+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


GelEspessa, 150 g - Home Chef
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

GelEspessa, 150 g - Home Chef

HC-02180040

 

Pret: 45,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

GelEspessa, 150 g - Home Chef

 

Ingrosator, emulgator, suspensor.

 Un produs realizat pe baza de amidon de porumb (obtinuta din fermentarea zaharurilor, obtinut anterior din amidon din porumb, cu o bacterie denumita Xanthomonas Campestres).

 

GelEspesa are urmatoarele caracteristici:

  • Solubila atat la cald cat si la rece.
  • Vascozitatea ei nu depinde de temperatura sau pH (inclusiv un pH mai mic de 2).
  • Este stabil pe o plaja larga de niveluri de aciditate.
  • Poate fi mixat in medii foarte sarate.
  • Se hidrateaza bine in medii alcoolice.
  • Este foarte vascoasa (in repaus), cu un comportament foarte “pseudoplastic” (ideal pentru stabilizat si pentru cresterea vascozitatii produselor cum ar fi ketchup, actionand ca un gel in faza de repaus dar care devine foarte fluid cand este utilizat).
  • Este foarte rezistent la fazele de inghet-dezghet.
  • Singur nu formeaza geluri.
  • Actioneaza si ca stabilizator, evitand deshidratarea anumitor geluri.
  • Intarzie formarea cristalelor la inghet.
  • Combinat cu un emulgator, cum ar fi lecitina, poate ajuta la formare spumelor aerate.
  • Mixat cu alte polizaharide, in special guma carob, poate forma geluri (ex. budinci).
  • Este un bun stabilizator ce se utilizeaza in supe reci, spume aerate, emulsii, sosuri, vinegrete, lichide de suspensie. Poate stabiliza si solidele din bauturi si spuma de bere.
  • Se poate folosi in produsele sarace in calorii.

 

Dozaj:

- pentru consistenta sosurilor: incepand cu 6 g/l

- pentru stabilizarea solidelor din lichide: incepand de la 9 g/l  

- pentru texturi foarte vascoase: incepand cu 15 g/l  

 

Se dizolva atat la rece cat si la cald, numai cu ajutorul unui blender vertical.

Pentru orice tip de lichid cu continut de apa de cel putin 80%.

Rezista la caldura si la congelare. Termo-ireversibil.

Utilizari: sosuri, coulis, vinegrete, supe texturate, are efect suspensor.

Ingrediente: maltodextrina, guma xantan (E415).

Dozaj

Utilizare

Proprietati

6-15 gr/l

In functie de consistenta dorita.

Poate fi dizolvata, la rece sau la cald in 1 litru de lichid. Se amesteca cu telul sau cu mixerul, pana se ingroasa.

 

Doar ingroasa. Nu formeaza niciodata un gel solid.

Rezistenta la gaze.

Este solubila la rece.

It only thickens. It never forms a solid gel.

Resistant to gas.

Soluble when cold.

Are efect la temperaturi scazute.

 

A se pastra la loc uscat si racoros.

 Borcan: 150 g

 Producator: SOSA Modern Gastronomy, Spania

 

Retete:

Vinegreta Colorata        

  • 250 ml otet balsamic
  • 2 g GelEspessa
  • 250 g piure de zmeura
  • 2 g GelEspessa

Dupa gust: sare, piper, ulei de masline

 Se amesteca otetul cu 2 g GelEspessa si se amesteca cu un blender de mana pana se ingroasa. Se face acelasi lucru si cu piureul de zmeura.

Se pun impreuna cele doua emulsii si se amesteca usor cu ulei de masline pentru a obtine o vinegreta colorata.


Spuma calda

  • 150ml    Fond de pui
  • 50g         Pasta pura de alune crude Sosa
  • 1.5g        Gelespessa Sosa
Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Clientii care au Cumparat acest Produs au mai Cumparat si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie

  Pret: 270,00 Lei

  Pret: 95,00 Lei

  Pret: 79,00 Lei

  Pret: 460,00 Lei

Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115