Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Makoto Fullblood Wagyu Chateaubriand, Congelat, cca. 500g - Germania

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
OG350

Greutate aproximativa: 0.5Kg

Pret/kg: 1562Lei

Info STOC: STOC FURNIZOR

Tip Wagyu: German Wagyu


78100 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare Produse Congelate
  • Livrare produse

Descriere produs

Makoto Fullblood Wagyu Chateaubriand, Congelat, cca. 500g - Germania

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Chateaubriand este partea centrala a muschiului de vita.

Muschiul file este cea mai frageda piesa din carnea de vita. Culoarea rosie si structura excelenta ii confera nu numai aspect placut cu si gust delicios si textura onctuoasa.

  • Selectie manuala
  • Cantitate limitata
  • Se topeste in gura 
  • Crescator: Makoto Wagyu
  • Origine: Germania
  • Regiune: Vogelsberg
  • Rasa: FullBlood Wagyu
  • Alimentatie: Furaje naturale din productie proprie
  • Varsta de sacrificare: 36 de luni
  • Transa: Lombara
  • Pregatire: gratar, tigaie 
  • Pachet (ambalat in vid): cca. 500g
  • Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 0,50Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate.
  • A se pastra congelat (min. -18OC).
  • Ambalat de Otto Gourmet, Germania

Filé

Muschiul filé este cea mai frageda si cea mai cautata piesa din carne. In Statele Unite este denumit Tenderloin, iar in Franta se numeste Filet. Este pozitionat sub muschii spatelui, intr-o zona foarte putin folosita (ajuta animalul la echilibru), de aceea carnea are o textura foarte fina, fara a fi grasa. Numai 2% din carnea de vita este reprezentata de mushiul filé.

Acest muschi alungit poate fi preparat intr-o multitudine de feluri. Pentru Filet Mignon - care a fost mentionat pentru prima oara sub aceasta forma, in anul 1906, in cartea “The Four Million” de O. Henry - se foloseste coada mai ingusta si mai subtire.

Frantuzescul “Mignon” inseamna “mic/dragut”. Tournedos (fr. a intoarce, a se rasuci) sau Medaillon (fr. medalion) sunt taiate din partea centrala cu grosimea uniforma. Sunt oarecum mici, iar forma rotunjita li se da prin bardare (acoperirea marginii cu o felie subtire de slanina si legarea acesteia cu o sfoara).

Bucatile taiate din centrul muschiului (cu dimensiuni uniforme) de vita poarta denumirea de Chateaubriand, transa fiind recomandata pentru doua persoane. Datorita sectiunii mari, din capul muschiului de vita se pot obtine felii subtiri de carpaccio.

De ce este special Makoto Wagyu?

Trasaturile genetice specifice reprezinta baza marmorarii carnii de Wagyu la care se adauga gustul, finetea si suculenta exceptionale. Aceste proprietati fac din carnea de vita Wagyu cea mai exclusivista carne din lume. Vitele Wagyu cu varsta intre 30 si 36 de luni dau o carne cu marmorare optima, iar Makoto le acorda animalelor acest timp de crestere pentru a obtine marmorarea ideala. Rezultatul vorbeste de la sine!

Rasa

Vitele Wagyu Full-Blood sunt inregistrate in Registrul genealogic din Germania. Fiecare animal are un pedigree care ajuta la trasabilitatea originii animalului pana in Japonia. Incrucisari se pot face iar si iar dar nu se va mai obtine rasa pura din nou!

Crestere

Dupa fatare, vitelul este alaptat de propria mama pana la varsta de 7 - 8 luni. Dupa intarcare, animalele sunt hranite cu cereale, fan si siloz de iarba.

Regiune

Vitele makoto Wagyu cresc in parcul natural "Hoher Vogelsberg" - cel mai vechi parc natural din Germania, caracterizat de pasunile verzi si vegetatia bogata, fiind considerat un “plaman verde”. 

Alimentatie

Pe langa genetica, alimentatia este un criteriu decisiv. Makoto foloseste experienta renumitilor crescatori de Wagyu din America si Australia, adaptand-o la conditiile regionale. Vitele sunt hranite numai natural, nutretul provenind din propriile culturi, avand in vedere disponibilitatea regionala si echilibrul ecologic.

Sacrificarea

Vitele Makoto Wagyu sunt sacrificate numai in jurul varstei de 36 de luni, pentru a le da timp sa formeze acea marmorare deosebita. Sacrificarea cu blandete si fara stresarea animalelor este extrem de importanta. Animalele odihnite si nestresate dau o carne optima pentru maturat si extrem de frageda. De aceea Makoto se ocupa de tot, de la nastere si crestere pana la sacrificare, maturare si transare.

Detalii speciale

Info STOC:
STOC FURNIZOR
Greutate aproximativa:
0.5Kg
Pret/kg:
1562Lei
Tip Wagyu:
  • German Wagyu

Informatii Utile

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul produsului.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs