+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Guma Gellan, 100 g - Home Chef
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Guma Gellan, 100 g - Home Chef

HC-02180013

 

Pret: 169 Lei

*Pretul include TVA

Disponibil la comanda

+

 

Ai nevoie de ajutor? Consultanta de specialitate la:

  0723 179 259  /  031 431 1115

Guma Gellan, 100 g - Home Chef

Gelifiant. Pentru orice lichid.

 Gel rigid. Rezista la temperaturi ridicate. Poate fi incins, ars, flambat…

 Dozaj: 10-20 g/Kg

 Produs de origine vegetala (polizaharid), derivat din fermentarea bacteriei “Sphingomonas Elodea”.

 O polizaharida care este folosita in alimentative din 1990, Gellan este obtinut intr-o maniera similara cu Xantan-nul, prin fermentarea unei bacterii.

 Gellan seamana cu o pectina si formeaza geluri termo-reversibile.

 Din toata familia gelatinelor, Gellan formeaza cele mai ferme geluri, ideale pentru feliere sau chiar pentru a fi rase.

 Se amesteca la temperatura camerei si se incalzeste la cel putin 80oC (fierberea este si mai buna), gelifica la 60oC. Daca nu ajunge la aceasta temperatura, actioneaza ca un ingrosator.

 Cu cat continutul de sare e mai mare in masa care trebuie gelificata, cu atat mai grea va fi hidratarea Gellan-ului - la extrem, nu va gelifica chiar si dupa fierbere prelungita. Adaugarea de Citrat de Sodiu, de exemplu, poate ajuta la reglarea temperaturii necesare pentru hidratare.

 Pentru un rezultat bun, tot amestecul trebuie adus la fierbere deoarece daca o parte este pastrata pentru a fi adaugata ulterior nu se va hidrata (acelasi lucru se intampla cu gelurile din Agar).

 Reactioneaza bine in medii acide.

Rezista foarte bine la temperaturi ridicate, chiar si pe gratar, la cuptor, sau in contact direct cu flacara pentru o perioada scurta.

 Formeaza geluri termo-reversibile, foarte elastice si cu o sectiune extrem de clara.

 Are o textura similara cu Agar-ul (desi la o concentratie de 5 g/l, gelul rezultat este de 8 ori mai ferm decat Agar-ul).

 Nu apar dificultati in combinatie cu zaharul, la concentratii de pana la 60% va gelifica obtinand un gel mai elastic si mai putin ferm. Este nevoie de minimum 80% apa pentru a avea efect.

 Utilizari: ideal pentru feliat, folii, pentru ravioli, gel din ulei de masline, inghetata flambata, umpluturi pentru croissant, preparate de cofetarie etc.  

Dozaj

Utilizare

Proprietati

10-20 g/l

Se amesteca Guma Gellan cu un lichid sau semi-lichid, la temperatura camerei.

Se incalzeste la 85oC (mai bine pana la fierbere).

Rezistent la temperature ridicate, pe plita, in cuptor si chiar pe flacara directa.

Incepe sa aiba efect la 60oC desi se recomanda minimum 85oC.

Pentru orice lichid.

-Gel rigid rezistent la caldura.

-Poate fi incalzit, fript, flambat, copt etc.

-Amestecul gelifica fara sa-si piarda forma.

-Sarea ii imbunatateste rezistenta la caldura si este reversibil la temperatura scazuta.

-Este termo-reversibil.

-La rece, actioneaza ca ingrosator.

Preparate: gelatina fierbinte <90oC, gelatina fierbinte > 90oC, umpluturi din fructe, inghetata flambata…

 Ingrediente: guma gellan (E418).

 A se pastra la loc uscat si racoros.

 Borcan: 100 g

 Producator: SOSA Modern Gastronomy, Spania 

Retete

Gel din Ulei de Masline

  • 350g       apa minerala
  • 6g           Guma Gellan Sosa
  • 2g           sare

Se da in fiert.

150ml    Ulei de masline

Se adauga treptat, amestecand constant.   

Umplutura din Fructe pentru Preparate de Patiserie

  • 350 g piure de zmeura
  • 50 g apa
  • 100 g sirop (50% zahar, 50% apa)
  • 10 g Guma Gellan

 Se amesteca toate ingredientele si se aduc la fierbere.

Se toarna intr-un cadru. Se lasa sa gelifice in frigider.

 Macaroane din Soia

  • 100 ml sos se soia
  • 400 ml fond de legume
  • 30 g Gelatina Vegetala
  • 2 g Guma Garrofin
  • 3 g Guma Gellan

 Se amesteca toate ingredientele cu un blender de mana. Se aduc la fierbere. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se racoreasca pana la 80oC.

Se congeleaza tuburi de inox cu diametrul de 1 cm. Se introduc aceste tuburi in amestec, cateva secunde.

Se scot, macaroanele sunt gata.

Pretul produselor, afisat in pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid. Timpul de livrare, pentru produsele aflate in stoc, este de 24-48 ore.

Cost expediere Fan Courier:

- in Bucuresti - 20 lei

- in tara (in toate localitatile din tara) - 25 lei

Cost expediere TNT:

- in Bucuresti - 30 lei

- in tara (in toate localitatile din tara) - 40 lei

Pentru BUCURESTI si Ilfov exista posibilitatea livrarii in aceeasi zi, alegand serviciul Express Loco (Fan Courier). Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteti obtine la unul dintre urmatoarele numere de telefon:

- 0723 179 259 / 031 431 1115.

Recomandari - Produse similare (din aceeasi categorie)

  Pret: 210 Lei

  Pret: 55 Lei

  Pret: 85 Lei

  Pret: 49 Lei

  

Clientii care au vazut acest produs au fost interesati si de:

  

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

  Pret: 60 Lei

  Pret: 115 Lei

Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale. 150
FT-Shop.ro, Magazin Delicatese Rare si Accesorii de Bucatarie
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115