+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Dashi cu Peste Fugu (20,87%), Infuzabil, 10 saculeti x 8g - Seto Tekko,  Japonia
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Dashi cu Peste Fugu (20,87%), Infuzabil, 10 saculeti x 8g - Seto Tekko, Japonia

DRN NISST2

 

Pret: 55,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Dashi cu Peste Fugu (20,87%), Infuzabil, 10 saculeti x 8g - Seto Tekko, Japonia

Acest fond dashi este obtinut din carne si oase de peste fugu (Tetraodontidae) fiert instantaneu la temperatura si presiune ridicate, la care s-au adaugat alge kombu si ciuperci shiitake pentru gustul Umami. Rezultatul este pur si simplu remarcabil: un fond dashi de calitate profesionala. 

Folosire:

Se poate doza concentratia fondului dashi in functie de intensitatea si de utilizarea dorite: 

- Prepararea fondului dashi clasic:

Se introduce un saculet in 600ml apa rece si se aduce la fierbere. Se lasa sa infuzeze 3 minute, mentinand fierberea, apoi se ia de pe foc. Fondul este gata de folosire, in special pentru supa miso (la 1200ml de dashi se adauga 15 - 20g de pasta miso). 

- Prepararea fondului dashi concentrat:

Se introduce un saculet in 250ml de apa rece si se da in fiert. Se lasa sa infuzeze 3 minute mentinand fierberea, apoi se ia de pe foc. Fondul este gata de folosit. Este perfect pentru taiteii udon (asezonat cu sos de soia si mirin, dupa gust) sau ramen (asezonat cu sos soia, ulei de susan si ardei iute).

Se poate folosi si pentru a posa peste, fierbe legume sau ca suport pentru sosuri cu scoici si crustacee. 

- Prepararea fondului dashi rece

Se introduce un saculet in 300ml de apa rece si se lasa sa infuzeze 15 minute, chiar inainte de folosire (este foarte practic pentru preparatele rapide cum ar fi omleta japoneza Dashimaki Tamago sau budinca sarata Chawanmushi). 

Sfaturi :

Nu aruncati saculetul infuzat deoarece materia reziduala continuta, utilizata ca atare, este un condiment excelent si gustos pentru orez, preparate la wok cu legume, taitei sotati etc…

- Deasemenea, se poate varsa continutul a doua pliculete, dupa infuzare, intr-o craticioara si se amesteca cu 1 lingura de mirin, 1 lingura de sos de soia, 1-2 linguri de ghimbir proaspat ras (dupa gust), apoi se fierbe la foc mic pana la evaporarea apei. Trebuie sa ramana numai un sirop gros.

- Se varsa continutul a doua pliculete, dupa infuzare, intr-o craticioara, apoi se adauga 1 lingura de sos soia, 1 lingura de mirin, 1 lingura de seminte de susan prajite si o lingura de miere. Se fierbe la foc mic pana la evaporarea apei si obtinerea unui sirop gros.

Aceste doua amestecuri merg foarte bine cu in marinade, cu legume si orez sotat.

Ingrediente: sare, zahar, 20,87% carne si oase de fugu (tetraodontidae), aminoacizi (E621-E635), pudra din sos de soia (soia, grau, sare, dextrina), ciuperci shiitake uscate, alge kombu (laminaria ochotensis).

Alergeni: contine gluten, soia, peste. 

Pachet: 10 x 8g = 80g 

A se pastra in loc racoros, uscat si ferit de razele soarelui. 

Producator: Seto Tekko, Japonia

Nicio postare gasita

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Clientii care au Cumparat acest Produs au mai Cumparat si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie
Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115