+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Gluconolactat, 500 g - SOSA
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale
Termen de valabilitate: 12.11.2015

Gluconolactat, 500 g - SOSA

SOSA 58050029

 

Pret: 140,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Gluconolactat, 500 g - SOSA

Gluconolactat de Calciu.

 Imbogateste continutul de calciu al preparatelor. Este complet insipid.

 Este un amestec de saruri care permit incorporarea calciului intr-un anumit mediu, fara a afecta gustul. Este ideal pentru sferificarea inversa. Aduce suficient calciu in solutia lichida astfel incat Alginat-ul sa poata intra in reactie si sa sferifice. Nu are gust.

 Se incorporeaza in preparatul pe care vrem sa-l imbogatim cu calciu.

 Sferificarea Inversa

Acele lichide care deja contin calciu, cum ar fi produsele lactate, trebuie sferificate invers. Ceea ce inseamna inversarea primelor doua recipiente. Acelasi lucru se intampla si cu produsele care contin gluconolactat.

Din nou, avem trei recipiente:

  • In primul se pune produsul care contine propriul calciu sau are adaugat gluconolactat. Daca produsul nu este destul de dens, se adauga 6 g de Gelespesa pentru a-l ingrosa astfel incat sa fie suficient de dens pentru a-l introduce in cel de-al doilea recipient.
  • In al doilea recipient se toarna un litru de apa minerala plata (fara calciu) si 5 g Alginat.
  • In al treilea recipient se adauga doar apa pentru a clati sferele.

 Datorita inversarii recipientelor, se obtin sfere care vor ramane lichide in centru deoarece reactia este complet opusa sferificarii directe.

 Sferele trebuie pastrate intr-un lichid cu densitate scazuta deoarece au tendinta de a se lipi unele de celelalte.

Aceasta tehnica produce sfere osmotice, ceea ce inseamna ca sferele au pori microscopici in membrana care absorb aromele din lichidul in care sunt pastrate.

 

Dozaj

Utilizare

Proprietati

10-20 g/l

Se amesteca, la rece, in produsul care va forma interiorul sferei. Intr-un alt bol se adauga apa si alginatul. Se adauga produsul de sfericat, sub forma de picaturi sau sfere mai mari, in Solutia de alginat. Se lasa putin sa gelifice si se separa. Se clatesc intr.-un alt bol.

 Utilizare: sferificare inversa.

 A se pastra la loc uscat si racoros.

 Cutie: 500 g

 Producator: SOSA Modern Gastronomy, Spania

 

Reteta care foloseste produse cu continut de calciu:


Sfere din iaurt
                                                

  • 250g    iaurt grecesc                            
  • 25g      sirop 50%                               

Baie

  • 1l.        Apa plata
  • 5g        Alginat Sosa

 

Reteta pentru gluconolactat:


Sfere din zmeura

  • 500g    pulpa de zmeura concentrata
  • 10g      Gluconolactat Sosa                  


Baie

  • 1l         Apa plata
  • 5g        Alginat Sosa
Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie

  Pret: 49,00 Lei

  Pret: 39,00 Lei

  Pret: 45,00 Lei

  Pret: 210,00 Lei

Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115