Agar-Agar, 500g - SOSA

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
SOS37872B23306

Producator: SOSA Ingredients, Spania

Info STOC: IN STOC


46130 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale
+
Agar-Agar, 500g - SOSA
0.00
(0 Review-uri) Scrie un review

DESCRIERE produs Agar-Agar, 500g - SOSA | Gelifianti

Agar-Agar, 500g - SOSA

Agar-agar este obtinut din diferite soiuri de alge rosii din genul Gelidium. De fapt, acest tip de alge uscate este utilizat de mult timp in Estul Indepartat.

Metoda de utilizare a acestei alge este intotdeauna aceeasi: se amesteca la temperatura camerei si se incinge la o temperatura minima de 90oC pentru a gelifica.

La concentratii ridicate, intre 10 si 15 g per litru, se obtine o gelatina foarte ferma si rigida care este reversibila in momentul reancalzirii, dar cu o singura particularitate - histerezisul termic.

Acest termen se refera la diferente dintre punctul de fuziune al gelului (peste 90oC) si starea lui anterioara (sub 40oC).

Aceasta caracteristica este importanta deoarece inseamna ca nu este necesar sa incingem tot lichidul pe care dorim sa-l gelificam, mentinandu-si deci proprietatile naturale.

In concentratii scazute, in jur de 2 sau 3 g per litru, se poate obtine un jeleu moale, in jur de 5 g per litru produce o gelatina placuta la mestecat.

Este important de mentionat ca gelifica la temperatura camerei, deci nu este nevoie de frig pentru a gelifica.

Agar-ul reactioneaza diferit in functie de lichidul ce se doreste a fi gelificat. De exemplu, in medii acide se hidrateaza mai incet decat in medii bazice (ce contin calciu).

Gelatinele realizate cu agar nu sunt elastice, din contra, sunt destul de rigide si friabile. Au nevoie de cel putin 80% apa pentru hidratare.

Agar-ul se foloseste la realizarea prajiturilor, producerea conservelor din legume, in derivatele din carne, inghetate etc. 

Dozaj

Utilizare

Proprietati

2-15 g/l

Se incinge la minimum 90oC si se foloseste.

Poate fi reancalzit daca este necesar.

Temperatura de gelifiere: 60oC.

 

Textura moale.

Nu este foarte elastic.

  • Proprietati: Gelifiant.
  • Ingrediente: agar-agar (E406), dextroza.
  • Dozare: 2-15g/kg in functie de gradul de duritate dorit
  • Cutie: 500 g

Mod de folosire: Se amesteca intr.-un lichid, se aduce la fierbere si se lasa sa se raceasca

Aplicatii: orice preparat lichid

Observatii: Rezista la temperatura ridicata (90o C), nu si la congelare. Termo-reversibil. In medii acide, gelifica mai putin. Gelul este putin elastic.

Preparate: caviar solid, espumas fierbinti, espumas reci, gelatina fierbinte <90oC, gelatina fierbinte > 90oC, gelatina rece, piureuri reci, aspicuri

A se pastra la loc uscat si racoros.

Producator: SOSA Ingredients, Spania

Aspic fierbinte din mazare

  • 500 ml suc de mazare
  • 3 g Agar-Agar
  • Sare (dupa gust)
  • 220 ml apa

 Se amesteca toate ingredientele si se aduc la fierbere.

Se toarna amestecul in forme si se lasa sa gelifice.

Se incalzeste inainte de servire.

Coulis de fructe

  • 400 ml piure de fructe
  • 100 ml sirop (50% zahar + 50% apa)
  • 5 g Agar-Agar

Se amesteca toate ingredientele si se aduc la fierbere.

Se pastreaza in frigider pana a gelificat complet.

Se amesteca cu un blender de mana pana devine cremos.

Caviar Fals din Fructe

  • 200 g piure de fructe
  • 50 ml sirop (50% zahar + 50% apa)
  • 2 g Agar-Agar
  • Ulei vegetal (foarte rece)

Se amesteca toate ingredientele si se aduc la fierbere.Se umple o seringa cu acest amestec si se picura in baia de ulei rece.

Bilutele se tin 5 minute in baia de ulei.

Se scot din baia de ulei, se scurg si se servesc.

Detalii speciale

Origine:
ES
Producator:
SOSA Ingredients, Spania
Info STOC:
IN STOC

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs