Horchata de Chufa, Concentrat, 1 litru - SOSA

DISPONIBIL LA COMANDA Ce inseamna Disponibil la Comanda?
SOSA 32200110
|  Producator: SOSA Ingredients

95 Lei cu TVA

Horchata de Chufa, Concentrat, 1 litru - SOSA Horchata este o bautura racoritoare, traditionala in Spania. Este obtinuta din tuberculii de ciufa (planta mediteraneana cunoscuta si cu numele popular de caprisor ), acestia numindu-se chufas in limba spaniola – de unde si denumirea...
+

Horchata de Chufa, Concentrat, 1 litru - SOSA

Horchata este o bautura racoritoare, traditionala in Spania.

Este obtinuta din tuberculii de ciufa (planta mediteraneana cunoscuta si cu numele popular de caprisor), acestia numindu-se chufas in limba spaniola – de unde si denumirea de horchata de chufa.

Horchata are un aspect alb-cremos si se serveste foarte rece.

 Detalii despre Chufas

Chufas sunt bulbii proveniti din radacinile chufei (Cyperus esculentus), cunoscuta si cu numele popular de caprisor. Sunt dulci si bogati in amidon, iar gustul seamana cu cel al migdalelor si al alunelor de padure. Chufas sunt un aliment foarte sanatos! Conform Consiliului Regulator pentru Denumirile de Origine, “Chufa de Valencia” este bogata in acizi grasi nesaturati si este excelenta pentru sanatatea pielii si a parului. Ciufa contine in jur de 25% grasimi, 30% amidon, 7% proteine si este bogata in fibre.

Uleiul obtinut din ciufa poate fi comparat cu cel de masline din punct de vedere al continutului de acizi grasi si chiar poate fi un inlocuitor al acestuia. Contine vitamina E, are culoare galbena-aurie si nu are aroma proprie.

Bulbii se consuma cruzi desigur nu inainte de a-i curata de coaja, sau adaugati in deserturi, prajiti la cuptor, sau preparati ca orice tip de leguma.

Din punct de vedere terapeutic bulbii plantei ajuta in stimularea digestiei, menstruatiei si au efect diuretic.

Planta originara din Africa de Nord, a fost introdusa in Spania de catre mauri si este cultivata in principal in zona Valencia din Estul Spaniei. A fost considerata aliment inca din vremuri de demult in Egiptul Antic, iar in prezent se cultiva frecvent in regiunile Marii Mediterane.

Pentru a produce horchata, chufas sunt recoltati, spalati si uscati lent timp de 3 luni. Apoi, sunt macinati si amestecati cu apa, zahar si uneori suc de lamaie inainte de a trece printr-un proces de filtrare pentru a deveni horchata.

Dozaj: 1 litru concentrat horchata + 4 litri apa = 5 litri horchata

Atentie: Produs sezonier disponibil in perioada Mai - Septembrie.

A se pastra la loc uscat si racoros. Dupa deschidere, se pastreaza la frigider.

 Cutie: 1 litru

 Ingrediente: Apa, zahar, ciufa, xantan (E415).

 Producator: SOSA Modern Gastronomy, Spania 

Pretul produselor, afisat in pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucratoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "DISPONIBIL LA COMANDA", timpul de livrare poate sa fie mai mare de 3 zile (lucratoare), depinzand de stocul furnizorului. Aceasta informatie va fi furnizata odata cu confirmarea telefonica a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • in Bucuresti - 20 lei
  • in tara (in toate localitatile din tara) - 25 lei

Pentru BUCURESTI si Ilfov exista posibilitatea livrarii in aceeasi zi, alegand serviciul Express Loco (Fan Courier). Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteti obtine la unul dintre urmatoarele numere de telefon:

- 0723 179 259 / 031 431 1115.

  

AVANTAJE

Profita de Reduceri