Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Dragi clienti,

Pentru a preintampina raspandirea coronavirus (COVID-19), va rugam sa acceptati livrarea numai prin curier si sa limitati la minimum vizitele la showroom-ul nostru. Astfel vom fi toti mai bine protejati. Va multumim pentru intelegere!

Foodlover’s Guide Into Romanian Treasures, Ghidul Iubitorilor de Mancare printre Comorile Romaniei - Vinul.ro

LA COMANDĂ Ce înseamnă La Comandă?
978-606-8826-33-2

60 Lei (TVA inclus)

Foodlover’s Guide Into Romanian Treasures, Ghidul Iubitorilor de Mancare printre Comorile Romaniei - Vinul.ro Bilingv : Romana/Engleza  Foodlovers’ Guide into Romanian Treasures reuneste in jur de 50 de retete din toata tara , traditionale romanesti si ale etniiilor care ne-au...
+

Foodlover’s Guide Into Romanian Treasures, Ghidul Iubitorilor de Mancare printre Comorile Romaniei - Vinul.ro

Bilingv: Romana/Engleza 

Foodlovers’ Guide into Romanian Treasures reuneste in jur de 50 de retete din toata tara, traditionale romanesti si ale etniiilor care ne-au influentat gastronomia.

Volumul bilingv, romano-englez, este editat de revista Vinul.ro, sub coordonarea Adrianei Popescu si scris de 7 nume cu reputatie din bloggingul culinar romanesc: Norica Birzotescu, Dana Burlacu Vistiernicu, Andreea Juganaru, Mihaela Negrescu, Carmen Paraschivescu, Mihaela Sava, Cristina Toth. 

E vorba de retete regionale rominesti, dar si etnice, ale popoarelor care ne-au influentat gastronomia in timp si care au ramas asa de sute de ani. Autohtone, din Moldova, vin poalele-n briu (despre care autoarea lor – Dana Burlacu Visternicu- spune ca nu poti trai in Moldova fara sa nu le fi mincat, dar pe care, poate, multi munteni nu le stiu), mincarica de pui la Cotnari, geandra si chirostele (citi stiu ce sunt?), prezentate de Norica Barzotescu.

Din Dobrogea, vin storceagul (ce nu trebuie confundat cu ciorba de peste lipoveneasca si despre care localnicii din Sf. Gheorge sustin ca nu se poate face cu altceva decit cu sturion), placintele dobrogene (care sunt pur si simplu dobrogene, nefiind revendicate de vreo bucatarie etnica), de la Carmen Paraschivescu, o dobrogeanca autentica.

Din Muntenia, preparate populare precum andragita ciulama de pui, dar si variatii regionale ale colarezilor precum precum colarezii “ca-n Prahova” si biscuitii Capsa, readuse din carti vechi de bucate de Norica Barzotescu. Iar din Banat si Oltenia, printre altele, o veche reteta de turta de malai, anvatata de Andreea Juganaru de la bunica ei, dar si indragita mincare de praz cu masline, prezentata de Norica Birzotescu. 

De peste Carpati, populara ciorba ardeleneasca de loboda cu afumatura e prezentata  de Cristina Toth, antr-o varianta usor reinterpretata. Iar poate mai putin cunoscutele guliile cu smintina si maghiran, o reteta dupa cea a lui Radu Anton Roman este dusa an atentie de Mihaela Sava. 

Și tot din Ardeal,  feluri de care poate, mai putin ati auzit, asa cum s-a antimplat an cazul nostru, veti gasi reteta de varzar – placinta ardeleneasca cu urda si marar, prezentata de Mihaela Negrescu si henclesul de influenta saseasca, gatit de Andreea Juganaru. Ambele au fost descoperite de autoare an Food Camp Sibiu.

Ca tot am ajuns la influente, din aceeasi regiune, avem varza calita secuiasca si supa de vin borsleves, intrata pe filiera austro-ungara, prezentate tot de Cristina Toth, iar din Dorbogea, piperchi tirgisiti, unul dintre cele mai populare preparate ale aromanilor, gatit de Carmen Paraschivescu. 

Multe dintre ele ar putea merita sa aiba Denumire de Origine Controlata pentru ca se fac asa doar an locurile lor de provenienta, dupa care si-au amprumutat si numele. Și, pentru ca multe obiceiuri culinare de peste Prut au patruns si la noi, an nord, le-am alaturat si retete din Republica Moldova, cele mai multe pregatite de Mihaela Negrescu, o basarabeanca get beget. Cu siguranta sunt si alte mincaruri la fel de bune ce merita (re)aduse an atentie, nu avem pretentia ca volumul este exhaustiv, dar speram ca v-am trezit interesul si ca veti descoperi lucruri pe care nu le stiati despre bucatariile regionale. 

Sa nu ne uitam traditiile, pentru ca avem mincaruri formidabile, care ar concura – si o spunem fara modestie – cu fruntea sus, preparate moderne din alte bucatarii. Multe au o componenta de suflet, trimitindu-le pe autoare (si pe cititori, de ce nu?) la perioada copilariei, altele au fost descoperite an calatoriile lor an tara. “, spune Adriana Popescu, editor Vinul.Ro

Vinul.Ro este singura revista specializata an vinuri din Rominia si s-a implicat permanent an promovarea valorilor rominesti din sfera oenologiei si gastronomiei, ca initiator al miscarii culturale “Revolutia Plescoi” si al primului “Congres National pentru Gastronomia si Vinurile din Rominia”, prin editarea volumului “Romanian Gastronomy in the XXIst Century” si prin multe alte actiuni din domeniu. 

Detalii:

  • Brosata: 271 pagini
  • Format: 200 x 200 mm
  • Ilustratii: 98
  • Editura: Mara Books & Publishing
  • Limba: Romana/Engleza
  • Anul publicarii: 2019 

Prețul produselor, afișat în pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucrătoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "LA COMANDĂ", timpul de livrare poate să fie mai mare de 3 zile (lucrătoare), depinzând de stocul furnizorului. Această informație este furnizată odată cu confirmarea telefonică a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • în București - 20 lei
  • în restul localităților din țară - 25 lei

Pentru BUCUREȘTI și Ilfov există posibilitatea livrării în aceeași zi (pentru produsele aflate ÎN STOC), alegând serviciul Express Loco (Fan Courier).

Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteți obține la unul dintre următoarele numere de telefon:

- 0787 348 274 / 0723 179 259.

AVANTAJE

Profita de Reduceri