+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Glicemul, agent emulgator 500 g - SOSA
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Glicemul, Emulgator, 500 g - SOSA

SOSA 59000020

 

Pret: 79,00 Lei

*Pretul include TVA

In stoc
+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Glicemul, Emulgator 500 g - SOSA

Glicemul este un emulgator obtinut din grasimi.

Este un agent antiaglomerant si emulgator pentru cofetarie, patiserie.  Este si stabilizant pentru nougat.

Creste temperatura de topire a grasimilor si ajuta la obtinerea de texturi mai mult sau mai putin solide cu acestea.

Utilizari: uleiuri texturate, unt de nuci/seminte. In cofetarie si patiserie.

Este un emulgator, deci rolul sau principal este de a forma si de a stabiliza emulsiile, prin scaderea tensiunii superficiale dintre cele doua faze lichide nemiscibile.

In produsele fainoase mono gliceridele se adauga in scopul de a impiedica retrogradarea amilozei (componenta amidonului) si astfel, de a preveni invechirea produselor de panificatie si de patiserie. Se formeaza un complex de emulgator-amiloza insolubil in apa. Monogliceridele  interactioneaza cu proteinele glutenice din faina, cu care formeaza  combinatii complexe. Datorita acestei actiuni, se slabeste structura glutenului, creste capacitatea de hidratarea a cestuia se reduce elasticitatea sa, creste capacitatea de a retine gazele.

Se adauga in produse pe baza de cacao si ciocolata in doze "gs" in painea preparata din faina de grau etc.

Dozaj

Utilizare

Proprietati

30-60 g/Kg

Se dizolva in ulei incalzit la 60oC. Pentru o incorporare perfecta, trebuie dizolvat treptat.

Insolubil in apa. Actioneaza la rece. Este liposolubil. Termoreversibil.

Ingrediente: mono si digliceride ale acizilor grasi (E471).

A se pastra la loc uscat si racoros.

Cutie: 500 g

Producator: SOSA Modern Gastronomy, Spania

Retete:

Ulei de Argan Emulsionat

  • 100 g ulei de argan
  • 6 g glicemul

 Se mesteca jumatate din uleiul de argan cu glicemul si se incalzesc pana la 60oC. Se scot din bain-marie.

Se aduga si restul uleiului de argan.

Se toarna intr-un bol si se lasa sa coaguleze in frigider cel putin 6 ore. 

Emulsie de Pralin

  • 100 g pralin
  • 4 g glicemul

 Se incalzeste jumatate din pralin pana la 60oC, impreuna cu glicemul.

Se adauga restul de pralin.

Se toarna intr-un bol si se lasa sa coaguleze in frigider cel putin 6 ore. 

Nicio postare gasita

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie

  Pret: 39,00 Lei

  Pret: 49,00 Lei

  Pret: 115,00 Lei

  Pret: 460,00 Lei

Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115