Glicemul, Emulgator, 500 g - SOSA

ÎN STOC
SOSA 59000020

79 Lei cu TVA

Glicemul, Emulgator 500 g - SOSA Glicemul este un emulgator obtinut din grasimi. Este un agent antiaglomerant si emulgator pentru cofetarie, patiserie.  Este si stabilizant pentru nougat. Creste temperatura de topire a grasimilor si ajuta la obtinerea de texturi mai mult...
+

Glicemul, Emulgator 500 g - SOSA

Glicemul este un emulgator obtinut din grasimi.

Este un agent antiaglomerant si emulgator pentru cofetarie, patiserie.  Este si stabilizant pentru nougat.

Creste temperatura de topire a grasimilor si ajuta la obtinerea de texturi mai mult sau mai putin solide cu acestea.

Utilizari: uleiuri texturate, unt de nuci/seminte. In cofetarie si patiserie.

Este un emulgator, deci rolul sau principal este de a forma si de a stabiliza emulsiile, prin scaderea tensiunii superficiale dintre cele doua faze lichide nemiscibile.

In produsele fainoase mono gliceridele se adauga in scopul de a impiedica retrogradarea amilozei (componenta amidonului) si astfel, de a preveni invechirea produselor de panificatie si de patiserie. Se formeaza un complex de emulgator-amiloza insolubil in apa. Monogliceridele  interactioneaza cu proteinele glutenice din faina, cu care formeaza  combinatii complexe. Datorita acestei actiuni, se slabeste structura glutenului, creste capacitatea de hidratarea a cestuia se reduce elasticitatea sa, creste capacitatea de a retine gazele.

Se adauga in produse pe baza de cacao si ciocolata in doze "gs" in painea preparata din faina de grau etc.

Dozaj

Utilizare

Proprietati

30-60 g/Kg

Se dizolva in ulei incalzit la 60oC. Pentru o incorporare perfecta, trebuie dizolvat treptat.

Insolubil in apa. Actioneaza la rece. Este liposolubil. Termoreversibil.

Ingrediente: mono si digliceride ale acizilor grasi (E471).

A se pastra la loc uscat si racoros.

Cutie: 500 g

Producator: SOSA Modern Gastronomy, Spania

Retete:

Ulei de Argan Emulsionat

  • 100 g ulei de argan
  • 6 g glicemul

 Se mesteca jumatate din uleiul de argan cu glicemul si se incalzesc pana la 60oC. Se scot din bain-marie.

Se aduga si restul uleiului de argan.

Se toarna intr-un bol si se lasa sa coaguleze in frigider cel putin 6 ore. 

Emulsie de Pralin

  • 100 g pralin
  • 4 g glicemul

 Se incalzeste jumatate din pralin pana la 60oC, impreuna cu glicemul.

Se adauga restul de pralin.

Se toarna intr-un bol si se lasa sa coaguleze in frigider cel putin 6 ore. 

Pretul produselor, afisat in pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier sau TNT).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucratoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "DISPONIBIL LA COMANDA", timpul de livrare poate sa fie mai mare de 3 zile (lucratoare). Aceasta informatie va fi furnizata odata cu confirmarea telefonica a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • in Bucuresti - 20 lei
  • in tara (in toate localitatile din tara) - 25 lei

Cost expediere TNT:

  • in Bucuresti - 30 lei
  • in tara (in toate localitatile din tara) - 40 lei

Pentru BUCURESTI si Ilfov exista posibilitatea livrarii in aceeasi zi, alegand serviciul Express Loco (Fan Courier). Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteti obtine la unul dintre urmatoarele numere de telefon:

- 0723 179 259 / 031 431 1115.

  

AVANTAJE

Profita de Reduceri