Colatura di Alici, Extract de Ansoa, 50ml - AcquaPazza, Italia

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
B52885

Producator: Acquapazza Gourmet

Info STOC: STOC FURNIZOR


19739 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale

DESCRIERE produs Colatura di Alici, Extract de Ansoa, 50ml - AcquaPazza, Italia | Fonduri, Baze si Sosuri

Colatura di Alici, Extract de Ansoa, 50ml - AcquaPazza, Italia

Esenta de ansoa, un adevarat elixir al marii! Deriva din celebrul Garum roman.

Este un suc chihlimbariu si aromat obtinut prin maturarea la sare a ansoa-ului, printr-un procedeu tipic.  

Un condiment ideal pentru o multitudine de preparate pe baza de carne (ragù alla bolognese, chili con carne, boeuf bourguinion, tocanite etc), supe, peste, legume (amestecata cu putin ulei de masline pentru sfecla rosie, cartofi fierti, salata verde, brocolli, conopida) sau leguminoase (fasole, naut, mazare). Excelent pentru paste cu fructe de mare, cu spaghetti aglio olio e peperoncino sau paste cu sos de rosii. Deasemenea, se asociaza foarte bine cu preparatele estivale.

Colatura se poate considera un potentiator de gust (umami), fiind folosita si ca inlocuitor aromat de sare pentru paste, peste, verdeturi si legume.

Salsetta: se amesteca o lingurita de colatura di alici cu putin ulei de masline, coaja rasa de lamaie, un pic de usturoi si patrunjel toat si se obtine un excelent sos pentru paste sau se poate combina cu mangold, cicoare sau cartofi fierti.

Spre deosebire de sosurile de peste asiatice, colatura di alici are savoare mult mai eleganta si mai complexa, iar gustul este mai placut.

Este obtinut din ansoa proaspete, decapitate si eviscerate, tinute 24 de ore intr-un vas cu saramura pentru a elimina tot sangele. Apoi sunt sarate cu sare de mare de Trapani (Sicilia) si marinate in butoiase din lemn acoperite cu greutati. Dupa 5 luni, lichidul limpede ce se ridica la suprafata, datorita presarii, este colectat si tinut inca  6 luni la soare (pentru a se concentra), iar apoi este turnat din nou peste ansoa-ul deshidratat din butoiasele de lemn pentru a absorbi savoarea pestelui maturat. Acest lichid se scurge prin toate straturile de peste si se colecteaza printr-o mica perforatie de la baza butoiului.  Timpul total de maturare, in butoiase de castan (terzigni), este de minimum 18 luni. Intr-un butoias incap 20Kg de ansoa din care se obtin circa 2 litri de colatura. 

Aspect: lichid de culoare brun-inchis, reflexe chihlimbarii si textura matasoasa.

Gust: intens, sarat dar echilibrat, cu note marine. Confera savoare si potenteaza gustul preparatelor culinare.

Pipeta ajuta la dozare: se recomanda 1 lingurita/portie.

Este un condimet “secret”, de nelipsit din nicio bucatarie gourmet.

Ingrediente: extract de ansoa sarate, sare.

Alergeni: contine peste.

Zona de pescuit: FAO: 37.1.3

Metoda de capturare: navod, cu lampa.

Acquapazza Gourmet este o mica intreprindere fondata in Cetara, de patru asociati pasionati de traditie si de produsul simbol al regiunii - alici (ansoa). Ei prepara, dupa metode stravechi si traditionale, mici cantitati din pretioasa Colatura, respectand cu sfintenie timpul de maturare in butoiase de castan. Pestele provine exclusiv din Golful Salenro si este pescuit numai intre sfarsitul lunii Martie si inceputul lunii Iulie.  

Un produs unic ce aduce la masa toata savoarea si traditia din Cetara, din zona Coastei Amalfi.

Sticla cu pipeta: 50ml

A se pastra in loc uscat, racoros si lipsit de lumina.

Origine: Campania, Italia

Producator: Acquapazza Gourmet, Italia

Valori Nutritionale (Per 100g/100ml produs)

Valoare Energetica: 541 kJ/130kcal

Grasimi: 0,19 g

din care, acizi grasi saturati: 0,01 g

Carbohidrati: 8,8 g

din care, zahar: 0,1 g

Proteine: 23,31 g

Sare: 20 g

Reteta:

Vermicelli cu colatura di alici de Cetara

4 portii

  • Vermicelli: 400g
  • Usturoi: 2 catei
  • Ulei de masline extravirgin: 150ml
  • Patrunjel
  • Colatura di alici: 1 lingurita/portie

Se fierb vermicelli in apa abundenta nesarata. Intr-o tigaie, se toarna uleiul, se adauga usturoiul si patrunjelul tocate. Se adauga colatura si se amesteca totul cu putina apa in care au fiert pastele. Se adauga vermicelli fierti al dente si se amesteca. Pofta buna!

Detalii speciale

Origine:
IT
Producator:
Acquapazza Gourmet
Info STOC:
STOC FURNIZOR
Tip Fond:
  • Concentrate & Extracte

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs