Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Kobe Wagyu Beef Filet Medaillon BMS 12, Congelat, cca. 160g - Japonia

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
OG255

Greutate aproximativa: 0.16Kg

Pret/kg: 6600Lei

Info STOC: STOC FURNIZOR

Tip Wagyu: Japanese Kobe Wagyu


1.05600 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare Produse Congelate
  • Livrare produse

Descriere produs

Kobe Wagyu Beef Filet Medaillon BMS 12, Congelat, cca. 160g - Japonia

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Filet (muschi) de vita Kobe. Mai mult nu se poate, un muschi file de vita Kobe, intreg si cu cel mai inalt grad de marmorare.

Este o delicatesa extrem de rara. La 400 000 de vite Kobe sacrificate numai 3 - 4 pot ajunge la gradul 12 de marmorare!

Carnea de vita japoneza Kobe este incredibil de frageda, fiind o revelatie culinara. Este considerata cea mai buna carne de vita din lume! Marmorarea excelenta este caracteristica carnii de vita Kobe. Grasimea intramusculara se topeste la 25°C si confera carnii de vita Kobe o consistenta cremoasa specifica. Nu numai ca se topeste in gura, dar papilele sunt inundate de gustul Umami rezultand o experienta gustativa incredibila. Este ceva ce nu poate fi descries, trebuie incercat!

  • Kobe Wagyu Originara din Japonia
  • BMS 12 | A 5: cel mai inalt grad de marmorare!
  • Acest grad de marmorare apare, in medie, la circa 4 vite Kobe anual
  • Perfect marmorat, se topeste in gura
  • Gust umami incredibil 

Mai fraged de atat nu exista: muschi de vita japoneza Kobe Wagyu, se topeste in gura si are gust inimitabil. Muschiul de vita se compune din capul mai gros, partea centrala (cu dimensiunile cele mai uniforme), si coada mai subtire. Este extrem de delicat si fraged, cu textura fina.

Din partea centrala se transeza chateaubriand-ul. Fasonat si fara grasime exterioara, tendoane si pielite, acesta este ideal pentru doua persoane.  

De regula, muschiul de vita vine fara curelusa deoarece aceasta este prea grasa si strica forma frumoasa a filetului, spun gurile rele. Dar nu este chiar asa. In loc de a scoate curelusa pentru gulas, aceasta poate fi fripta la perfectie (intreaga sau portionata in mici “fileuri”. Mai ales cand curelusa provine din carnea excelenta de Japanese Kobe Beef. Deoarece carnea este incredibil de frageda si are gust intens, chiar si curelusa se topeste in gura.

  • Recomandare: muschiul de vita Kobe original se pune direct din frigider in tigaia incinsa. 
  • Crescator: fermieri din Hyogo
  • Origine: Japonia
  • Regiune: Hyogo
  • Rasa: Tajima
  • Alimentatie: iarba, paie de orez, soia, cereale insilozate, porumb, orz, tarate de grau, apa de izvor
  • Maturare: Wet-Aged
  • Transa: Lombara
  • Pregatire: gratar, tigaie
  • Pachet (ambalat in vid): cca. 160g
  • Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 0,16Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate.
  • A se pastra congelat (min. -18OC). Nu se recongeleaza dupa decongelare. 
  • Ambalat de Otto Gourmet, Germania

Filé

Muschiul filé este cea mai frageda si cea mai cautata piesa din carne. In Statele Unite este denumit Tenderloin, iar in Franta se numeste Filet. In Romania, ii spunem oarecum gresit si neexplicit, muschi de vita. Este pozitionat sub muschii spatelui, intr-o zona foarte putin folosita (ajuta animalul la echilibru), de aceea carnea are o textura foarte fina, fara a fi grasa. Numai 2% din carnea de vita este reprezentata de mushiul filé. 

Acest muschi alungit poate fi preparat intr-o multitudine de feluri. Pentru Filet Mignon - care a fost mentionat pentru prima oara sub aceasta forma, in anul 1906, in cartea “The Four Million” de O. Henry - se foloseste coada mai ingusta si mai subtire. Frantuzescul “Mignon” inseamna “mic/dragut”. Tournedos (fr. a intoarce, a se rasuci) sau Medaillon (fr. medalion) sunt taiate din partea centrala cu grosimea uniforma. Sunt oarecum mici, iar forma rotunjita li se da prin bardare (acoperirea marginii cu o felie subtire de slanina si legarea acesteia cu o sfoara). Bucatile taiate din centrul muschiului (cu dimensiuni uniforme) de vita poarta denumirea de Chateaubriand, transa fiind recomandata pentru doua persoane. Datorita sectiunii mari, din capul muschiului de vita se pot obtine felii subtiri de carpaccio.

Tajima - Kobe & Ozaki Beef

Cea mai buna si probabil cea mai scumpa carne de vita din lume provine de la rasa japoneza Tajima Ushi (Tajima = rasa, Ushi = vita neagra). Este o rasa foarte putin cunoscuta, are dimeniuni destul de mici dar este carnoasa, si a fost initial folosita ca animal de povara pe campurile de orez si la minerit, pana acum 150 de ani. Neparasind niciodata regiunea, nicio natiune din afara Japoniei nu a stiut de existenta ei. Wagyu este alt nume binecunoscut al vacilor negre japoneze (Wa = Japonia, gyū = vita).

Deasemenea, religia Budista a interzis consumul carnii de vita, interdictia fiind ridicata oficial in perioada Meji, la finalul secolului XIX. In 1868, odata cu intronarea imparatului Meji, a inceput deschiderea Japoniei catre societatea occidentala. Pe 1.01.1869 Japonia s-a deschis catre vest, prin portul Kobe, denumirea Kobe Beef devenind sinonima cu carnea din rasa de vita Tajima Ushi. 

Totusi, putin stiu ca vita Kobe este una dintre multele rase de vita japoneza. Denumirea Kobe Beef este protejata legal si este rezervata exclusiv pentru rasa neagra Wagyu care provine din prefectura japoneza Hyogo, al carui centru administrativ este orasul-port Kobe. Daca animalele provin din alte prefecturi sau regiuni din Japonia, de exemplu Ozaki Beef, pot purta doar denumirea corespunzatoare.

O raritate absoluta!

Din 400 000 de vite crescute in regiunea Kobe, anual numai 4000 de animale dobandesc certificarea Kobe. Numai carnea animalelor cu BMS 6 sau mai mare capata certificarea Kobe. Din aceste 4000 de vite, statistic exista numai 4 animale a caror carne are BMS 12. Carne mai marmorata de atat nu exista. Grasimea este alba ca zapada, iar fibrele de carne frageda sunt rozalii.

O marmorare care se topeste in gura

Carne de vita Kobe originala provenita de la abatorul certificat EU din Shinnosuke Murakami, de langa Kobe, in Prefectura Hyogo. Rasa de vita Tajima este crescuta in ferme mici din regiunea Kobe. Aici, vitele Wagyu traiesc in libertate timp de opt pana la doisprezece luni, mancand iarba si band apa de izvor. Apoi sunt transferate in grajduri deschise, timp de 20 de luni, si hranite cu un amestec special din paie de orez, soia, cereale insilozate, porumb, orz si tarate de grau. 

Wagyu Beef originala din Japonia poate fi vanduta de numai 281 comercianti din intreaga lume. Aceasta retea este coordonata de “Kobe Beef Marketing & Distribution Promotion Association“ - asociatia furnizorilor de carne de vita japoneza din Prefectura Hyogo. Patru dintre acesti 281 de comercianti se afla in Europa.

Cu cateva exceptii - cativa crescatori din Australia si Europa s-au dedicat cresterii vitelor din rasa Wagyu in ultimii ani - importul rasei pure Wagyu sau a geneticii de Wagyu in UE a fost strict prohibit. Abia in anul 2013 trei abatoare din Japonia au fost certificate conform standardelor de siguranta alimentara si de calitate ale UE astfel incat carnea de vita Wagyu sa poata fi exportata in Vest.

Detalii speciale

Info STOC:
STOC FURNIZOR
Greutate aproximativa:
0.16Kg
Pret/kg:
6600Lei
Tip Wagyu:
  • Japanese Kobe Wagyu

Informatii Utile

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul produsului.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs