Lecitina de Soia, 500 g - SOSA

DISPONIBIL LA COMANDA -
SOSA 59000016 (23316)

129 Lei cu TVA

Lecitina de Soia, 500 g - SOSA Origine Vegetala: Extract din proteina de soia. Lecitina a fost descoperita, in primul rand, in galbenusul de ou. Acum, poate fi obtinuta ca derivat din soia. Principala functie a lecitinei este de emulsifiere (de exemplu, lecitina din galbensul de...
+

Lecitina de Soia, 500 g - SOSA

Origine Vegetala: Extract din proteina de soia.

Lecitina a fost descoperita, in primul rand, in galbenusul de ou. Acum, poate fi obtinuta ca derivat din soia. Principala functie a lecitinei este de emulsifiere (de exemplu, lecitina din galbensul de ou ne permite sa obtinem maioneza care este o emulsie de apa in ulei).

Lecitina este folosita in toata lumea ca emulgator pentru ciocolata.

Poate fi folosit si ca agent de spumare si aerare. 

Lecitina disperseaza in medii reci sau calde, in medii alcoolice, acide, sarate sau dulci.

In medii grase, se hidrateaza bine si se poate obtine spuma aerata din ulei incalzit la aproximativ 60oC. 

Lecitina trebuie utilizata in cantitati adecvate deoarece, daca se adauga o cantitate mai mare, nu se va obtine mai multa spuma ci gustul va fi afectat, iar culoarea va deveni galbuie si neclara. 

Pentru a realiza spume aerate trebuie sa avem in vedere urmatoarele:

  •  Dozarea aproximativa este de 5 pana la 8 g per litru (desi cantitatea poate fi crescuta fara dificultate)
  •  Pentru realizarea spumelor aerate este nevoie de blender care va fi introdus numai pe jumatate in lichid pentru a incorpora cat mai mult aer
  •  Recipientul folosit pentru aceasta tehnica este foarte important.
  •  Odata obtinuta spuma, se lasa un minut sa se stabilizeze si sa dobandeasca textura finala.
  •  Cu cat este mai mult lichid cu atat spuma va fi de mai buna calitate.

 Pentru retetele la care se foloseste sifonul trebuie tinut cont de urmatoarele:

  •  Lecitina singura nu este un agent de aerare si are nevoie de un hidrocoloid (GelEspesa, Instantgel).
  •  Ajuta la incorporarea uleiului intr-un sifon (pana la 80%).

Ca emulgator:

  •  Emulsie buna cu aceeasi cantitate de ulei si apa.
  •  Nu tolereaza temperaturile ridicate.

Utilizari: spume aerate, inghetata

Dozaj

Utilizare

Proprietati

5-8 g/l

Se amesteca la rece si se mixeaza pentru a incorpora aer.

-Uneste moleculele de grasime cu moleculele de apa.

-Faciliteaza incorporarea aerului in amestec.

Adaugat in exces poate afecta aroma.

Ingrediente: lecitina de soia (E322).

 A se pastra la loc uscat si racoros.

 Cutie: 500 g

Producator: SOSA Modern Gastronomy, Spania

Retete:

 Spuma Aerata de Lamaie     

  •  250 g Suc de lamaie                          
  •  50 g    Sirop 50%                               
  •  2g Lecitina de Soia Sosa                                     

 Spuma Aerata de Trandafiri  

  •  500g   Apa mineral plata
  •  5 picaturi de ulei esentia de trandafiri Sosa  
  •  3g Lecitina de Soia Sosa

Pretul produselor, afisat in pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier sau TNT).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucratoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "DISPONIBIL LA COMANDA", timpul de livrare poate sa fie mai mare de 3 zile (lucratoare). Aceasta informatie va fi furnizata odata cu confirmarea telefonica a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • in Bucuresti - 20 lei
  • in tara (in toate localitatile din tara) - 25 lei

Cost expediere TNT:

  • in Bucuresti - 30 lei
  • in tara (in toate localitatile din tara) - 40 lei

Pentru BUCURESTI si Ilfov exista posibilitatea livrarii in aceeasi zi, alegand serviciul Express Loco (Fan Courier). Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteti obtine la unul dintre urmatoarele numere de telefon:

- 0723 179 259 / 031 431 1115.

  

AVANTAJE

Profita de Reduceri