Kyushu (Kagoshima) Wagyu Tenderloin A5, Muschi File (Muschi de Vita), Congelat, cca. 4,2Kg - Japonia

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
OG40980

Greutate aproximativa: 4.2Kg

Pret/kg: 1980Lei

Tip Produs: CONGELAT

Info STOC: STOC FURNIZOR


8.31600 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare Produse Congelate/Refrigerate
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale

DESCRIERE produs Kyushu (Kagoshima) Wagyu Tenderloin A5, Muschi File (Muschi de Vita), Congelat, cca. 4,2Kg - Japonia | Wagyu Beef

Kyushu (Kagoshima) Wagyu Tenderloin A5, Muschi File (Muschi de Vita), Congelat, cca. 4,2Kg - Japonia

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Kagoshima este capitala prefecturii Kagoshima aflata pe litoralul insulei Kyushu. Aici, vacile Wagyu traiesc intr-un mediu privilegiat, cu soare, pajisti naturale si temperatura tropicala. 

Muschiul file este cea mai frageda piesa din carnea de vita. Culoarea rosie si structura excelenta ii confera nu numai aspect placut cu si gust delicios si textura onctuoasa. Una dintre cele mai prestigioase piese din carne existente. Make no mistake, it doesn't get any better than this! The absolute best of the best.

Numai carcasele clasificate minimum Grade 4 (A4, B4) sunt stampilate cu stampila “Kagoshima Beef”.

La fiecare 5 ani, in Japonia se tine concursul Best Beef Olympics, iar Kagoshima a castigat Medalia de Aur in anul 2017 si in 2022.

Kagoshima A5 Wagyu este in topul carnii de vita din Japonia si deci din lume.

Carnea Wagyu Kagoshima se caracterizeaza prin consistenta, gust delicios si savoarea cu accente de nuca de cocos. I se mai spune si “Sakura Wagyu”.

  • Cea mai buna transa din cea mai buna carne de vita: Wagyu A5
  • Selectie manuala
  • Frageda
  • Suculenta
  • Gust Umami

Metoda de gatit recomandata: pentru muschiul file de Wagyu A5, taiat felii de circa 2 - 3cm, se recomanda intai marinarea uscata: se sareaza carnea din abundenta pe toate partile, se aseaza feliile de carne una langa cealalta intr-o tava cu gratar, si se da la frigider timp de 24 de ore (sarea se topeste si este apoi absorbita in carne).

Marinarea uscata este recomandata pentru toate tipurile de steak nematurate uscat (dry-aged): este un fel de maturare uscata rapida. Apoi se rumeneste carnea indirect (reverse sear): se incalzeste cuptorul cu ventilaor la 110oC, se pune carnea pe un gratar si se introduce in cuptor pana cand temperatura din centrul termic ajunge la 55oC (este necesar un termometru pentru carne), circa 30 - 45 de minute. Apoi se scoate carnea din cuptor si se lasa la odihnit timp 7 - 10 minute. Se rumeneste intr-o tigaie sau pe gratar, la temperatura medie-ridicata, timp de 1 minut pe fiecare parte. Se serveste pe farfurii incalzite (800C).  

  • Crescator: Ferme de Familie
  • Origine: Japonia
  • Regiune: Kagoshima
  • Rasa: Japanese Kuroge (Black Cattle)
  • Transa: Lombara
  • Pregatire: gratar, tigaie
  • Pachet (ambalat in vid): cca. 4,2Kg
  • Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 4,2Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate.
  • A se pastra congelat (min. -18OC).
  • Producator: Starzen, Japonia

Filé

Muschiul filé este cea mai frageda si cea mai cautata piesa din carne. In Statele Unite este denumit Tenderloin, iar in Franta se numeste Filet. Este pozitionat sub muschii spatelui, intr-o zona foarte putin folosita (ajuta animalul la echilibru), de aceea carnea are o textura foarte fina, fara a fi grasa. Numai 2% din carnea de vita este reprezentata de mushiul filé.

Acest muschi alungit poate fi preparat intr-o multitudine de feluri. Pentru Filet Mignon - care a fost mentionat pentru prima oara sub aceasta forma, in anul 1906, in cartea “The Four Million” de O. Henry - se foloseste coada mai ingusta si mai subtire.

Frantuzescul “Mignon” inseamna “mic/dragut”. Tournedos (fr. a intoarce, a se rasuci) sau Medaillon (fr. medalion) sunt taiate din partea centrala cu grosimea uniforma. Sunt oarecum mici, iar forma rotunjita li se da prin bardare (acoperirea marginii cu o felie subtire de slanina si legarea acesteia cu o sfoara).

Bucatile taiate din centrul muschiului (cu dimensiuni uniforme) de vita poarta denumirea de Chateaubriand, transa fiind recomandata pentru doua persoane. Datorita sectiunii mari, din capul muschiului de vita se pot obtine felii subtiri de carpaccio. 

Ce inseamna „Grade A5”

Numai carnea de vita Wagyu de cea mai buna calitate primeste calificativul A5. Japan Meat Grading Association claseaza carnea de vita Wagyu in functie de cinci criterii:

  • Beef Marbling Standard (BMS): calitatea marmorarii
  • Beef Fat Standard: cantitatea de grasime si stralucirea acesteia
  • Beef Color/Brightness Standard: culoarea/stralucirea carnii
  • Firmness and Texture: fermitate si textura
  • Yield: randament (cantitatea de carne raportata la greutatea totala a carcasei, cu cat e mai mare randamentul cu atat mai putin este necesara fasonarea carnii). Randamentul se clasifica in trei trepte, de la A la C, iar A reprezinta cel mai bun randament.

Celelate patru criterii sunt clasificate pe o scala de la 1 la 5. Carnea de vita Wagyu, pentru a ajunge la gradul A5, trebuie sa fie „Grade A” in ceea ce priveste randamentul si „Grade 5” la toate celelelte patru criterii.

Pentru clasificare, pe langa randament, se adopta cel mai mic punctaj din cele patru categorii. Cu alte cuvinte, chiar daca s-a acordat gradul 5 pentru marmorare, culoare/stralucire si fermitate/textura, iar grasimea a primit gradul 4, carnea va fi clasificata ca Grade 4. Deci, cel mai mic punctaj acordat oricaruia dintre cele patru criterii devine punctajul final acordat calitatii carnii respective. Sistemul de notare complet, cu 15 criterii (folosind o combinatie a celor doua elemente mentionate mai sus) asigura indicatia clara a calitatii carnii de vita Wagyu si a randamentului acesteia. Modul de clasificare a calitatii carnii, in Japonia, este extrem de sever.

Detalii speciale

Tip Produs:
CONGELAT
Info STOC:
STOC FURNIZOR
Greutate aproximativa:
4.2Kg
Pret/kg:
1980Lei

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs