Jambon Artizanal Patrick Duler Extra Vieux, maturat 50 de luni, intreg, cu os, cca. 12Kg - Maison Duler, Franta

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
MDJEV50100

Greutate aproximativa: 12Kg

Pret/kg: 2200Lei

Producator: Maison Duler, Franta

Info STOC: STOC FURNIZOR


26.40000 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 14.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale

DESCRIERE produs Jambon Artizanal Patrick Duler Extra Vieux, maturat 50 de luni, intreg, cu os, cca. 12Kg - Maison Duler, Franta | Prosciutto si Jambon

Jambon Intreg Artizanal Patrick Duler Extra Vieux, maturat 50 de luni, cu os, cca. 12Kg - Maison Duler, Franta

Declarat «Meilleur jambon du monde» in Barcelona, jambonul Patrick Duler este preparat din carne de porc negru gascon de rasa pura, crescut dupa norme extrem de stricte in sistem agroforestier*. Numai 250 de porci pe an raspund exigentelor calitative impuse de Maison Duler. Sunt selectate cele mai bune pulpe, care permit maturarea indelungata.

*Sistemul agroforestier reprezinta combinatia dintre doua elemente:

  • elementul forestier: plante perene lemnoase (arbori silvici, pomi fructiferi sau arbusti fructiferi);
  • elementul agricol: plante erbacee (cereale, pasune, faneata, culturi anuale de legume).

Fiecare jambon Patrick Duler poarta un numar de identificare care arata data productiei. Aceasta inscriptie se face cu fierul rosu, pe doua laturi.

Maison Duler este singurul producator de jambon care comunica data exacta a „nasterii” jambonului.

Obtinut numai din porci gasconi, sacrificati la varsta de minimum 24 luni, acest jambon pentru cunoscatori, maturat 50 de luni in crama de piatra de la Quercy Blanc, are arome de alune de padure, complexe si persistente, cu textura supla, fondanta si untoasa. Grasimea in acelasi timp crocanta si onctuoasa este o garantie a calitatii carnii.  

  • Ingrediente: pulpa de porc gascon, sare.
  • Origine: Quercy Blanc, Sud-Ouest
  • Maturare: min. 50 de luni
  • Greutate: cca. 12Kg
  • Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 12,00Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate.
  • Ambalat in cutie din lemn de plop (60 x 23 x 41cm) cu suport din lemn inclus.
  • Pastrare: se pastreaza cateva luni la temperatura camerei, in cutia din lemn si pe suportul din lemn. 
  • Producator: Maison Duler, Franta

Valori Nutritionale (Per 100g/100ml produs)

  • Valoare Energetica: 1690 kJ/404kcal
  • Grasimi: 32 g
  • din care, acizi grasi saturati: 13,3 g
  • Carbohidrati: < 0,5 g
  • din care, zahar: < 0,5 g
  • Proteine: 29,7 g
  • Sare: 4,7 g

Jambon Patrick Duler, printre cele mai bune din lume

«Jambon Patrick Duler Champion du monde» Barcelona 2014

«Le meilleur jambon du monde est français!» Paris Match

Jambonul Extra Vieux se obtine din porci gasconi, sacrificati la minimum 24 de luni, acest jambon pentru cunoscatori, maturat 50 de luni in crama de piatra de la Quercy Blanc, are arome de alune de padure, complexe si persistente, cu textura supla, fondanta si untoasa. Grasimea in acelasi timp crocanta si onctuoasa este o garantie a calitatii carnii.  Cum se alege jambonul:

„Jambonul nostru este maturat de la 20 la 70 de luni. Cu cat este mai vechi cu atat aromele sunt mai intense, mai complexe si mai persistente. Fiecare jambon produs de mine este unic. Alegerea jambonului preferat este numai o chestiune de gust.” Patrick Duler

Fiecare jambon poarta un numar de identificare care arata data productiei. Aceasta inscriptie se face cu fierul rosu, pe doua laturi. Maison Duler este singurul producator de jambon care comunica data excacta de „nastere” a jambonului.

Maturat la ferma

Tot jambonul Maison Duler este produs de Patrick Duler (proprietarul domeniului) in Sud-Vestul Frantei, la ferma proprie: Domaine de Saint-Géry. Situata in plina zona rurala, in centrul regiuniii Querci Blanc, departe de poluare, cu climat ideal pentru matuarea jambonului.  

O rasa de porc de o calitate exceptionala

Jambonul de lux se obtine in primul rand dintr-o rasa de porc de exceptie, Porcul Gascon, crescut timp indelungat intre padure si pasune, hranit natural cu iarba, ghinda, fructe, frunze si ...cereale. Aceasta rasa de porc da o carne bogata in elemente nutritive bune pentru sanatate, in special grasimea de foarte buna calitate, cu virtuti anticolesterol.

Un savoir-faire unic bazat pe timp

Patrick Duler, datorita experiantei acumulate de-a lungul multor ani, a pus la punct o metoda originala de sarare/maturare cu sare naturala de Atlantic, care dureaza doua luni, fara nitrati si fara nitriti. Apoi fiecare jambon este spalat manual cu apa de izvor. Dupa care este manipulat de circa 40 de ori pe parcursul ciclului de maturare si, mai ales, frecat regulat cu Armagnac.

In crama lui Stéphane Derenoncourt (producator de vin) din Bordeaux

Maturare naturala in mai multe pivnite succesive

Numai dupa faza de uscare care este determinanta. Patrick Duler are obsesia maturarii foarte lungi in beciuri si crame cu drojdii indigene, chiar daca aceasta tehnica necesita o atentie zilnica. Acest jambon maturat 50 de luni a trecut succesiv prin trei beciuri de piatra naturala.

Jambon de lux

Si nu ies din beci decat cateva piese lunar dintr-un jambon de exceptie, cu o complexitate aromatica uimitoare care confera o emotie iesita din comun. Jambonul Patrick Duler este unic in felul sau, a fost recunoscut „Cel mai bun jambon din lume” la Barcelona, in cursul unei degustari in orb la concurenta cu cele mai bune marci de jamon iberic. In 2019, Maison Duler a fost recompensata pentru excelenta de catre statul francez, fiind declarata Intreprindere a patrimoniului Viu „Entreprise du Patrimoine Vivant (EPV).

Si este declarata producator Artizanal de Calitate de catre College Culinaire de France.

Cele patru parti principale ale jambonului/jamonului:

  • Nuca mica (la petite noix (fr)/la babilla/contramaza (es)): muschi relativ fara grasime, cu gust intens si note de alune de padure. Corespunde partii anterioare a pulpei, este muschiul care ajuta la mers, fiind partea cea mai dreapta si mai uscata a jambonului.
  • Varful (la pointe (fr)/la punta (es)): este extremitatea superioara a pulpei, care separa nuca mare de nuca mica prin osul soldului, compusa din mai multi muschi seprarati prin vinisoare de grasime, cu accente usor oxidate care amintesc de jamon-ul iberic. 
  • Nuca mare (la grande noix (fr)/la maza(es)): muschiul cel mai mare, cu o carne marmorata si textura onctuoasa, caracteristice jamon-ului iberic, gust persistent si complexitate aroamtica. Este usor de recunoscut, fiind partea laterala cea mai mare a jambonului.
  • Jaretul (le jarret (fr)/el jarrete (es): partea dintre rotula si fluier. Cunoscatorii o considera partea cea mai savuroasa.

Pentru a profita de particularitatile fiecarei parti se recomanda sa se felieze din toate cele patru parti in acelasi timp.

Asociere jambon si vin:

In general, jambonul prefera vinul alb, dar exista o multitudine de variante:

  • Jambonul tanar (20 de luni) se asociaza perfect cu champagne, vin alb sec, vin de Loara (Sancerre), Bourgogne alb (chardonnay).
  • Jambonul maturat (30 - 40 de luni) cere vinuri albe mai „grase”: Chateauneuf du Pape (alb si rosu), Hermitage, vinuri albe cu maceratie, vin Orange, champagne vintage.
  • Jambonul vechi (50 - 60 de luni) se asociaza foarte bine cu vinurile albe oxidative, vinuri maturate sub pelicula de drojdie/flor (vins de voile: Jura, Sherry Fino) sau vinuri vechi de Banyuls, dar si alte vinuri rosii elegante.

Transarea jambonulu

Cutia si suportul din lemn sunt incluse.

Jambonul se livreaza intr-o cutie din lemn care serveste si ca protectie. Jambonul se pastreaza in cutie, la temperatura camerei (acest jambon este sensibil la temeraturi scazute, nu-i place frigul din frigider sau din camera frigorifica, prefera confortul unei camere temperate). Suportul din lemn a fost special conceput pentru el, chiar de catre Patrick Duler, fara elemete de fixare sau piulite, ajutand la intoarcerea jambonului cu usurinta.

Fara nitrati, fara nitriti.

