+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Gluconolactat, 500 g - SOSA
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Gluconolactat, 500 g - SOSA

SOSA 58050029

 

Pret: 140 Lei

*Pretul include TVA

Disponibil la comanda

+

 

Ai nevoie de ajutor? Consultanta de specialitate la:

  0723 179 259  /  031 431 1115

Gluconolactat, 500 g - SOSA

Gluconolactat de Calciu.

Imbogateste continutul de calciu al preparatelor. Este complet insipid.

Este un amestec de saruri care permit incorporarea calciului intr-un anumit mediu, fara a afecta gustul. Este ideal pentru sferificarea inversa. Aduce suficient calciu in solutia lichida astfel incat Alginat-ul sa poata intra in reactie si sa sferifice. Nu are gust.

Se incorporeaza in preparatul pe care vrem sa-l imbogatim cu calciu.

Ingrediente: gluconat de calciu, lactat de calciu.

 Sferificarea Inversa

Acele lichide care deja contin calciu, cum ar fi produsele lactate, trebuie sferificate invers. Ceea ce inseamna inversarea primelor doua recipiente. Acelasi lucru se intampla si cu produsele care contin gluconolactat.

Din nou, avem trei recipiente:

  • In primul se pune produsul care contine propriul calciu sau are adaugat gluconolactat. Daca produsul nu este destul de dens, se adauga 6 g de Gelespesa pentru a-l ingrosa astfel incat sa fie suficient de dens pentru a-l introduce in cel de-al doilea recipient.
  • In al doilea recipient se toarna un litru de apa minerala plata (fara calciu) si 5 g Alginat.
  • In al treilea recipient se adauga doar apa pentru a clati sferele.

 Datorita inversarii recipientelor, se obtin sfere care vor ramane lichide in centru deoarece reactia este complet opusa sferificarii directe.

 Sferele trebuie pastrate intr-un lichid cu densitate scazuta deoarece au tendinta de a se lipi unele de celelalte.

Aceasta tehnica produce sfere osmotice, ceea ce inseamna ca sferele au pori microscopici in membrana care absorb aromele din lichidul in care sunt pastrate. 

Dozaj

Utilizare

Proprietati

10-20 g/l

Se amesteca, la rece, in produsul care va forma interiorul sferei. Intr-un alt bol se adauga apa si alginatul. Se adauga produsul de sfericat, sub forma de picaturi sau sfere mai mari, in Solutia de alginat. Se lasa putin sa gelifice si se separa. Se clatesc intr.-un alt bol.

 Utilizare: sferificare inversa.

 A se pastra la loc uscat si racoros.

 Cutie: 500 g

 Producator: SOSA Modern Gastronomy, Spania

 

Reteta care foloseste produse cu continut de calciu:


Sfere din iaurt
                                                

  • 250g    iaurt grecesc                            
  • 25g      sirop 50%                               

Baie

  • 1l.        Apa plata
  • 5g        Alginat Sosa

 

Reteta pentru gluconolactat:


Sfere din zmeura

  • 500g    pulpa de zmeura concentrata
  • 10g      Gluconolactat Sosa                  


Baie

  • 1l         Apa plata
  • 5g        Alginat Sosa

Pretul produselor, afisat in pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid.

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "in stoc", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucratoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "disponibil la comanda", timpul de livrare poate sa fie mai mare de 3 zile (lucratoare). Aceasta informatie va fi furnizata odata cu confirmarea telefonica a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

- in Bucuresti - 20 lei

- in tara (in toate localitatile din tara) - 25 lei

Cost expediere TNT:

- in Bucuresti - 30 lei

- in tara (in toate localitatile din tara) - 40 lei

Pentru BUCURESTI si Ilfov exista posibilitatea livrarii in aceeasi zi, alegand serviciul Express Loco (Fan Courier). Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteti obtine la unul dintre urmatoarele numere de telefon:

- 0723 179 259 / 031 431 1115.

Recomandari - Produse similare (din aceeasi categorie)

  Pret: 49 Lei

  Pret: 39 Lei

  Pret: 45 Lei

  Pret: 210 Lei

  

Clientii care au vazut acest produs au fost interesati si de:

  

Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale. 150
FT-Shop.ro, Magazin Delicatese Rare si Accesorii de Bucatarie
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115