- Garantat 100%
- Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plata cu card online - iPay BT
Sunt acceptate la plată toate cardurile Visa (emise sub siglele Visa și Visa Electron) și MasterCard (emise sub siglele MasterCard, Maestro și Cirrus) care au drept de utilizare pe Internet.
- Curier RAPID - în orice localitate din țară, fără costuri suplimentare.
-
Prețul produselor, afișat în pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.
Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier sau GLS).
Timpul de livrare:
- pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucrătoare).
- pentru produsele etichetate cu mesajul "STOC FURNIZOR", timpul de livrare poate să fie mai mare de 3 zile (lucrătoare), depinzând de stocul producătorului. Această informație este furnizată odată cu confirmarea telefonică a comenzii.
Cost expediere Fan Courier:
- în București (Temperatură controlată) - 50 lei
- în restul localităților din țară - 25 lei
Mai multe detalii despre livrare puteți obține la unul dintre următoarele numere de telefon:
- 0787 348 274 / 0723 179 259.
-
Livrare produse
Prețul produselor, afișat în pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.
Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier sau GLS).
Timpul de livrare:
- pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucrătoare).
- pentru produsele etichetate cu mesajul "STOC FURNIZOR" timpul de livrare poate să fie mai mare de 3 zile (lucrătoare), depinzând de stocul furnizorului. Această informație este furnizată odată cu confirmarea telefonică a comenzii.
Cost expediere:
- în București (Temperatura Controlata) - 50 lei
- în restul localităților din țară - 25 lei
Mai multe detalii despre livrări puteți obține la unul dintre următoarele numere de telefon:
- 0787 348 274 / 0723 179 259.
*Livrarea produselor congelate
Livrarea produselor se realizeaza prin curier!
Ambalajul produselor congelate consta din cutii izolante din styrofoam sau din pungi termo-izolante in care se pun baterii cu gel de racire. Astfel se asigura protectia si calitatea produselor in timpul transportului.
Acesta metoda de ambalare respecta normele HACCP in ceea ce priveste pastrarea temperaturii de refrigerare (intre 0° C si + 7° C) in interiorul ambalajului protector, pentru maximum 24 de ore.
Conform normelor europene, temperatura de pastrare a alimentelor congelate trebuie sa fie de -18°C sau mai scazuta, cu exceptia perioadei de transport si livrare.
Atentie!
FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru coletele care nu se ridica in termenul maxim de 24 de ore de la expediere!
-
ATENTIE! Conditii de Plata SpecialeMetode de plata disponibile
- Plata Ramburs (la primirea coletului)
- iPay BT
- Ordin de plată (virament bancar)
Recomandari produse similare (din aceeasi categorie)
DESCRIERE produs Guma Gellan, 10Kg - SOSA | Gelifianti
Guma Gellan, 10Kg - SOSA
Gelifiant. Pentru orice lichid.
Gel rigid. Rezista la temperaturi ridicate.
- Dozaj: 10-20 g/Kg
Produs de origine vegetala (polizaharid), derivat din fermentarea bacteriei “Sphingomonas Elodea”.
O polizaharida care este folosita in alimentative din 1990, Gellan este obtinut intr.-o maniera similara cu Xantan-nul, prin fermentarea unei bacterii.
Gellan seamana cu o pectina si formeaza geluri termo-reversibile.
Din toata familia gelatinelor, Gellan formeaza cele mai ferme geluri, ideale pentru feliere sau chiar pentru a fi rase.
Se amesteca la temperatura camerei si se incalzeste la cel putin 80oC (fierberea este si mai buna), gelifica la 60oC. Daca nu ajunge la aceasta temperatura, actioneaza ca un ingrosator.
Cu cat continutul de sare e mai mare in masa care trebuie gelificata, cu atat mai grea va fi hidratarea Gellan-ului - la extrem, nu va gelifica chiar si dupa fierbere prelungita. Adaugarea de Citrat de Sodiu, de exemplu, poate ajuta la reglarea temperaturii necesare pentru hidratare.
Pentru un rezultat bun, tot amestecul trebuie adus la fierbere deoarece daca o parte este pastrata pentru a fi adaugata ulterior nu se va hidrata (acelasi lucru se intampla cu gelurile din Agar).
Reactioneaza bine in medii acide.
Rezista foarte bine la temperaturi ridicate, chiar si pe gratar, la cuptor, sau in contact direct cu flacara pentru o perioada scurta.
Formeaza geluri termo-reversibile, foarte elastice si cu o sectiune extrem de clara.
Are o textura similara cu Agar-ul (desi la o concentratie de 5 g/l, gelul rezultat este de 8 ori mai ferm decat Agar-ul).
Nu apar dificultati in combinatie cu zaharul, la concentratii de pana la 60% va gelifica obtinand un gel mai elastic si mai putin ferm. Este nevoie de minimum 80% apa pentru a avea efect.
Utilizari: ideal pentru feliat, folii, pentru ravioli, gel din ulei de masline, inghetata flambata, umpluturi pentru croissant, preparate de cofetarie etc.
