+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Lecitina de Soia, 2 Kg - SOSA
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Lecitina de Soia, 2 Kg - SOSA

SOSA 59000013

 

Pret: 390,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Lecitina de Soia, 2 Kg - SOSA

Lecitina de Soia - Origine Vegetala, Extract din proteina de soia.

Lecitina a fost descoperita, in primul rand, in galbenusul de ou. Acum, poate fi obtinuta ca derivat din soia. Principala functie a lecitinei este de emulsifiere (de exemplu, lecitina din galbensul de ou ne permite sa obtinem maioneza care este o emulsie de apa in ulei).

Lecitina este folosita in toata lumea ca emulgator pentru ciocolata.

Poate fi folosit si ca agent de spumare si aerare. 

Lecitina Sosa nu disperseaza in medii reci sau calde, nici in medii alcoolice, acide, sarate sau dulci.

In medii grase, se hidrateaza bine si se poate obtine spuma aerata din ulei incalzit la aproximativ 60oC. 

Lecitina trebuie utilizata in cantitati adecvate deoarece, daca se adauga o cantitate mai mare, nu se va obtine mai multa spuma ci gustul va fi afectat, iar culoarea va deveni galbuie si neclara. 

Pentru a realiza spume aerate trebuie sa avem in vedere urmatoarele:

  • Dozarea aproximativa este de 5 pana la 8 g per litru (desi cantitatea poate fi crescuta fara dificultate)
  • Pentru realizarea spumelor aerate este nevoie de blender care va fi introdus numai pe jumatate in lichid pentru a incorpora cat mai mult aer
  • Recipientul folosit pentru aceasta tehnica este foarte important.
  • Odata obtinuta spuma, se lasa un minut sa se stabilizeze si sa dobandeasca textura finala.
  • Cu cat este mai mult lichid cu atat spuma va fi de mai buna calitate.

 Pentru retetele la care se foloseste sifonul trebuie tinut cont de urmatoarele:

  • Lecitina singura nu este un agent de aerare si are nevoie de un hidrocoloid (GelEspesa, Instantgel).
  • Ajuta la incorporarea uleiului intr-un sifon (pana la 80%).

 Ca emulgator:

  • Emulsie buna cu aceeasi cantitate de ulei si apa.
  • Nu tolereaza temperaturile ridicate.

Utilizari: spume aerate, inghetata

Dozaj

Utilizare

Proprietati

5-8 g/l

Se amesteca la rece si se mixeaza pentru a incorpora aer.

-Uneste moleculele de grasime cu moleculele de apa.

-Faciliteaza incorporarea aerului in amestec.

Adaugat in exces poate afecta aroma.

Ingrediente: lecitina de soia (E322).

 A se pastra la loc uscat si racoros.

 Cutie: 2 Kg

 Producator: SOSA Modern Gastronomy, Spania

Retete cu Lecitina de soia:

 Spuma Aerata de Lamaie     

  •  250 g Suc de lamaie                          
  •  50 g    Sirop 50%                               
  •  2g Lecitina de Soia Sosa                          

 Spuma Aerata de Trandafiri

  •  500g   Apa mineral plata
  •  5 picaturi de ulei esentia de trandafiri Sosa  
  •  3g Lecitina de Soia Sosa

Nicio postare gasita

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Clientii care au Cumparat acest Produs au mai Cumparat si:

  Pret: 299,00 Lei

  Pret: 590,00 Lei

Recomandari - Produse din aceeasi Categorie

  Pret: 39,00 Lei

  Pret: 49,00 Lei

  Pret: 115,00 Lei

  Pret: 460,00 Lei

Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115