+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Floare de Sare, Fleur de Sel, de Guerande, 1 Kg - SOSA
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Floare de Sare, Fleur de Sel, de Guerande, 1 Kg - SOSA

SOSA 11000011

 

Pret: 220,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Floare de Sare, Fleur de Sel, de Guerande, 1 Kg - SOSA

 

Sarea exceptionala din regiunea Guérande, Franta este renumita in mod justificat deoarece are un gust ce nu se compara cu nici o alta sare din lume.

Se recolteaza numai cele mai fine cristale ce plutesc la suprafata lacurilor special amenajate. Fleur de Sel de Guérande nu atinge sarea grosiera gri de dedesubt ci pluteste la suprafata, find recoltata cu delicatete.

Sel de Guérande se recolteaza manual, extrasa din apele oceanului Atlantic ghidate in lacuri putin adanci printr-o serie complexa de 10 baraje intortocheate. Fiind preluata din ocean, apa este ghidata prin niste cai inguste pentru a umple lacurile. Pe traseu, apa este retinuta intr.-un bazin, denumit vasière, unde pestele, anghilele si tot ce nu ne dorim sa gasim in solnita, este eliminat din apa inainte de a fi ghidata prin canalele inguste si, in cele din urma in lacurile de mica adancime, numite œillets. La inceput, apa oceanului are o salinitate de aproximativ 27 g/litru, dar in momentul in care apa ajunge in œillets, este mult mai sarata, continand 300 grame de sare per litru.

In bazinele de adancime mica, cand apa s-a evaporrat pana la o adancime de aproximativ 1/2 pana la 1 centimetru, se formeaza un strat fin de sare la suprafata si este recoltat cu o lousse à de fleur (un fel de cosulet), conceput sa nu perturbe crusta delicata in timpul recoltarii. Sarea este recoltata de specialisti denumiti paludiers.

Acest strat fin de sare este Fleur de Sel de Guérande, si este cea mai apreciata sare din lume. Recoltarea de sare a inceput in aceasta regiune in anul 868 a.d. si numai femeile aveau dreptul sa recolteze Fleur de Sel, deoarece barbatii erau consideati prea grosolani pentru a presta o asemenea munca delicata.

Odata recoltata, femeile aduna sarea niste boluri mari, sau gèdes, ce cantaresc aproximativ 30 kg, si le cara pe cap pana la tarm deoarece potecile sunt prea inguste pentru alta metoda de transport. Dupa 1932 au inceput sa fie folosite si roabele. Toata sarea de Guérande este recoltata manual, singura parte mecanica din acest proces fiind camionul care transporta sarea la depozitul din apropiere.

Fiecare bazin poate produce aproximativ 1 kg de Fleur de Sel pe zi, cu conditia sa fie vreme buna si sa bata vantul din directia potrivita.

Are un gust delicios si delicat, cu o tenta de violete si de apa de mare.

Sarea gri, cealata sare obtinuta Guérande, se obtine din aceleasi bazine dar se recolteaza prin greblarea viguroasa a sarii de sub nivelul apei, cu un louse din lemn, Sarea gri de Guérande isi capata culoarea de la argile, cleiul dens care captuseste bazinele, de unde isi ia si aroma deosebita si continutul ridicat de magneziu.

Daca gustati Fleur de Sel de Guérande, si apoi incercati si sarea de masa obisnuita, nu o sa mai folositi niciodata pe cea din urma - o sa o considerati acra si amara. 

Fleur de sel este o sare de “finisare”; nu este folosita la gatit ci se presara pe preparate chiar inainte de servire. Merge foarte bine pe salate, carne fripta, peste, sau chiar pe felii de pepene galben sau ananas. Este extraordinara presarata peste ciocolata amara sau ciocolata cu lapte, deasemenea in combinatie cu unt de calitate sau in sos caramel. Daca o folositi la gatit, de exemplu sa o adaugati in supa, se topeste si isi pierde caracteristicile de Fleur de Sel, este mult mai bine sa o pastrati pentru ornarea finala.

Fleur de sel contine mult mai putin sodiu decat sarea de masa obisnuita.

A se pastra la loc uscat si racoros.

 

Cutie: 1 Kg

 

Producator: SOSA Modern Gastronomy, Spania

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie
Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115