Dragi clienti,
Pentru a preintampina raspandirea coronavirus (COVID-19), va rugam sa acceptati livrarea numai prin curier si sa limitati la minimum vizitele la showroom-ul nostru. Astfel vom fi toti mai bine protejati. Tinem sa va anuntam ca purtarea mastii este obligatorie in incinta showroom-ului nostru. Va multumim pentru intelegere!
Nicio postare gasita
ATENTIE!
Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.
Pret brut: 4200 Lei/Kg
Medalionul se taie din capul si/sau din partea centrala a muschiului de vita.
Mai fraged de atat nu se poate: muschi de vita japoneza Kobe Wagyu, se topeste in gura si are gust inimitabil. Muschiul de vita se compune din capul mai gros, partea centrala (cu dimensiunile cele mai uniforme), si coada mai subtire. Este extrem de delicat si fraged, cu textura fina.
Muschiul de vita este ingredientul esential pentru unele dintre cele mai delicioase si faimose preparate pe baza de carne: chateaubriand, tournedos Rossini si muschi de vita (beef) Wellington.
Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 0,16Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate.
A se pastra congelat (min. -18OC).
Ambalat de Otto Gourmet, Germania
Filé
Muschiul filé este cea mai frageda si cea mai cautata piesa din carne. In Statele Unite este denumit Tenderloin, iar in Franta se numeste Filet. Este pozitionat sub muschii spatelui, intr-o zona foarte putin folosita (ajuta animalul la echilibru), de aceea carnea are o textura foarte fina, fara a fi grasa. Numai 2% din carnea de vita este reprezentata de mushiul filé.
Acest muschi alungit poate fi preparat intr-o multitudine de feluri. Pentru Filet Mignon - care a fost mentionat pentru prima oara sub aceasta forma, in anul 1906, in cartea “The Four Million” de O. Henry - se foloseste coada mai ingusta si mai subtire. Frantuzescul “Mignon” inseamna “mic/dragut”. Tournedos (fr. a intoarce, a se rasuci) sau Medaillon (fr. medalion) sunt taiate din partea centrala cu grosimea uniforma. Sunt oarecum mici, iar forma rotunjita li se da prin bardare (acoperirea marginii cu o felie subtire de slanina si legarea acesteia cu o sfoara). Bucatile taiate din centrul muschiului (cu dimensiuni uniforme) de vita poarta denumirea de Chateaubriand, transa fiind recomandata pentru doua persoane. Datorita sectiunii mari, din capul muschiului de vita se pot obtine felii subtiri de carpaccio.
Tajima - Kobe & Ozaki Beef
Cea mai buna si probabil cea mai scumpa carne de vita din lume provine de la rasa japoneza Tajima Ushi (Tajima = rasa, Ushi = vita neagra). Este o rasa foarte putin cunoscuta, are dimeniuni destul de mici dar este carnoasa, si a fost initial folosita ca animal de povara pe campurile de orez si la minerit, pana acum 150 de ani. Neparasind niciodata regiunea, nicio natiune din afara Japoniei nu a stiut de existenta ei. Wagyu este alt nume binecunoscut al vacilor negre japoneze (Wa = Japonia, gyū = vita).
Deasemenea, religia Budista a interzis consumul carnii de vita, interdictia fiind ridicata oficial in perioada Meji, la finalul secolului XIX. In 1868, odata cu intronarea imparatului Meji, a inceput deschiderea Japoniei catre societatea occidentala. Pe 1.01.1869 Japonia s-a deschis catre vest, prin portul Kobe, denumirea Kobe Beef devenind sinonima cu carnea din rasa de vita Tajima Ushi.
Totusi, putin stiu ca vita Kobe este una dintre multele rase de vita japoneza. Denumirea Kobe Beef este protejata legal si este rezervata exclusiv pentru rasa neagra Wagyu care provine din prefectura japoneza Hyogo, al carui centru administrativ este orasul-port Kobe. Daca animalele provin din alte prefecturi sau regiuni din Japonia, de exemplu Ozaki Beef, pot purta doar denumirea corespunzatoare.
O marmorare care se topeste in gura
Carne de vita Kobe originala provenita de la abatorul certificat EU din Shinnosuke Murakami, de langa Kobe, in Prefectura Hyogo. Rasa de vita Tajima este crescuta in ferme mici din regiunea Kobe. Aici, vitele Wagyu traiesc in libertate timp de opt pana la doisprezece luni, mancand iarba si band apa de izvor. Apoi sunt transferate in grajduri deschise, timp de 20 de luni, si hranite cu un amestec special din paie de orez, soia, cereale insilozate, porumb, orz si tarate de grau.
Wagyu Beef originala din Japonia poate fi vanduta de numai 281 comercianti din intreaga lume. Aceasta retea este coordonata de “Kobe Beef Marketing & Distribution Promotion Association“ - asociatia furnizorilor de carne de vita japoneza din Prefectura Hyogo. Patru dintre acesti 281 de comercianti se afla in Europa.
Cu cateva exceptii - cativa crescatori din Australia si Europa s-au dedicat cresterii vitelor din rasa Wagyu in ultimii ani - importul rasei pure Wagyu sau a geneticii de Wagyu in UE a fost strict prohibit. Abia in anul 2013 trei abatoare din Japonia au fost certificate conform standardelor de siguranta alimentara si de calitate ale UE astfel incat carnea de vita Wagyu sa poata fi exportata in Vest.
Prețul produselor, afișat în pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.
Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier sau TNT).
Timpul de livrare:
Cost expediere Fan Courier:
Pentru BUCUREȘTI și Ilfov există posibilitatea livrării în aceeași zi (pentru produsele aflate ÎN STOC), alegând serviciul Express Loco (Fan Courier).
Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteți obține la unul dintre următoarele numere de telefon:
- 0787 348 274 / 0723 179 259.
Cost expediere TNT: