+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Guma Gellan (500 g) - SOSA
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Guma Gellan (500 g) - SOSA

SOSA 58050117

 

Pret: 590,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Guma Gellan (500 g) - SOSA

Gelifiant. Pentru orice lichid.

Gel rigid. Rezista la temperaturi ridicate.

Dozaj: 10-20 g/Kg

Produs de origine vegetala (polizaharid), derivat din fermentarea bacteriei “Sphingomonas Elodea”.

O polizaharida care este folosita in alimentative din 1990, Gellan este obtinut intr.-o maniera similara cu Xantan-nul, prin fermentarea unei bacterii.

Gellan seamana cu o pectina si formeaza geluri termo-reversibile.

Din toata familia gelatinelor, Gellan formeaza cele mai ferme geluri, ideale pentru feliere sau chiar pentru a fi rase.

Se amesteca la temperatura camerei si se incalzeste la cel putin 80oC (fierberea este si mai buna), gelifica la 60oC. Daca nu ajunge la aceasta temperatura, actioneaza ca un ingrosator.

Cu cat continutul de sare e mai mare in masa care trebuie gelificata, cu atat mai grea va fi hidratarea Gellan-ului - la extrem, nu va gelifica chiar si dupa fierbere prelungita. Adaugarea de Citrat de Sodiu, de exemplu, poate ajuta la reglarea temperaturii necesare pentru hidratare.

Pentru un rezultat bun, tot amestecul trebuie adus la fierbere deoarece daca o parte este pastrata pentru a fi adaugata ulterior nu se va hidrata (acelasi lucru se intampla cu gelurile din Agar).

Reactioneaza bine in medii acide.

Rezista foarte bine la temperaturi ridicate, chiar si pe gratar, la cuptor, sau in contact direct cu flacara pentru o perioada scurta.

Formeaza geluri termo-reversibile, foarte elastice si cu o sectiune extrem de clara.

Are o textura similara cu Agar-ul (desi la o concentratie de 5 g/l, gelul rezultat este de 8 ori mai ferm decat Agar-ul).

Nu apar dificultati in combinatie cu zaharul, la concentratii de pana la 60% va gelifica obtinand un gel mai elastic si mai putin ferm. Este nevoie de minimum 80% apa pentru a avea efect.

Utilizari: ideal pentru feliat, folii, pentru ravioli, gel din ulei de masline, inghetata flambata, umpluturi pentru croissant, preparate de cofetarie etc.

Dozaj

Utilizare

Proprietati

10-20 g/l

Se amesteca Guma Gellan cu un lichid sau semi-lichid, la temperatura camerei.

Se incalzeste la 85oC (mai bine pana la fierbere).

Rezistent la temperature ridicate, pe plita, in cuptor si chiar pe flacara directa.

Incepe sa aiba efect la 60oC desi se recomanda minimum 85oC.

Pentru orice lichid.

-Gel rigid rezistent la caldura.

-Poate fi incalzit, fript, flambat, copt etc.

-Amestecul gelifica fara sa-si piarda forma.

-Sarea ii imbunatateste rezistenta la caldura si este reversibil la temperatura scazute.

-Este termo-reversibil.

-La rece, actioneaza ca ingrosator.

 

Preparate: gelatina fierbinte <90oC, gelatina fierbinte > 90oC, umpluturi din fructe, inghetata flambata…

A se pastra la loc uscat si racoros.

Cutie: 500 g

Producator: SOSA Modern Gastronomy, Spania

 

Retete

Gel din Ulei de Masline

350g       apa minerala

6g           Guma Gellan Sosa

2g           sare

Se da in fiert.

150ml    Ulei de masline

Se adauga treptat, amestecand constant.  

 

Umplutura din Fructe pentru Preparate de Patiserie

350 g piure de zmeura

50 g apa

100 g sirop (50% zahar, 50% apa)

10 g Guma Gellan

 

Se amesteca toate ingredientele si se aduc la fierbere.

Se toarna intr-un cadru. Se lasa sa gelifice in frigider.

 

Macaroane din Soia

100 ml sos se soia

400 ml fond de legume

30 g Gelatina Vegetala

2 g Guma Garrofin

3 g Guma Gellan

 

Se amesteca toate ingredientele cu un blender de mana. Se aduc la fierbere. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se racoreasca pana la 80oC.

Se congeleaza tuburi de inox cu diametrul de 1 cm. Se introduc aceste tuburi in amestec, cateva secunde.

Se scot, macaroanele sunt gata.

Nicio postare gasita

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Clientii care au Cumparat acest Produs au mai Cumparat si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie

  Pret: 210,00 Lei

  Pret: 55,00 Lei

  Pret: 85,00 Lei

  Pret: 169,00 Lei

Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115