apreciat de catre bucatarii profesionisti care sunt preocupati mai mult de utilitate decat de aspect. Finisarea lamei este realizata de catre marii mestri din Sakai, Osaka.

Ascutimea extrema este tipica pentru cutitele CHROMA HAIKU KUROUCHI. Miezul lamei este din otel albastru calit, AOKO, fiind acoperit cu un aliaj mai moale pentru a-i conferi flexibilitate si stabilitate. Lama ajunge la duritatea de 61o HRC si asigura mentinerea taisului pe o perioada foarte lunga de timp.

Un detaliu specific si frapant iese in evidenta pe manerul gamei CHROMA HAIKU KUROUCHI: gulerul acestuia este realizat din otel inoxidabil, iar boltul mekugi – tipic seriei HAIKU – este manufacturat tot din otel. Manerul este conceput sa se potriveasca cu lama, fiind din lemn negru de magnolie, lacuit.

“Gustul se obtine prin modul de taiere a ingredientelor, nu prin gatire! De aceea cutitele sunt esentiale in bucataria japoneza.” - Hirohisa KOYAMA, master chef japonez si fondator al Nippon Culinary Exchange Institute.

Nota: Nu spalati niciodata cutitele CHROMA HAIKU Kurouchi in masina de spalat vase, detergentii agresivi si temperatura ridicata afecteaza otelul special si lemnul de honoki (magnolie japoneza). Va rugam sa spalati manual cutitele cu apa calda si sa le stergeti bine dupa fiecare folosire. O asemenea ingrijire asigura o functionalitate indelungata.

Nu taiati oase sau alte materiale dure cu cutitele HAIKU. Pentru oase se foloseste satarul.

Cateva observatii in ceea ce priveste cutitele CHROMA HAIKU KUROUCHI:

Cutitul poate fi rapid influentat de umezeala, formand o patina naturala pe lama. Aceasta patina NU afecteaza performanta cutitelor CHROMA HAIKU KUROUCHI, ci doar aspectul.

Daca acest proces natural va deranjeaza, patina poate fi inlaturata fara probleme cu radiera Chroma KC-90; se freaca lama rapid sub jet de apa pana se inlatura complet petele. Pentru a preveni reaparitia petelor, stergeti foarte bine cutitele imediat dupa folosire si din timp in timp, dupa o curatare foarte atenta, aplicati uleiul special pentru intretinerea lamei CHROMA HP-08 HAMONO ABURA.

Atentie! Cutitele CHROMA HAIKU KURUOCHI sunt extrem de ascutite si pot crea dependenta - pentru a preveni simptomele de sevraj, va recomandam sa va aprovizionati cu suficiente legume, carne si peste! Va sugeram ca, in caz de urgenta, sa preparati o salata crocanta mixta cu multe verdeturi proaspete - are continut scazut de calorii si este foarte sanatoasa, iar partea cea mai buna: aveti mult de tocat!

Producator: Chroma, Japonia

Producator:
Chroma

Pretul produselor, afisat in pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucratoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "DISPONIBIL LA COMANDA", timpul de livrare poate sa fie mai mare de 3 zile (lucratoare), depinzand de stocul furnizorului. Aceasta informatie va fi furnizata odata cu confirmarea telefonica a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • in Bucuresti - 20 lei
  • in tara (in toate localitatile din tara) - 25 lei

Pentru BUCURESTI si Ilfov exista posibilitatea livrarii in aceeasi zi, alegand serviciul Express Loco (Fan Courier). Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteti obtine la unul dintre urmatoarele numere de telefon:

- 0723 179 259 / 031 431 1115.

AVANTAJE

Profita de Reduceri