Kobe Wagyu Tri Tip BMS 10, Congelata, cca. 2,5Kg - Australia

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
OG50797

Greutate aproximativa: 2.5Kg

Pret/kg: 990Lei

Tip Produs: CONGELAT

Info STOC: STOC FURNIZOR

Tip Wagyu: Japanese Kobe Wagyu


2.47500 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare Produse Congelate/Refrigerate
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale

DESCRIERE produs Kobe Wagyu Tri Tip BMS 10, Congelata, cca. 2,5Kg - Australia | Carne si Preparate din Carne

Kobe Wagyu Tri Tip BMS 10, Congelata, cca. 2,5Kg - Australia

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Tri tip (coada chiulotei) este o transa aflata intre sold si nuca. Este formata numai din carne macra, este frageda si este ideala pentru brezat, tigaie sau gratar. Culoarea rosie si structura excelenta ii confera nu numai aspect placut ci si gust delicios si textura onctuoasa.

  • Original Kobe Wagyu din Japonia
  • Marmorare incredibil de fina
  • Gust umami intens
  • Crescator: fermieri din Hyogo
  • Origine: Japonia
  • Regiune: Hyogo
  • Rasa: Tajima Wagyu
  • Alimentatie: iarba, paie de orez, soia, siloz din borhot de bere, porumb, orz, tarate de grau, alge marine inclusiv iarba de mare, pudra de carbune activ, apa de izvor.
  • Transa: Pulpa
  • Pregatire: gratar, tigaie, sous-vide
  • Pachet (ambalat in vid): cca. 2,5Kg
  • Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 2,5Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate
  • A se pastra congelat (min. -18OC).
  • Ambalat de Otto Gourmet, Germania

TRI TIP

Tri tip este o transa speciala si a fost intotdeauna asa. Este foarte apreciata pentru fragezime si suculenta. In Germania se numeste “Bürgermeisterstück” sau “Pastorenstück”, in Austria este cunoscuta ca “Hüferschwanzel" sau "Hieferschwanzel”, iar in Argentina i se spune “Maminha”. 

A fost “inventata” in patria steak-ului par excellence - SUA! In periaoda anilor 1950, macelarul american Bob Schutz a descoperit tri tip-ul mai mult sau mai putin din intamplare. Schutz a observat ca avea in stoc prea multa carne de vita tocata si carne pentru friptura la cuptor, dar nu avea steak-uri. Dar nevoia ii invata pe oameni, asa ca Bob Schutz nu a mai tocat muschiul dintre sold si nuca, ci la preparat la gratar. L-a asezonat cu sare, piper si pudra de usturoi, iar gustul placut si fragezimea acestuia a surprins pe toata lumea. Trip Tip se nascuse!

Deoarece Bob Schutz este originar din Santa Maria, California, piesa mai este cunoscuta si ca Santa Maria Tri Tip. Piesa vine perfect in completarea Sfintei Treimi a barbecue-ului american: brisket (cap de piept), pulled pork (spata de porc coapta lent la fum cald si desfacuta in fasii) si ribs (coaste).  

Tri Tip se compune exclusiv din carne macra infiltrata cu vinisoare de grasime. Datorita acestei grasimi, si cand este preparata adecvat, aceata piesa devine incredibil de gustoasa. Exista numai doua Tri Tip Steak-uri per animal si, pe langa gustul intens, au si o forma distincta care seamana cu inotatoarea dorsala a rechinului.

Cum se gateste Tri Tip

Este o piesa foarte versatila. Poate fi rumenita rapid, brezata sau gatita sous-vide. Dar fripta rapid pe gratar, si apoi lasta putin sa se odihneasca, este chiar mai gustoasa. 

Recomandari de preparare:

  1. Se lasa la dezghetat in frigider. Carnea de Kobe Wagyu nu se tempereaza, ci se pune direct din frigider pe gratar, deoarece grasimea intramusculara se incepe sa se topeasca la temperatura camerei.
  2. Se taie carnea in cuburi mari care se pun pe frigarui.
  3. Se asezoneaza generos cu sare pe toate partile si se lasa 30 de minute. Se scutura apoi sarea in exces.
  4. Se frige carnea pe gratarul fierbinte, cate 2 - 3 minute pe fiecare parte.
  5. Se pun frigaruile intr-un bol si se ung bine cu chimichurri (sos argentinian pentru friptura, cu verdeturi, usturoi, ulei de masline, otet si ardei iute). Se lasa acoperite timp de 10 minute.
  6. Se scoate carnea de pe frigarui si se savureaza.

Original Kobe Beef

Original Japanese Kobe Beef este incredibil de frageda si o veritabila revelatie culinara. Este considerata cea mai buna carne de vita din lume! Carnea de vita Kobe se caracterizeaza prin marmorarea incomparabila. Grasimea intramusculara incepe sa se topeasca la 25oC si confera carnii de vita Kobe o consistenta cremoasa neintalnita la alta carne de vita. Nu numai ca se topeste in gura, dar este si o explozie de gust care invaluie papilele cu gustul umami. Este o experienta ce nu se poate descrie, trebuie incercata!

O marmorare care se topeste in gura

Carne de vita Kobe originala, provenita de la abatorul certificat EU din Shinnosuke Murakami, de langa Kobe, in Prefectura Hyogo. Rasa de vita Tajima este crescuta in ferme mici din regiunea Kobe. Aici, vitele Wagyu traiesc in libertate timp de opt pana la doisprezece luni, mancand iarba si band apa de izvor. Apoi sunt transferate in grajduri deschise, timp de 20 de luni, si hranite cu un amestec special din paie de orez, soia, cereale insilozate, porumb, orz si tarate de grau. 

Wagyu Beef originala din Japonia poate fi vanduta de numai 281 comercianti din intreaga lume. Aceasta retea este coordonata de “Kobe Beef Marketing & Distribution Promotion Association“ - asociatia furnizorilor de carne de vita japoneza din Prefectura Hyogo. Patru dintre acesti 281 de comercianti se afla in Europa.

Cu cateva exceptii - cativa crescatori din Australia si Europa s-au dedicat cresterii vitelor din rasa Wagyu in ultimii ani - importul rasei pure Wagyu sau a geneticii de Wagyu in UE a fost strict prohibit. Abia in anul 2013 trei abatoare din Japonia au fost certificate conform standardelor de siguranta alimentara si de calitate ale UE astfel incat carnea de vita Wagyu sa poata fi exportata in Vest.

Tajima - Kobe & Ozaki Beef

Cea mai buna si probabil cea mai scumpa carne de vita din lume provine de la rasa japoneza Tajima Ushi (Tajima = rasa, Ushi = vita neagra). Este o rasa foarte putin cunoscuta, are dimeniuni destul de mici dar este carnoasa, si a fost initial folosita ca animal de povara pe campurile de orez si la minerit, pana acum 150 de ani. Neparasind niciodata regiunea, nicio natiune din afara Japoniei nu a stiut de existenta ei. Wagyu este alt nume binecunoscut al vacilor negre japoneze (Wa = Japonia, gyū = vita).  

Deasemenea, religia Budista a interzis consumul carnii de vita, interdictia fiind ridicata oficial in perioada Meji, la finalul secolului XIX. In 1868, odata cu intronarea imparatului Meji, a inceput deschiderea Japoniei catre societatea occidentala. Pe 1.01.1869 Japonia s-a deschis catre vest, prin portul Kobe, denumirea Kobe Beef devenind sinonima cu carnea din rasa de vita Tajima Ushi.  

Totusi, putin stiu ca vita Kobe este una dintre multele rase de vita japoneza. Denumirea Kobe Beef este protejata legal si este rezervata exclusiv pentru rasa neagra Wagyu care provine din prefectura japoneza Hyogo, al carui centru administrativ este orasul-port Kobe. Daca animalele provin din alte prefecturi sau regiuni din Japonia, de exemplu Ozaki Beef, pot purta doar denumirea corespunzatoare.

Detalii speciale

Tip Produs:
CONGELAT
Info STOC:
STOC FURNIZOR
Greutate aproximativa:
2.5Kg
Pret/kg:
990Lei
Tip Wagyu:
  • Japanese Kobe Wagyu

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs