El Capricho Porterhouse Vaca Vieja, Dry-Aged, Congelat, cca. 1,1Kg - Spania

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
OG61400

Greutate aproximativa: 1.1Kg

Pret/kg: 605Lei

Tip Produs: CONGELAT

Info STOC: STOC FURNIZOR


66550 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare Produse Congelate/Refrigerate
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale

DESCRIERE produs El Capricho Porterhouse Vaca Vieja, Dry-Aged, Congelat, cca. 1,1Kg - Spania | Carne si Preparate din Carne

El Capricho Porterhouse Vaca Vieja, Dry-Aged, Congelat, cca. 1,1Kg - Spania

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Filé > 3,2cm. Dry-Aged.

Txuletón din Tara Bascilor - carne pura cu gust intens. Vaca batrana face friptura buna!

Carnea de vita din vechile rase spaniole este recunoscuta ca una dintre cele mai bune din lume datorita gustului exploziv. La inceput se simte aroma de fructe cu coaja lemnoasa, in special alune de padure si caju. La gatit, carnea exprima arome condimentate cu usoare note marine, datorita proximitatii oceanului.

Degustarea unei astfel de fripturi este un eveniment de neuitat!

Fript ca in Spania rurala, acest steak rustic capata savori profunde si gust spectaculos.  

“Acesta este un cadou pentru valul palatin: complex, profund, elegant si delicat” - José Gordón 

  • Gust de dry-aged veritabil datorita maturarii de 45 - 60 zile
  • O piesa veritabila pentru gratar
  • Ideal pentru doua persoane
  • Varsta de sacrificare a animalelor: pana la 20 de ani

Pachet: cca. 1,1Kg

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 1,1Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate. 

Congelat ultra-rapid, prin soc termic. Ambalat in folie.

A se pastra la congelator (-18°C). Dupa decongelare, nu se recongeleaza si se consuma cat mai rapid. 

  • Crescator: Jose Gordón
  • Origine: Spania
  • Regiune: Jiménez de Jamuz, Provincia León
  • Rasa: Rase vechi indigene din Peninsula Iberica
  • Alimentatie: amestec special de iarba cu ieburi de munte
  • Varsta de sacrificare: intre 5 si 20 de ani
  • Maturare: 45 - 60 de zile Dry-Aged
  • Transa: din zona lombara
  • Structura: cu os
  • Preparare: gratar, tigaie, temperatura joasa 

Ambalat de Otto Gourmet, Germania 

Rasa

Boi si vaci din rase iberice vechi: Avileñan, Retintan, Sayaguesan, Moruchan, Alistanan, Tudancan, Maronesan, Mirandese, Parda, Rubia Gallega, Cachenan, Vianese, Minhotan. Sunt animale imense, cu pieptul lat si picioare subtiri. Boii pot acumula si depozita grasimi de asa maniera incat sa rezulte o savoare intensa si texura unica. 

Cresterea

Nu exista hambare sau grajuri la El Capricho. Animalele traiesc in aer liber pe tot parcursul anului si se hranesc cu iarba de pe pasunile nesfarsite, consumand cimbru, rozmarin si lavanda, pe langa ierburi salbatice, cereale si fan. Aceasta calitate a vietii animalelor se reflecta si in gustul carnii, al carei gust are nuante speciale. 

Varsta de sacrificare

Crescatorul Jose Gordón decide varsta ideala de sacrificare, in mod individual, pentru boii si vacile batrane pe care ii creste. Varsta minima este de 5 ani, dar si mai mult de 15 ani nu este ceva neobisnuit. 

Maturarea

Timpul necesar pentru dry-aging depinde de caracteristicile fiecarui animal sacrificat in parte. Pentru boi si vacile batrane, dureaza de la 45 de zile pana la mai mult de 3 luni pentru o maturare perfecta. Noi consideram ca un timp de maturare de 45 - 60 de zile este perfect in ceea ce priveste gustul si intensitatea acestuia. 

Cárnicas el Capricho |José Gordón

Potrivit marilor reviste ale planetei (TIME Magazine, Stern, Guardian, Vogue), in Jiménez de Jamuz, un mic orasel din provincia spaniola León, s-ar servi cea mai buna friptura din lume. Sursa entuziasmului este José Gordón care conduce nu numai propriul restaurant El Capricho ci este si un crescator pasionat care vinde carne de boi si vaca, unele mai batrande de 15 ani. Este culmea perfectiunii carnii din nordul Spaniei. Cotletele taiate gros, cu calota caracteristica de grasime galbena, au o carne cu o intensitate gustativa remarcabila.

José Gordón selecteaza personal boii si vacile batrane pe care ii creste la ferma. Numai bovinele din rase indigene vechi din Peninsula Iberica sunt de interes pentru el. Acestea sunt obisnuite cu climatul uneori aspru al zonei si se adapteaza foarte bine la modul in care le creste José Gordón.

José Gordón respinge “rasele de inalta performanta” care produc multa carne dar putina grasime, deci mai putin gustoasa. Cand boii si vacile batrane ajung la el, au trait deja o viata lunga si fericita la fermele traditionale din zona. La José Gordón vor fi ingrijite si rasfatate inca si mai mult. Alimentatie consta dintr-un amestec special de ierburi, care contine si ierburi de munte. La ferma animalele au libertatea sa decida singure cand sa manance, sa doarma, sa stea in turma sau sa se plimbe singure.

Jose Gordón decide varsta ideala de sacrificare, in mod individual, pentru boii si vacile batrane pe care ii creste. Timpul necesar pentru dry-aging depinde de caracteristicile fiecarui animal sacrificat in parte. Pentru boi si vacile batrane, dureaza de la 45 de zile pana la mai mult de 3 luni pentru o maturare perfecta. 

# Txuletón

“Cea mai buna carne din lume” (TIME Magazine 2007) este un “cotlet” din Spania. Bineinteles ca nu este deloc suficient sa traducem “ad litteram” cuvantul basc “txuletón”. Txuletón este mai mult decat “cotlet”, reprezinta traditie, apreciere si calitate neconditionata. In nordul Spaniei, cresterea animalelor la ferme este inca ceva familiar, chiar daca animalele au incetat demult sa mai aiba o functiune productiva. Dar fac parte din viata de zi cu zi, fiind pretuite si ingrijite. Cele mai bune furaje, grajduri bine ingrijite si multa miscare caracterizeaza viata lunga si lipsita de stress a boilor si vacilor batrane, din Tara Bascilor pana in Galicia. Carnea acestor bovine, unele mai batrane de 20 de ani, cu calota sa groasa de grasime galbena, este considerata o delicatesa rara si este foarte apreciata. Datorita varstei inaintate carnea a capatat un gust specific intens, textura este consistenta, dar nu prea ferma, datorita marmorarii cu grasime.

Detalii speciale

Tip Produs:
CONGELAT
Info STOC:
STOC FURNIZOR
Greutate aproximativa:
1.1Kg
Pret/kg:
605Lei

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs