Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

D.O.M. Rediscovering Brazilian Ingredients - Alex Atala

DISPONIBIL LA COMANDA Ce inseamna Disponibil la Comanda?
PH 9780714865744

275 Lei TVA inclus

D.O.M. Rediscovering Brazilian Ingredients - Alex Atala   In limba engleza. Cred ca gastronomia este cea mai importanta legatura dintre natura si cultura. Alex Atala   D.O.M.: Rediscovering Brazilian Ingredients  ofera o perspectiva exclusivista asupra unuia dintre cei mai...
+

D.O.M. Rediscovering Brazilian Ingredients - Alex Atala

 

In limba engleza.

Cred ca gastronomia este cea mai importanta legatura dintre natura si cultura. Alex Atala 

D.O.M.: Rediscovering Brazilian Ingredients ofera o perspectiva exclusivista asupra unuia dintre cei mai interesanti chefi ai lumii si asupra relatiei unice pe care el o are cu ingredientele braziliene locale precum si asupra preparatelor pe care le creaza cu ajutotul lor. 

Ocupand locuri fruntase in topul San Pellegrino 50 Best Restaurant Awards, restaurantul D.O.M al lui Alex Atala si-a cladit un stil de gatit unic marsand pe descoerirea si exploatarea ingredientelor braziliene combinate cu angajamentul de a gasi solutii sustenabile pentru aprovizionare in beneficiul Amazonului si oamenilor sai.  

Fost DJ punk, instruit in bucataria clasica in Europa, Atala refuza sa importe in Brazilia ingrediente ca trufe, caviar si foie gras, esentiale in multe restaurante de lux, ci prefera sa cutreiere Amazonul in cautarea produselor indigene pe care le adapteaza tehnicilor de gatit clasice. Conlucreaza cu comunitatile amazoniene native si cu micii producatori pentru a extinde disponibilitatea acestor produse in toata Brazilia.

Acest angajament, de a produce nu numai mancare delicioasa ci si de a-si folosi bucataria ca un instrument de conservare si responsabilizare sociala, a dus la introducerea multot ingrediente necunoscute in menu-ul sau, cum ar fi un nou soi de inima de palmier care poate fi cultivata si recoltata in mod sustenabil, prima de acest gen.

Cartea prezinta istorisiri individuale pentru 65 de ingrediente unice folosite in bucataria de la D.O.M si relatia lui Alex Atala cu ele. Fiecare ingredient este acompaniat de o reteta a unui preparat in care este folosit si de o frumoasa imagine atat a ingredientului cat si a preparatului final.

Textele fascinante, fotografiile uluitoare si retetele care inspira se amalgameaza pentru a crea o frumoasa carte de bucate complet accesibila si publicului generalist.

La D.O.M din São Paulo, recunoscut ca unul dintre cele mai bune restaurante din lume, nu se gasesc ingredientele de baza ale restaurantelor de lux. Caviarul, foie gras-ul si trufele sunt complet absente din menu.

In ultimii 15 ani, renumitul chef Alex Atala, nascut in Brazilia, si singurul chef desemnat de revista Time unul dintre cei mai influenti 100 de oameni de pe planeta in 2013, a refuza sa importe ingrediente care se gasesc in mod traditional in bucataria europeana in care s-a instruit. In schimb, a cutreierat bogatia luxurianta a Amazonului pentru ingrediente si carnuri indigene si a maiestrit o bucatarie inradacinata in tehnicile clasice dar braziliana intr-un mod distinct si unic.

D.O.M: Rediscovering Brazilian Ingredients ofera o perspectiva aprofundata a produselor si procesului creativ care alcatuiesc bucataria sa inovatoare.

Cartea contine 65 de retete cum sunt Inimi proaspete de palmieri cu scoici saint-jacques si sos de coral; Orez negru usor tostat cu legume verzi si lapte de nuci braziliene; Rasol de miel cu piure de igname si pitanga si Ravioli cu priprioca, lime si banane. 150 de fotografii uluitoare dau viata fiecarui preparat in timp ce dezvaluie peisajele vibrante ale Braziliei lui Atala.

Rezultatul este o experienta imersiva care poarta cititorii pe strazile din São Paulo si in padurile tropicale ale Amazonului, patruzand in mintea unuia dintre cei mai buni chefi ai lumii ce capteaza savori care nu pot fi gasite nicaieri in alta parte. 

Cartea contine un cuvant-inainte de Alain Ducasse. 

Detalii:

  • Cartonata: 320 pagini
  • Format: 290 x 250 mm
  • Ilustratii: 150
  • Editura: Phaidon
  • Limba: Engleza
  • Anul publicarii: 2013

Pretul produselor, afisat in pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucratoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "DISPONIBIL LA COMANDA", timpul de livrare poate sa fie mai mare de 3 zile (lucratoare), depinzand de stocul furnizorului. Aceasta informatie va fi furnizata odata cu confirmarea telefonica a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • in Bucuresti - 20 lei
  • in tara (in toate localitatile din tara) - 25 lei

Pentru BUCURESTI si Ilfov exista posibilitatea livrarii in aceeasi zi, alegand serviciul Express Loco (Fan Courier). Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteti obtine la unul dintre urmatoarele numere de telefon:

- 0723 179 259 / 031 431 1115.

AVANTAJE

Profita de Reduceri