Dozaj | Utilizare | Proprietati |
10-20 g/l | Se amesteca Guma Gellan cu un lichid sau semi-lichid, la temperatura camerei. Se incalzeste la 85oC (mai bine pana la fierbere). Rezistent la temperature ridicate, pe plita, in cuptor si chiar pe flacara directa. Incepe sa aiba efect la 60oC desi se recomanda minimum 85oC. Pentru orice lichid. | -Gel rigid rezistent la caldura. -Poate fi incalzit, fript, flambat, copt etc. -Amestecul gelifica fara sa-si piarda forma. -Sarea ii imbunatateste rezistenta la caldura si este reversibil la temperatura scazute. -Este termo-reversibil. -La rece, actioneaza ca ingrosator. |
Preparate: gelatina fierbinte <90oC, gelatina fierbinte > 90oC, umpluturi din fructe, inghetata flambata…
A se pastra la loc uscat si racoros.
- Pachet: 10Kg
Producator: SOSA Ingredients, Spania
Guma Gellan este o polizaharida introdusa in prepararea alimentelor la finele anilor 1990. Gellan se obtine intr-un mod similar cu Xantana, prin fermentarea unei bacterii - in acest caz Sphingonomas Elodea. Guma Gellan are doua tipuri de baza: Gellan LA si Gellan HA, corespunzand cu Low Acyl si High Acyl. Forma cea mai utilizata in gastronomie este Gellan LA, existand pe piata diferite nevele de duritate a gelului in functie de marca. In toate cazurile este vorba despre versiunea LA care este rezistenta la caldura. Dintre toate tipurile de gelatine, cu aceasta se obtin gelurile cele mai dure, ideale pentru feliat sau chiar ras. Trebuie amestecat la temperatura camerei, iar apoi se incalzeste la 80ºC (se recomanda aducerea la fierbere), gelificand la circa 60ºC. Daca nu ajunge la aceasta temperatura actioneaza ca un ingrosator. De remarcat faptul ca, cu cat este mai mare concentratia de saruri din mediul de gelifiere, cu atat mai multe probleme de hidratatre are guma gellan, putandu-se ajunge, la extrem, sa nu se hidrateze nici dupa o fierere prelungita a amestecului. Adaugarea de sechestranti, cum ar fi citratul de sodiu, poate ajuta la reglarea temperaturii necesare pentru hidratatare. Pentru un rezultat final bun trebuie fiert tot amestecul deoarece, daca lasam o parte pentru a o adauga mai tarziu, nu se hidrateaza (asa cum se intampla cu gelurile obtinute cu Agar). Rezista bine in medii acide. Rezista bine la caldura, suporta inlusiv plancha, cuptorul sau chiar flacara directa un timp scurt. Formeaza gel termoreversibil si foarte eleastic, cu aspect placut la taiere. Confera o textura asemanatoare celei obtinuta cu Agar (desi in concentratii de 5g/litru gelul rezultat este de 8 ori mai ferm decat cel de Agar). Nu are probleme cu zaharul, la concentratii de pana la 60% continua sa gelifice, rezultand un gel mai elastic si mai putin ferm. Necesita minimum 80% apa pentru a actiona. Este ideal pentru folii, ravioli, gel din ulei de masline si, inainte de toate, umpluturi pentru croissant, cubulete de adaugat in aluaturi de prajituri etc.
AGENTI DE GELIFIERE: In aceasta categorie exista o gama de substante ce ajuta la obtinerea de geluri care se folosesc in alimentative. Majoritatea sunt produse care se utilizeaza din timpuri imemoriale si care acum se rafineaza si se dezodorizeaza pentru a nu conferi niciun gust gelurilor dorite. Ceea ce difera, in general, este textura (mai moale, mai dura, mai fragila…) si temperatura post-gelifiere. Gama de gelifianti Sosa variaza de la gelifianti puri pana la amestecuri care profita la maximum de posibilitatile de gelifiere si ajuta in aplicatii speciale.
Retete
Gel din Ulei de Masline
350g apa minerala
6g Guma Gellan Sosa
2g sare
Se da in fiert.
150ml Ulei de masline
Se adauga treptat, amestecand constant.
Umplutura din Fructe pentru Preparate de Patiserie
350 g piure de zmeura
50 g apa
100 g sirop (50% zahar, 50% apa)
10 g Guma Gellan
Se amesteca toate ingredientele si se aduc la fierbere.
Se toarna intr-un cadru. Se lasa sa gelifice in frigider.
Macaroane din Soia
100 ml sos se soia
400 ml fond de legume
30 g Gelatina Vegetala
2 g Guma Garrofin
3 g Guma Gellan
Se amesteca toate ingredientele cu un blender de mana. Se aduc la fierbere. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se racoreasca pana la 80oC.
Se congeleaza tuburi de inox cu diametrul de 1 cm. Se introduc aceste tuburi in amestec, cateva secunde.
Se scot, macaroanele sunt gata.
(%) REDUCERI
Detalii speciale
Declinarea Responsabilitatii
FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.
Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.
Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.
De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.
FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.
Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.
Reviews
Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs