+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Le guide culinaire: Aide-mémoire de cuisine pratique - Auguste Escoffier
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Le guide culinaire: Aide-mémoire de cuisine pratique - Auguste Escoffier

Matfer 816003

 

Pret: 190,00 Lei

*Pretul include TVA

In stoc
+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Le guide culinaire: Aide-mémoire de cuisine pratique - Auguste Escoffier

In limba franceza.

 

August Escoffier (1846 – 1935) a fost la originea simplificarii menu-ului si a pus bazele bucatariei lejere. Primul bucatar care a primit Legiunea de Onoare pentru meritul de a fi ambasador al artei culinare franceze in lume. Este precursor al bucatariei moderne si toti chefii de astazi inca se raporteaza la opera lui.

 

O noua editie a celebrului ghid, opera de referinta pentru toti bucatarii atat incepatori cat si profesionisti. Referinta practica, aceasta carte contine peste 5000 de retete, de la sosuri pana la deserturi.

Auguste Escoffier. De ce atata prestigiu? Deoarece el reprezinta baza bucatariei insisi – cei mai renumiti bucatari au trecut prin “scoala Escoffier” – toti fiind astazi garantii respectarii traditiei culinare franceze. Revolutionar la inceputul secolului XX, clasic la inceputul secolului XXI, si mereu in pas cu evolutia gustului si a societatii in general.

Publicat in versiune integrala, Le Guide Culinaire, ar putea surprinde putin cititorii: nu are nicio fotografie, niciun artificiu de pus in pagina, prezentarea este de inceput de secol XX, similara cu cea din primele editii, eficace si clara. Cu peste 5000 de retete grupate in functei de preparat: sosuri, peste, fripturi, savorys (gustari) diverse si variate – crochete cu camembert, tartine cu papara de oua, canapés – pateuri si terrine, supe, compoturi, dulceturi, preparate de baza si antreuri, chiar si sandwich-uri… O biblie de bucatarie practica sau festiva (preparatele din vanat sunt tratate pe larg).

Le Guide Culinaire, un best seller al Secolului XX, evidentiaza convingerea profunda a acestui maestru al gastronomiei: bucataria este, si nu va inceta niciodata sa fie, o arta!

Detalii:

  • Legata: 946 pagini
  • Format: 186 x 263 mm
  • Editura : FLAMMARION, Franta
  • Limba: Franceza
  • Anul publicarii: 2009

 

Nicio postare gasita

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Clientii care au Cumparat acest Produs au mai Cumparat si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie
Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115