Koji-Rice, malt de orez inoculat cu spori koji, 700g - Japonia

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
PALNISKOJK

Producator: Aichi

Info STOC: STOC FURNIZOR


14000 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 14.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale

DESCRIERE produs Koji-Rice, malt de orez inoculat cu spori koji, 700g - Japonia | Ingrediente Japoneze

Koji-Rice, malt de orez inoculat cu spori Koji-Kin, 700g - Japonia

Koji de orez este orez partial gatit la abur, inoculat cu culturi de Aspergillus Oryzae (Koji-Kin), un mucegai nobil foarte apreciat in Japonia. Aceasta ciuperca microscopica elibereaza enzimele ce fermenteaza orezul prin descompunerea glucidelor (amidonul se transforma in zahar) si a proteinelor (in aminoacizi, care sunt baza gustului umami).

Producerea de koji necesita adaugarea sporilor in cerealele fierte. Cerealele sunt apoi transferate pe tavi din lemn si se lasa la fermentat, intr-un mediu cald si umed, timp de 48 de ore sau chiar mai mult, pentru a permite acestui mucegai nobil sa se dezvolte pe toata suprafata.  

Este considerat un malt sau o cultura starter de cea mai buna calitate pentru fermentarea alimentelor.

Koji este special pentru ca digera amidonul si proteinele si le descompune in zaharuri si aminoacizi, potentand gustul umami.

Koji-rice este un ingredient ce initiaza procesul de fermentare a alimentelor. Miso se produce amestecand koji de orez cu boabele de soia gatite la abur, cu adaos de sare si apa, provocand astfel fermentarea boabelor de soia si transformand amestecul intr-o pasta consistenta cu note dulcege si sarate, savuroasa si cu gust umami caracteristic.

Koji de orez confera profunzime gustului preparatelor si potenteaza gustul umami.

Acest koji de orez uscat ajuta la producerea de shio koji (koji sarat), un condiment bogat in umami din ce in ce mai apreciat de catre bucatarii din intreaga lume. Fragezeste fibrele alimentelor si le potenteaza gustul umami. Se amesteca 250g - 300g de koji de orez cu 80g - 100g de sare si 500ml de apa si se lasa amestecul la fermentat timp de doua saptamani, la temperatura camerei, amestecand zilnic pentru omogenizare, pana se obtine o pasta consistenta si usor granuloasa, sarata si cu un usor gust de miso. Se pastreaza la frigider. Pasta „shio koji” se poate folosi ca substitut de sare, inlocuind o lingurita de sare cu doua lingurite de shio koji. Se poate folosi si pentru a marina carne, peste, legume sau pentru a inlocui sosul de soia.

Pentru a marina care si peste, dupa ce au bine uscate pe suprafata, se pun intr-un saculet cu inchidere zip si se adauga shio koji, repartizand bine amestecul in saculat astfel inact carnea sau pestele sa fie bine impregnate. Se inchide saculetul.

  • Pentru o vrabioara de 250g se adauga doua linguri de shio koi si se lasa sa se macereze la rece timp de 1 ora.
  • Penru 200g de file de peste se adauga doua linguri de shio koji si se lasa sa se macereze la rece timp de 1 ora.

 

  • Ingrediente: orez, aspergillus oryzae.  
  • Origine: Aichi, Japonia.
  • Pachet: 700g
  • A se pastra in loc uscat, racoros, ventilat si lipsit de lumina. Dupa deschidere se pastreaza in frigider intr-un recipient ermetic.

Detalii speciale

Origine:
JP
Producator:
Aichi
Info STOC:
STOC FURNIZOR

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs