+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Horchata de Chufa, Concentrat, 1 litru - SOSA
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Horchata de Chufa, Concentrat, 1 litru - SOSA

SOSA 32200110

 

Pret: 95,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Horchata de Chufa, Concentrat, 1 litru - SOSA

 

Horchata este o bautura racoritoare, traditionala in Spania.

Este obtinuta din tuberculii de ciufa (planta mediteraneana cunoscuta si cu numele popular de caprisor), acestia numindu-se chufas in limba spaniola – de unde si denumirea de horchata de chufa.

Horchata are un aspect alb-cremos si se serveste foarte rece.

 Detalii despre Chufas

Chufas sunt bulbii proveniti din radacinile chufei (Cyperus esculentus), cunoscuta si cu numele popular de caprisor. Sunt dulci si bogati in amidon, iar gustul seamana cu cel al migdalelor si al alunelor de padure. Chufas sunt un aliment foarte sanatos! Conform Consiliului Regulator pentru Denumirile de Origine, “Chufa de Valencia” este bogata in acizi grasi nesaturati si este excelenta pentru sanatatea pielii si a parului. Ciufa contine in jur de 25% grasimi, 30% amidon, 7% proteine si este bogata in fibre.

Uleiul obtinut din ciufa poate fi comparat cu cel de masline din punct de vedere al continutului de acizi grasi si chiar poate fi un inlocuitor al acestuia. Contine vitamina E, are culoare galbena-aurie si nu are aroma proprie.

Bulbii se consuma cruzi desigur nu inainte de a-i curata de coaja, sau adaugati in deserturi, prajiti la cuptor, sau preparati ca orice tip de leguma.

Din punct de vedere terapeutic bulbii plantei ajuta in stimularea digestiei, menstruatiei si au efect diuretic.

Planta originara din Africa de Nord, a fost introdusa in Spania de catre mauri si este cultivata in principal in zona Valencia din Estul Spaniei. A fost considerata aliment inca din vremuri de demult in Egiptul Antic, iar in prezent se cultiva frecvent in regiunile Marii Mediterane.

Pentru a produce horchata, chufas sunt recoltati, spalati si uscati lent timp de 3 luni. Apoi, sunt macinati si amestecati cu apa, zahar si uneori suc de lamaie inainte de a trece printr-un proces de filtrare pentru a deveni horchata.

Dozaj: 1 litru concentrat horchata + 4 litri apa = 5 litri horchata

Atentie: Produs sezonier disponibil in perioada Mai - Septembrie.

A se pastra la loc uscat si racoros. Dupa deschidere, se pastreaza la frigider.

 Cutie: 1 litru

 Ingrediente: Apa, zahar, ciufa, xantan (E415).

 Producator: SOSA Modern Gastronomy, Spania 

Nicio postare gasita

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Clientii care au Cumparat acest Produs au mai Cumparat si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie
Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115