Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Hatcho Miso, Rosu, 300g - Maruya Hatcho, Japonia

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
PALNISMHM

Producator: Maruya Hatcho

Info STOC: STOC FURNIZOR


7000 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse

Descriere produs

Hatcho Miso, Rosu, 300g - Maruya Hatcho - Ingrediente Japoneze

Ingredientele acestui miso rosu Premium sunt simple si naturale: soia, sare, orz prajit si apa. 

Inarmati cu un veritabil know-how, artizanii Maruya realizeaza amestecuri de diferite ingrediente, in butoaie, si le acopera cu pietre pentru a le compresa.

Greutatea totala a pietrelor depaseste 5 tone!

Prepararea incepe in iarna si, dupa 2 veri si 2 ierni, adica 2 sau 3 ani si jumatate de fermentare, se obtine in sfarsit hatcho Miso – o pasta foarte ferma de culoare brun-roscata. Pe parcursul perioadei de fermentare, miso lucreaza natural fara nici cea mai mica interventie umana, in niciun moment. Artizanii se bazeaza complet pe natura, pastrand traditia!

Aroma este surprinzator de intensa, cu note de cacao, malt si cafea. 

  • Recomandari: in mod traditional, aces miso se foloseste pentru dashi cu gust intens. In bucataria occidentala merge pefect cu un fond foarte aromat, pentru sosuri (peste, vanat, carne gatita lent) sau pentru a potenta gustul supelor. 
  • Ingrediente: soia, apa, sare, pudra de orz prajit, aspergillus oryzae.
  • Alergeni: contine soia si gluten (orz).
  • Origine: Aichi, Japonia. 
  • Cutie: 400g 
  • A se pastra in loc uscat, racoros, ventilat si lipsit de lumina.
  • Dupa deschidere se pastreaza in frigider. Se poate congela pentru o conservare mai indelungata (12 luni).
  • Este posibila formarea unei drojdii albe pe suprafata, este total inofensiva si se inlatura de cum apare. (Micile puncta albe ce se pot distinge in pasta miso sunt particule de amino-acizi perfect consumabile). 
  • Producator: Maruya Hatcho, Japonia

Valori Nutritionale (Per 100g/100ml produs)

  • Valoare Energetica: 866 kJ/204kcal
  • Grasimi: 2,2 g
  • din care, acizi grasi saturati: 0,38 g
  • Carbohidrati: 24,4 g
  • din care, zahar: 0,5 g
  • Proteine: 21,9 g
  • Sare: 11,7 g

Maruya Hatcho Miso

Compania Maruya Hatcho Miso s-a specializat in producerea de miso inca din secolul XIV (1337)! Pe parcursul perioadei beligerante din Japonia, din 1467 pana in 1615, acest miso era servit soldatilor Shogunului Leyasu Tokugawa.

De unde vine denumirea „Hatcho Miso”?

„Cho” este o veche unitate de masura a lungimii, echivalenta cu 109,09m. „Hat” (diminutiv al lui Hatchi) inseamna „8”, iar hatcho se poate traduce prin 8-cho sau 870 metri.

Firma Maruya Hatcho Miso, cu sediul in comuna Hatcho, Prefectura Aichi, se situeaza la o distanta de un hatcho (870m) de castelul Okazaki. Aceasta zona era un punct strategic pentru transportul maritim  deoarece era o raspantie a vechiului drum Tôkaido, punct folosit de corabiile de pe raul Yahagigawa. In perioada Edo (1603 - 1868), era un port ce se bucura de monopolul comertului cu sare. Era deci simplu de procurat ingrediente ca soia si sare, necesare producerii de miso a carui livrare se efectua apoi prin intermediul transportului maritim.  

Maruya Hatcho Miso produce miso dupa metode ancestrale de fermentare naturala in butoaie mari din lemn de cedru (butoaie cu diametrul de 2m).

Producerea Hatcho Miso are etape foarte precise:

Selectia foarte atenta a celor mai bune boabe de soia, spalarea si clatirea boabelor, apoi inmuierea in apa limpede, scurgerea si apoi gatirea la abur, racirea naturala, confectionarea de bile de dimensiunile unei mingi de tenis cu pasta obtinuta, apoi insamantarea cu drojdii naturale, producerea de Kôji (pasta starter obtinut dupa zaharificarea amidonului din boabele de soia) care se lasa la crescut. 

Kôji, sub forma de bile, este apoi zdrobit si amestecat cu sare si apa pentru a obtine „moromi” sau must. Amestecul este pus in butoaie de cedru in straturi. Artizanii presand amestecul din butoaie pentru a-l aplatiza si a-l omogeniza. Aceasta operatiune se repeta strat dupa strat. Ultimul strat se acopera cu o panza de in si incep sa se aseze pietrele astfel inact sa se taseze si compreseze amestecul ce va fermenta natural.

Detalii speciale

Produs BIO:
Producator:
Maruya Hatcho
Info STOC:
STOC FURNIZOR

Informatii Utile

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul produsului.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs