Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

German Angus Ribeye Bone-In (Cotlet) Dry-Aged, Congelat, cca. 500g

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
OG1631

Greutate aproximativa: 0.5Kg

Pret/kg: 400Lei

Info STOC: STOC FURNIZOR


20000 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare Produse Congelate
  • Livrare produse

Descriere produs

German Angus Ribeye Bone-In (Cotlet) Dry-Aged, Congelat, cca. 500g

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

German Angus ribeye bone-in (cotlet), maturat.

  • Un steak clasic
  • Gustos, marmorat fin
  • Perfect la gratar sau la tigaie

Inainte de a fi gatit se dezgheata in frigider (peste noapte), apoi se scoate din ambalaj si se tempereaza cca. 2 - 4 ore la temperatura camerei. 

  • Pachet: cca. 500g 

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 0,50Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate 

Congelat ultra-rapid, prin soc termic. Ambalat in vid.

A se pastra la congelator (-18°C). Dupa decongelare, nu se recongeleaza si se consuma cat mai rapid.

  • Crescator: ferme din Germania
  • Origine: Germania
  • Rasa: Deutsches Angus
  • Alimentatie: iarba, porumb dupa varsta de 8 luni
  • Maturare: 31 de zile Dry-Aged
  • Transa: Antricot
  • Structura: cu os
  • Mod de preparare: Beefer®, gratar, tigaie, temperatura joasa, sous-vide. 

Ambalat de Otto Gourmet, Germania 

La dry-aging carnea nu se dezoseaza, ci se matureaza in carcasa. Dupa sacrificare, cele doua jumatati ale carcasei de vita sunt racite de la 37oC la 7oC (cu 1 grad pe ora). Apoi sunt taiate in sferturi, iar spatele este transat separat. Astazi numai piesele de cea mai buna calitate din zona spatelui sunt folosite in procesul complex de maturare uscata. Ribeye (antricot), Strip Loin (vrabioara), T-Bone si Porterhouse sunt atarnate in camerele de maturare in conditii controlate de umiditate (85%) si temperatura (2oC) timp de minimum 14 de zile astfel incat enzimele din carne sa aiba timpul necesar pentru a marunti proteinele din muschi. Aceasta piesa este maturata 31 de zile. Rezulta o carne suculenta si savuroasa care se gaseste numai in cele mai bune steakhouse-uri din SUA si UK.

Stratul uscat de la exteriorul carnii, rezultat in urma procesului de dry-aging, nu este indeparat la portionare. 

Ce este un ribeye steak?

Ribeye este o transa de carne cu forma oval-rotunda ce provine din partea dorsal-frontala a animalului. In Franta este denumit Entrecôte. Se transeaza intre a sasea si a doisprezecea coasta si este compus din una din grupele de muschi cele mai folosite ale animalului, fiind ideal pentru frigere rapida.   

Cum arata un ribeye?

In multe descrieri ale ribeye-ului, sfera centrala de grasime este considerata o caracteristica si echivalata cu un “ochi” (eye). Dar, de fapt, “ochiul” este un muschi cu aspect de oval care, la o privire mai atenta, seamana cu un ochi. Caracteristica acestui steak este faptul ca se compune, in mare, din trei tipuri de muschi care formeaza intreaga piesa: longissimus dorsi, spinalis dorsi si complexus.

In mijloc - acoperit de calota bogata in tesut conjuctiv (spinalis dorsi - cunoscatorii il considera cea mai buna transa posibila pentru steak; fr. calotte de boeuf, eng. ribeye cap/”butcher butter”: “the richest, butteriest, tenderest, beefiest steak”) - se afla cel mai mare muschi, miezul ribeye-ului (longissimus dorsi).

Se stie ca ribeye este unul dintre cele mai savuroase steak-uri disponibile, iar muschiul de vita (tenderloin) este cel mai fraged. Ei bine, calota de ribeye (ribeye cap) are tot ce-i mai bun din ambele: toata savoarea si suculenta ribeye-ului, cu fragezimea muschiului de vita!

Cel mai mic muschi (complexus) are forma conica, se afla in partea dinspre coasta, contine mai putina grasime si mai mult tesut conjunctiv.  

Ce gust are un ribeye steak?

Muschii folositi intens au o marmorare intramusculara intensa. Ribeye provine dintr-o zona cu cele mai folosite grupe de muschi ale vitei. In consecinta, vinisoare fine de grasime travereseaza carnea si fac ca friptura sa fie suculenta. Ribeye are textura oarecum robusta si este preferat, in general, de barabati.  

Care este diferenta intre Entrecôte si Ribeye?

Chiar daca este o diferenta mica, antricotul (Entrecôte) si ribeye nu sunt identice. Prima diferenta este originea. Entrecôte, dupa cum sugereaza si numele, provine din Franta. Este taiat din zona centrala a coastelor, intre garf si vrabioara. Ribeye este o transa cu originea in SUA si este taiat din zona mai dinspre vrabioara a coastelor. Totusi, in Europa, in ultimii ani, ambele transe au inceput sa convearga din ce in ce mai mult astfel incat cu greu se mai face diferenta dintre entrecôte si ribeye.  

German Angus Beef

Rasa Angus provine din regiunile de coasta fertile din Estul Scotiei, fiind o incrucisare intre rasele de vaci fara coarne “Doddies” din regiunea Angus si “Humlies” din Aberdeen. La sfarsitul secolului XVIII, a rezultat rasa Aberdeen Angus, mai cunoscuta ca Black Angus datorita culorii predominant negre. Numele Angus provine de la celti, Aonghas in limba galica, si inseamna “prima alegere”. Astazi, rasa de vite Black Angus este printre cele mai apreciate rase de vaci pentru carne din lume. 

In Germania, cresterea vitelor Angus a inceput in anul 1920. 

Detalii speciale

Info STOC:
STOC FURNIZOR
Greutate aproximativa:
0.5Kg
Pret/kg:
400Lei

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs