+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Malai Integral Rosso del Ticino, pentru Mamaliga, 500 g - Paolo Bassetti, Elvetia
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Malai Integral Rosso del Ticino, pentru Mamaliga, 500 g - Paolo Bassetti, Elvetia

BOS 21488

 

Pret: 60,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Malai Integral Rosso del Ticino, pentru Mamaliga, 500 g - Paolo Bassetti, Elvetia

Malai integral din porumb rosu cultivat in Ticino, soiul "Rosso del Ticino". Selectionat de Pro Specie Rara (Fundatia Elvetiana pentru Conservare Diversitatii Genetice).

Porumbul Rosso Ticino este un vechi soi local din regiunea Ticino, aproape disparut, foarte slab productiv dar savuros, conservat de Pro Specie Rara. Constatand caracteristicile gustative excelente, s-a decis reintroducerea in Ticino a acestui soi de porumb pentru mamaliga.

Semintele originale ale porumbului Rosso Ticino au fost recuperate, de catre Pro Specie Rara in anii 70-80, de la taranii batrani care il mai cultivau pentru consumul propriu.

Spre deosebire de hibrizii care se gasesc astazi in comert, porumbul Rosso del Ticino este un soi original, pur, cu caracteristici organoleptice unice. Coaja boabelor este rosie, iar miezul este galben.

Proiectul reintroducerii soiului a inceput in anul 2002. In primii ani obiectivul a fost producerea semintelor de calitate pentru asigurarea caracteristicilor originale. Din 2004 a inceput adevarata cultivare pentru producerea de malai de calitate pentru mamaliga.

Pentru a valoriza la maximum potentialul istorico-cultural asociat acestui soi stravechi de porumb, s-a decis ca producerea si procesarea acestui soi de porumb sa se faca respectand in tocmai traditia si tipicitatea produsului:

  • Cultivat in ferma biologica ticineza Terreni alla Maggia, fara OMG!
  • Recoltarea se face sub forma de stiuleti pentru a permite trierea manuala si incheierea uscarii pe stiulete;
  • Macinarea integrala a boabelor (tipica pentru Ticino, confera cea mai buna valoare nutritiva);
  • Se comercializeaza urmand strict mesajul unui produs natural si conceptul de produs local/traditional (marca de garantie pentru productia si forta de munca locala).

Rosso vine de la culoarea rosie a boabelor, dar mamaliga va fi galbena cu puncte rosii.

Mod de preparare pentru 4 persoane: se fierb 1,5 - 1,8 litri de apa cu sare (aprox. 12g de sare) si se incorporeaza 500g de malai. Se fierbe 60 - 90 de minute la foc mediu, amestecand constant.

Acompaniaza foarte bine preparatele din vanat, carne rosie, branza si smantana etc.

Ingrediente: malai integral din porumb “rosu”.  

A se pastra la loc racoros, intunecat si uscat.

Pachet: 500 g

Producator: Paolo Bassetti, Elvetia

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Clientii care au Cumparat acest Produs au mai Cumparat si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie
Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115