Guma Gellan (500 g) - SOSA

DISPONIBIL LA COMANDA Ce inseamna Disponibil la Comanda?
SOSA 58050117 (23308)
|  Producator: SOSA Ingredients

677 Lei cu TVA

Guma Gellan (500 g) - SOSA Gelifiant. Pentru orice lichid. Gel rigid. Rezista la temperaturi ridicate. Dozaj : 10-20 g/Kg Produs de origine vegetala (polizaharid), derivat din fermentarea bacteriei “ Sphingomonas Elodea”. O polizaharida care este folosita in...
+

Guma Gellan (500 g) - SOSA

Gelifiant. Pentru orice lichid.

Gel rigid. Rezista la temperaturi ridicate.

Dozaj: 10-20 g/Kg

Produs de origine vegetala (polizaharid), derivat din fermentarea bacteriei “Sphingomonas Elodea”.

O polizaharida care este folosita in alimentative din 1990, Gellan este obtinut intr.-o maniera similara cu Xantan-nul, prin fermentarea unei bacterii.

Gellan seamana cu o pectina si formeaza geluri termo-reversibile.

Din toata familia gelatinelor, Gellan formeaza cele mai ferme geluri, ideale pentru feliere sau chiar pentru a fi rase.

Se amesteca la temperatura camerei si se incalzeste la cel putin 80oC (fierberea este si mai buna), gelifica la 60oC. Daca nu ajunge la aceasta temperatura, actioneaza ca un ingrosator.

Cu cat continutul de sare e mai mare in masa care trebuie gelificata, cu atat mai grea va fi hidratarea Gellan-ului - la extrem, nu va gelifica chiar si dupa fierbere prelungita. Adaugarea de Citrat de Sodiu, de exemplu, poate ajuta la reglarea temperaturii necesare pentru hidratare.

Pentru un rezultat bun, tot amestecul trebuie adus la fierbere deoarece daca o parte este pastrata pentru a fi adaugata ulterior nu se va hidrata (acelasi lucru se intampla cu gelurile din Agar).

Reactioneaza bine in medii acide.

Rezista foarte bine la temperaturi ridicate, chiar si pe gratar, la cuptor, sau in contact direct cu flacara pentru o perioada scurta.

Formeaza geluri termo-reversibile, foarte elastice si cu o sectiune extrem de clara.

Are o textura similara cu Agar-ul (desi la o concentratie de 5 g/l, gelul rezultat este de 8 ori mai ferm decat Agar-ul).

Nu apar dificultati in combinatie cu zaharul, la concentratii de pana la 60% va gelifica obtinand un gel mai elastic si mai putin ferm. Este nevoie de minimum 80% apa pentru a avea efect.

Utilizari: ideal pentru feliat, folii, pentru ravioli, gel din ulei de masline, inghetata flambata, umpluturi pentru croissant, preparate de cofetarie etc.

Dozaj

Utilizare

Proprietati

10-20 g/l

Se amesteca Guma Gellan cu un lichid sau semi-lichid, la temperatura camerei.

Se incalzeste la 85oC (mai bine pana la fierbere).

Rezistent la temperature ridicate, pe plita, in cuptor si chiar pe flacara directa.

Incepe sa aiba efect la 60oC desi se recomanda minimum 85oC.

Pentru orice lichid.

-Gel rigid rezistent la caldura.

-Poate fi incalzit, fript, flambat, copt etc.

-Amestecul gelifica fara sa-si piarda forma.

-Sarea ii imbunatateste rezistenta la caldura si este reversibil la temperatura scazute.

-Este termo-reversibil.

-La rece, actioneaza ca ingrosator.

 

Preparate: gelatina fierbinte <90oC, gelatina fierbinte > 90oC, umpluturi din fructe, inghetata flambata…

A se pastra la loc uscat si racoros.

Cutie: 500 g

Producator: SOSA Modern Gastronomy, Spania

 

Retete

Gel din Ulei de Masline

350g       apa minerala

6g           Guma Gellan Sosa

2g           sare

Se da in fiert.

150ml    Ulei de masline

Se adauga treptat, amestecand constant.  

 

Umplutura din Fructe pentru Preparate de Patiserie

350 g piure de zmeura

50 g apa

100 g sirop (50% zahar, 50% apa)

10 g Guma Gellan

 

Se amesteca toate ingredientele si se aduc la fierbere.

Se toarna intr-un cadru. Se lasa sa gelifice in frigider.

 

Macaroane din Soia

100 ml sos se soia

400 ml fond de legume

30 g Gelatina Vegetala

2 g Guma Garrofin

3 g Guma Gellan

 

Se amesteca toate ingredientele cu un blender de mana. Se aduc la fierbere. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se racoreasca pana la 80oC.

Se congeleaza tuburi de inox cu diametrul de 1 cm. Se introduc aceste tuburi in amestec, cateva secunde.

Se scot, macaroanele sunt gata.

Pretul produselor, afisat in pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucratoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "DISPONIBIL LA COMANDA", timpul de livrare poate sa fie mai mare de 3 zile (lucratoare), depinzand de stocul furnizorului. Aceasta informatie va fi furnizata odata cu confirmarea telefonica a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • in Bucuresti - 20 lei
  • in tara (in toate localitatile din tara) - 25 lei

Pentru BUCURESTI si Ilfov exista posibilitatea livrarii in aceeasi zi, alegand serviciul Express Loco (Fan Courier). Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteti obtine la unul dintre urmatoarele numere de telefon:

- 0723 179 259 / 031 431 1115.

  

AVANTAJE

Profita de Reduceri