Intrebari si raspunsuri:

  • De ce este jambonul Patrick Duler atat de special? Jambonul Patrick Duler este unic deoarece provine din porcul negru gascon, o rasa veche si rustica, crescut in totala osmosa cu natura, timp de 15 pana la 30 de luni. In plus, jambonul nu contine niciun aditiv chimic (nitrit, nitrat etc) si este disponibil in cantitati foarte limitate. Numai cateva piese ies lunar din beciurile de maturare ale Maison Duler.
  • Care este procesul de producere al jambonului Patrick Duler? Procesul de productie al jambonului Maison Duler este lung si meticulos. Incepe printr-un procedeu original de sarare/maturare cu sare naturala de Atlantic, care dureaza doua luni si exclude toti conservantii potentiali daunatori. Fiecare jambon este apoi spalat individual cu apa de izvor. Ciclul de maturare dureaza de la 20 la 70 de luni in beciuri si crame succesive, iar jambonul este manipulat de aproape patruzeci de ori pe parcursul acestui proces. Jambonul este si frecat in mod regualt cu Armagnac.
  • Cum se degusta jambonul Patrick Duler? Jambonul Patrick Duler este o delicatesa ce se savureaza lent pentru a-i aprecia pe deplin complexitatea aromatica. Se asociaza armonios cu vinuri ca Chateauneuf du Pape (alb sau rosu) sau Hermitage alb, un vin alb cu maceratie sau cu o champagne vintage.
  •  Care este metoda de conservare recomandata pentru jambonul Patrick Duler? Jambonul se livreaza intr-o cutie din lemn care serveste si ca protectie pentru pastrarea in confortul unei camere temperate.
  • Jambonul Patrick Duler contine nitrit sau nitrat? Nu, jambonul Patrick Duler nu contine niciun aditiv chimic, deci nici nitrat si nici nitrit. Procesul de sarare/maturare foloseste numai sare naturala. 
  • Care este specificitatea sarii naturale folosite pentru jambonul Patrick Duler? Sarea naturala din Salies de Béarn folosita la prepararea jambonuli Patrick Duler este o sare de izvor, prezenta natural in Pirinei, de milioane de ani, si existenta la mare adancime in ape de zece ori mai sarate decat apa de mare. Este obtinuta prin simpla evaporare a acestor ape subterane dupa o metoda antica: intr-un vas evaporarea sarii. Acest vechi mod de productie, autentic si traditional, confera acestei sari, 100% naturale si extrem de bogata in oligo-elemente, calitati gustative incomparabile.
  • Care sunt tipurile de jambon Patrick Duler? Maison Duler propune mai multe tipuri de jambon Patrick Duler, fiecare cu propriul timp de maturare si cu propriul pret. Jambonul „Primeur” este maturat 20 de luni, jambonul „Hors d’Âge” este maturat de la 30 la 40 de luni, jambobul „Extra Vieux” este maturat de la 50 la 60 de luni, iar jambonul „Confidentiel” este maturat minimum 70 de luni. Sunt disponibile si optiuni pentru jambon dezosat si jumatati de jambon dezosat.
  • Prin ce se justifica pretul ridicat al jambonului Patrick Duler? Pretul jambonului Patrick Duler reprezinta reflectarea calitatii exceptioanle si a atentiei minutioase acordate la fiecare etapa din procesul de productie. Jambonul Patrick Duler este obtinut din Porc Gascon, o rasa rustica si robusta, cu crestere lenta, crescut in liberatate in padure, pasuni si in sistem agroforestier. Cresterea porcilor gasconi necesita o atentie speciala si un angajament pe termen lung, deoarece cresterea dureaza o perioada de la 15 la 30 de luni, de 3 apana la 5 ori mai mult decat media indutriala. Aceasta perioada prelungita ajuta la dezvoltarea unei carni consistente si savuroase, indispensabila pentru un jambon de exceptie. Procesul de productie al jambonului este o arta in sine. Incepe printr-o procedura originala de sarare/maturare cu sare naturala, care dureaza doua luni si exclude toti conservantii putential nocivi. Acest proces este urmat de un ciclu de afinare care dureaza de la 20 la 70 de luni in beciuri si crame succesive, in care timp fiecare jambon este manipulat de circa patruzeci de ori. Aceasta atentie constanta la detalii si acest devotament garanteaza ca fiecare jambon isi atinge potentialul aromatic maxim. Productia de jambon Patrick Duler este foarte limitata. Numai cateva piese de jambon ies lunar din beciurile de afinare, rezultand un produs rar si cautat. Este o garantie a calitatii si autenticitatii. Complexitatea aromatica a jambonului Patrick Duler si experienta gustativa pe care o ofera sunt inegelabile. Fiecare felie este o explozie de gust, oferind o experienta culinara ce trece cu mult dincolo de simplul consum de alimente.  Este o invitatie la savurarea gustului autentic si la aprecierea luxului simplitatii. Pretul jambonului Patrick Duler este reflectia angajamentului pe care Maison Duler si-l ia pentru a promova excelenta, autenticitatea si calitatea fara compromis. Este mai mult decat un jambon, este o experienta culinara care merita fiecare ban.

Detalii speciale

Origine:
FR
Producator:
Maison Duler, Franta
Info STOC:
STOC FURNIZOR
Greutate aproximativa:
12Kg
Pret/kg:
2200Lei

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs