+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Gluconolactat, 60 g - Home Chef
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Gluconolactat, 60 g - Home Chef

HC-02180022

 

Pret: 45,00 Lei

*Pretul include TVA

In stoc
+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Gluconolactat, 60 g - Home Chef


Gluconolactat de Calciu

Imbogateste continutul de calciu al preparatelor. Este complet insipid.

 Este un amestec de saruri care permit incorporarea calciului intr-un anumit mediu, fara a afecta gustul. Este ideal pentru sferificarea inversa. Aduce suficient calciu in solutia lichida astfel incat Alginat-ul sa poata intra in reactie si sa sferifice. Nu are gust.

 Se incorporeaza in preparatul pe care vrem sa-l imbogatim cu calciu.

 Sferificarea Inversa

Acele lichide care deja contin calciu, cum ar fi produsele lactate, trebuie sferificate invers. Ceea ce inseamna inversarea primelor doua recipiente. Acelasi lucru se intampla si cu produsele care contin gluconolactat.

Din nou, avem trei recipiente:

-          In primul se pune produsul care contine propriul calciu sau are adaugat gluconolactat. Daca produsul nu este destul de dens, se adauga 6 g de Gelespesa pentru a-l ingrosa astfel incat sa fie suficient de dens pentru a-l introduce in cel de-al doilea recipient.

-          In al doilea recipient se toarna un litru de apa minerala plata (fara calciu) si 5 g Alginat.

-          In al treilea recipient se adauga doar apa pentru a clati sferele.

 

Datorita inversarii recipientelor, se obtin sfere care vor ramane lichide in centru deoarece reactia este complet opusa sferificarii directe.

 

Sferele trebuie pastrate intr-un lichid cu densitate scazuta deoarece au tendinta de a se lipi unele de celelalte.

Aceasta tehnica produce sfere osmotice, ceea ce inseamna ca sferele au pori microscopici in membrana care absorb aromele din lichidul in care sunt pastrate.

 

Dozaj

Utilizare

Proprietati

10-20 g/l

Se amesteca, la rece, in produsul care va forma interiorul sferei. Intr-un alt bol se adauga apa si alginatul. Se adauga produsul de sfericat, sub forma de picaturi sau sfere mai mari, in Solutia de alginat. Se lasa putin sa gelifice si se separa. Se clatesc intr.-un alt bol.

 

Utilizare: sferificare inversa.

 A se pastra la loc uscat si racoros.

 Cutiuta: 60 g

 Producator: SOSA Modern Gastronomy, Spania

 Reteta care foloseste produse cu continut de calciu:


Sfere din iaurt
                                                

  • 250g    iaurt grecesc                            
  • 25g      sirop 50%                               

Baie

  • 1l.        Apa plata
  • 5g        Alginat Sosa

 

Reteta pentru gluconolactat:


Sfere din zmeura

  • 500g    pulpa de zmeura concentrata
  • 10g      Gluconolactat Sosa                  


Baie

1l         Apa plata
5g        Alginat Sosa

Nicio postare gasita

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Clientii care au Cumparat acest Produs au mai Cumparat si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie

  Pret: 49,00 Lei

  Pret: 39,00 Lei

  Pret: 210,00 Lei

  Pret: 650,00 Lei

Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115