Cotlet de Porc Mangalita, cu calota de grasime, Congelat, 2 x cca. 325g, cca. 650g - Ungaria

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
OG6964

Greutate aproximativa: 0.65Kg

Pret/kg: 377Lei

Tip Produs: CONGELAT

Info STOC: STOC FURNIZOR


24505 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare Produse Congelate/Refrigerate
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale

DESCRIERE produs Cotlet de Porc Mangalita, cu calota de grasime, Congelat, 2 x cca. 325g, cca. 650g - Ungaria | Carne si Preparate din Carne

Cotlet de Porc Mangalita, cu calota de grasime, Congelat, 2 x cca. 325g, cca. 650g - Ungaria

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Cotlet de porc mangalita, cu calota de grasime care, impreuna cu marmorarea intramusculara, ii confera gust si suculenta. 

  •  Suculent si gustos
  •  Calota de grasime este foarte gustoasa
  •  Perfect pentru gratar sau tigaie

Porcul Mangalita, sau porcul lanos, este cea mai grasa rasa de porci din lume. Fiind foarte apreciat pentru gustul garnii si pentru calitatea grasimii.

  • Pachet: cca. 650g

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 0,650Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate.

Congelat ultra-rapid, prin soc termic. Ambalat in folie.

A se pastra la congelator (-18°C). Dupa decongelare, nu se recongeleaza si se consuma cat mai rapid. 

  • Crescator: ferme de familie din Ungaria
  • Origine: Ungaria
  • Regiune: Halásztelek
  • Rasa: Mangalita
  • Alimentatie: porcii Mangalita sunt crescuti in branistile si pe pasunile de care dispun crescatorii. Vara sunt hraniti cu legume, iarba si lucerna.
  • Transa: Ceafa, fara soric
  • Structura: Fara os
  • Recomandari: Gratar, tigaie, temperatura joasa, brezare, smoker, sous-vide 

Ambalat de Otto Gourmet, Germania

Detalii speciale

Origine:
HU
Tip Produs:
CONGELAT
Info STOC:
STOC FURNIZOR
Greutate aproximativa:
0.65Kg
Pret/kg:
377Lei

Prezentare Porc Mangalita

Prezentare porc Mangalita

Originea porcului Mangalita

Mangalita este singura rasa ungureasca de porci si este considerata parte a patrimoniului national maghiar. Date precise nu exista, insa arealul formarii rasei este considerat bazinul Carpatic si Campia Panonica.

Originea porcului Mangalita, cunoscut si ca porc lanos, pleaca de la sfarsitul secolului XVIII atunci cand porcul sarbesc de Sumandia a fost incrucisat cu rasele unguresti de porc de Salonta (Szalontai), cu porcul din Muntii Bakony si cu porcul mistret.

 Se spune ca rasa Mangalita a fost obtinuta prima data pe mosia de la Chisineu-Cris (azi in judetul Arad) a arhiducelui Iosif Anton, al saptelea copil al imparatului austriac Leopold al II-lea.

Rasa a fos definitivata in jurul anilor 1830, dupa ce Imparatul Imperiului Habsburgic a a primit cadou, de la printul Serbiei, 11 porci grasi si cu parul lung pe care i-a metisat cu vechi rase unguresti, langa Arad. 

Prin ce se caracterizeaza porcul Mangalita?

Parul carliontat este o caracteristica a acestor animale. Desi rasa este aceeasi, exista cinci varietatii: blonda, rosie, neagra, cu „abdomen de randunica” si „baris”. Sunt animale de talie mare, cu corpul relativ scurt si bondoc, acoperit cu par ondulat sau cret si cu subpar foarte des.

Varitatea blonda a rezultat din incrucișarea porcului de Sumandia cu parul cret si a mistretului european, in jurul anilor 1830, celelalte varietati s-au format mai tarziu;  varietatea rosie din incrucisarea mangalitei blonde cu porcul rosu de Salonta, iar “burta de randunica” din incrucisarea blondei cu porcul negru croat.

Capul este relativ mic, cu urechi potrivit de mari si partial lasate. Gatul este scurt, gros si musculos. Trunchiul este masiv, cu aspect de butoi (linia spinarii usor convexa, iar cea a abdomenului lasata). Copitele sunt negre.  

Iarna au parul des si lung, iar vara este mult mai scurt si mai rar. Isi schimba parul primavara si toamna. Este una dintre cele mai grase (60 - 70% grasime) rase de porci din lume. “Lana” si grasimea ajuta rasa sa reziste si protejeaza animalele de vremea extrema. 

Porcul Mangalita are oase solide si muschi puternici. Prolificitatea este redusa, intre 5 - 6 purcei la fatare, iar scroafele, pe langa capacitatea de alaptare slaba, prezinta un instinct matern slab conturat.

Purceii, care au dungi argintii ca mistretii, cantaresc 6 - 8Kg dupa 7 - 8 saptamani. Porcul Mangalita creste mult mai incet decat rasele moderne de porci si ajunge la greutatea de sacrificare de 140 - 150Kg dupa cel putin 12 luni.

In Romania se gasesc doua varietati ale rasei Mangalita: rosie si blonda.

Unde si cum traieste porcul Mangalita?

Dupa ce rasa a fost considerata aproape disparuta, in anul 1991 existand mai putin de 200 de animale de prasila, efectivul a fost monitorizat permanent de carte Asociatia Nationala a Crescatorilor de Mangalita din Ungaria. Astazi sunt inregistrati peste 15000 de porci Mangalita in Ungaria.

Porcii Mangalita sunt crescuti in ferme de familie specializate in cresterea acestei rase. Ferme de Mangalita exista in toata Ungaria dar, in general, in partea de Est a tarii. La ferme, animalele traiesc in spatii deschise, in paduri, branisti sau in lunci, miscandu-se si balacindu-se in libertate.

Este important sa aiba un adapost sub care sa se refugieze atunci cand este foarte cald sau cand ploua intens. Animalele nu sunt pretentioase, se hranesc cu cerealele care cresc pe terenurile crescatorilor, cu ghinda de stejar, radacini si fructe de padure. Primavara si vara, porcii Mangalita mananca si iarba sau legume. 

Scroafele Mangalita fata 5 - 6 purcei, care primesc un numar de inregistrare pentru a fi urmariti pe toata perioada vietii. Reproducerea porcilor Mangalita este supravegheata de Asociatia Nationala a Crescatorilor de Mangalita din Ungaria.

In Transilvania rasa se creste de aproximativ 200 de ani. In general, este crescut in efective reduse, in gospodariile populatiei. Dupa 1989, rasa a fost apropae abandonata in Romania dar fermierii romani vor acum sa recupereze timpul pierdut si incearca revitalizarea acestei rase cu ajutorul Asociatiei Crescatorilor de Porci Mangalita.

Porcul de Mangalita nu se preteaza pentru cresterea in ferme mari, in sistem intensiv, ci in ferme taranesti cu pana la 100 de capete.

Porcul Mangalita s-a crescut in Romania pana prin anii ’50 ai secolului XX, dupa care, neavand eficienta industriala, a fost lasat uitarii, iar revigorarea rasei s-a facut prin importuri din Ungaria incepand cu anii ’90. 

De ce este carnea de Mangalita atat de speciala?

De la un produs uitat, carnea de Mangalita a ajuns acum sa fie considerata un produs gourmet.

Carnea porcului Mangalita are gust intens, ceea ce aduce aminte de carnea de mistret, si este foarte suculenta.

Chiar daca este foarte grasa, grasimea convinge prin modul de topire foarte delicat, topindu-se la o temperatura semnificativ mai mica decat cea a porcului obisnuit. 

A devenit o delicatesa dorita la masa datorita unor caracteristici nutritionale de neasteptat la o carne de porc.

  • Porcul de Mangalita are un continut de colesterol de 48mg/100g, pe cand carnea porcului din rasa Marele Alb contine 76,9g/100g.
  • Carnea de porc Mangalita contine sub 16% acizi grasi saturati, peste 10% acizi grasi polinesaturati si este o sursa de zinc, cupru, fier si antioxidanti. 

De aceea porcului de Mangalita i se mai spune si “porcul-somon” sau “ulei de masline cu patru picioare”!

Carnea de porc Mangalita este comparata cu carnea de vita Kobe (Wagyu) datorita faptului ca are infiltratii intramusculare de grasime, este frageda si cremoasa.

Se spune ca reteta initiala a salamului de Sibiu continea numai carne de scroafa din rasa Mangalita.

Mangalita se incadreaza in categoria porcilor „de lux”, in care se mai numara porcul vietnamez, porcul iberic, porcul Kunekune din Noua Zeelanda, porcul japonez Kurobuta, porcul italian Cinta Senese sau porcul autohton de Bazna - un metis romanesc de la sfarsitul secolului XIX, dintre scroafa de Mangalita si vierul din rasa Berk.

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs