Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Dragi clienti,

Pentru a preintampina raspandirea coronavirus (COVID-19), va rugam sa acceptati livrarea numai prin curier si sa limitati la minimum vizitele la showroom-ul nostru. Astfel vom fi toti mai bine protejati. Tinem sa va anuntam ca purtarea mastii este obligatorie in incinta showroom-ului nostru. Va multumim pentru intelegere!

Guma Gellan, 100 g - Home Chef

PRECOMANDĂ Ce înseamnă Precomandă?
SOSA 02180013 (B52522)
|  Producator: SOSA Ingredients

192 Lei (TVA inclus)

Guma Gellan, 100 g - Home Chef Gelifiant. Pentru orice lichid. Gel rigid. Rezista la temperaturi ridicate. Poate fi incins, ars, flambat… Dozaj : 10-20 g/Kg Produs de origine vegetala (polizaharid), derivat din fermentarea bacteriei “ Sphingomonas Elodea”. O...
+

Guma Gellan, 100 g - Home Chef

Gelifiant. Pentru orice lichid.

Gel rigid. Rezista la temperaturi ridicate. Poate fi incins, ars, flambat…

Dozaj: 10-20 g/Kg

Produs de origine vegetala (polizaharid), derivat din fermentarea bacteriei “Sphingomonas Elodea”.

O polizaharida care este folosita in alimentatie din 1990, Gellan este obtinut intr-o maniera similara cu Xantan-nul, prin fermentarea unei bacterii.

Gellan seamana cu o pectina si formeaza geluri termo-reversibile.

Din toata familia gelatinelor, Gellan formeaza cele mai ferme geluri, ideale pentru feliere sau chiar pentru a fi rase.

Se amesteca la temperatura camerei si se incalzeste la cel putin 80oC (fierberea este si mai buna), gelifica la 60oC. Daca nu ajunge la aceasta temperatura, actioneaza ca un ingrosator.

Cu cat continutul de sare e mai mare in masa care trebuie gelificata, cu atat mai grea va fi hidratarea Gellan-ului - la extrem, nu va gelifica chiar si dupa fierbere prelungita. Adaugarea de Citrat de Sodiu, de exemplu, poate ajuta la reglarea temperaturii necesare pentru hidratare.

Pentru un rezultat bun, tot amestecul trebuie adus la fierbere deoarece daca o parte este pastrata pentru a fi adaugata ulterior nu se va hidrata (acelasi lucru se intampla cu gelurile din Agar).

Reactioneaza bine in medii acide.

Rezista foarte bine la temperaturi ridicate, chiar si pe gratar, la cuptor, sau in contact direct cu flacara pentru o perioada scurta.

Formeaza geluri termo-reversibile, foarte elastice si cu o sectiune extrem de clara.

Are o textura similara cu Agar-ul (desi la o concentratie de 5 g/l, gelul rezultat este de 8 ori mai ferm decat Agar-ul).

Nu apar dificultati in combinatie cu zaharul, la concentratii de pana la 60% va gelifica obtinand un gel mai elastic si mai putin ferm. Este nevoie de minimum 80% apa pentru a avea efect.

Utilizari: ideal pentru feliat, folii, pentru ravioli, gel din ulei de masline, inghetata flambata, umpluturi pentru croissant, preparate de cofetarie etc.  

Dozaj

Utilizare

Proprietati

10-20 g/l

Se amesteca Guma Gellan cu un lichid sau semi-lichid, la temperatura camerei.

Se incalzeste la 85oC (mai bine pana la fierbere).

Rezistent la temperature ridicate, pe plita, in cuptor si chiar pe flacara directa.

Incepe sa aiba efect la 60oC desi se recomanda minimum 85oC.

Pentru orice lichid.

-Gel rigid rezistent la caldura.

-Poate fi incalzit, fript, flambat, copt etc.

-Amestecul gelifica fara sa-si piarda forma.

-Sarea ii imbunatateste rezistenta la caldura si este reversibil la temperatura scazuta.

-Este termo-reversibil.

-La rece, actioneaza ca ingrosator.

Preparate: gelatina fierbinte <90oC, umpluturi din fructe, inghetata flambata…

Ingrediente: guma gellan (E418).

A se pastra la loc uscat si racoros.

Borcan: 100 g

Producator: SOSA Ingredients, Spania 

Retete:

Gel din Ulei de Masline

  • 350g       apa minerala
  • 6g           Guma Gellan Sosa
  • 2g           sare

Se da in fiert.

150ml    Ulei de masline

Se adauga treptat, amestecand constant.   

Umplutura din Fructe pentru Preparate de Patiserie

  • 350 g piure de zmeura
  • 50 g apa
  • 100 g sirop (50% zahar, 50% apa)
  • 10 g Guma Gellan

 Se amesteca toate ingredientele si se aduc la fierbere.

Se toarna intr-un cadru. Se lasa sa gelifice in frigider.

 Macaroane din Soia

  • 100 ml sos se soia
  • 400 ml fond de legume
  • 30 g Gelatina Vegetala
  • 2 g Guma Garrofin
  • 3 g Guma Gellan

Se amesteca toate ingredientele cu un blender de mana. Se aduc la fierbere. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se racoreasca pana la 80oC.

Se congeleaza tuburi de inox cu diametrul de 1 cm. Se introduc aceste tuburi in amestec, cateva secunde.

Se scot, macaroanele sunt gata.

Producator:
SOSA Ingredients

Prețul produselor, afișat în pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucrătoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "PRECOMANDĂ", timpul de livrare poate să fie mai mare de 3 zile (lucrătoare), depinzând de stocul furnizorului. Această informație este furnizată odată cu confirmarea telefonică a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • în București - 20 lei
  • în restul localităților din țară - 25 lei

Pentru BUCUREȘTI și Ilfov există posibilitatea livrării în aceeași zi (pentru produsele aflate ÎN STOC), alegând serviciul Express Loco (Fan Courier).

Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteți obține la unul dintre următoarele numere de telefon:

- 0787 348 274 / 0723 179 259.

AVANTAJE

Profita de Reduceri

Recomandari - Produse similare (din aceeasi categorie)